Temperatura normale e kartës video dhe procesorit

  1. Mënyra kritike e temperaturës së procesorëve Intel
  2. Përpunuesit AMD të temperaturës kritike
  3. Mënyra kritike e temperaturës për kartat video AMD dhe NVidia
  4. Rreth temperaturës normale
  5. Temperatura e CPU
  6. Temperatura e kartës grafike
  7. Mënyra më e mirë për të ulur temperaturat
  8. autorët
  9. x64 (aka andi)

Si për të matur temperaturën e mikroprocesorit dhe procesorit video, ne tha tashmë . Dhe cilat temperature konsiderohen kritike?

Ne zbuluam se "djegia" e një procesori modern është një detyrë mjaft e parëndësishme. Kur arrijnë temperatura të caktuara të përcaktuara nga zhvilluesit, hapet hapa (mbytje), e cila ndihmon për të mbajtur lirimin në rritje të nxehtësisë. Nëse kjo nuk funksionon, sistemi mbyllet.


Të mbrojtur nga mbrojtja, por këto janë temperatura afër kritikës. Puna në këtë mënyrë është vazhdimisht në mënyrë të qartë që nuk do të përfitojnë nga pajisjet.

Le të shohim së pari se çfarë temperaturë kritike janë vendosur nga prodhuesit, dhe pastaj do të flasim për vlerat e tyre optimale.

Mënyra kritike e temperaturës së procesorëve Intel

Intel ka një faqe interneti me shumë informata të dobishme. Eja këtu , klikoni në butonin e procesorëve, pastaj në Intel Core (Pentium ose Celeron, nëse keni të tillë). Zgjidhni një familje me një brez dhe shikoni për "gurin" tuaj.

Ekzistojnë dy vlera të mundshme në "Specifikimin e Hullit": TCASE dhe TJUNCTION. Çfarë do të thotë secila prej tyre, lexoni këtu . Ne jemi të interesuar për të dytë - TJUNCTION. Kjo është temperatura në të cilën automatizimi do të fikur procesorin.

Prania e TCASE, me sa duket, është vetëm temperatura maksimale në një zonë të caktuar të procesorit, në të cilën mbrojtja shkaktohet pas fillimit të mbytjes. Në këtë rast, ky parametër është i padobishëm.

Ka një temperaturë tjetër - TJMAX. Në këtë temperaturë, procesori kthehet në mbytje (mbytje). Në procesin e overclocking, kjo vlerë është vënë re shumë lehtë - punën e procesorit është reduktuar ndjeshëm. Por për këtë pikë.

Për fat të keq, në portat Intel nuk munda të gjeja vlerën e TJMAX. Por, duke gjykuar nga informacioni i përgjithësuar, kjo temperaturë është rreth 90-100 gradë, në varësi të gjenerimit.

Përpunuesit AMD të temperaturës kritike

Në Ryzen, temperatura maksimale është 95 °, me fillimin e cikleve mbytëse. Por sipas testeve të para, procesorët punuan edhe në 105 ° pa prishje. Më vonë, punonjësit e AMD thanë se me qëllim e mbivlerësojnë temperaturën me 20 °, dhe për momentin kjo është e fiksuar.

Por ajo që është e kënaqur, ekziston një tryezë e zgjeruar nga CPU (procesorë) dhe APU (procesorë me grafikë të integruar) me një shumë të dhënash. Ne jemi të interesuar për temperaturën maksimale - Max Temps .

Për serinë FX, vlera maksimale e temperaturës fillon nga 57 ° (dhe kjo është për modelet më të vjetra, më të nxehta: FX-9370 dhe FX-9590) deri në 70 °. Nëse sistemi ka një procesor të gjeneratës së mëparshme, këshillohet të gjesh temperaturën maksimale të funksionimit.

Mënyra kritike e temperaturës për kartat video AMD dhe NVidia

Për gjeneratat e fundit, lejohet puna në 90-100 gradë. Prishja e mëtejshme mund të fillojë.

Për kartat NVidia, unë nuk gjeta një tabelë gjenerike me temperatura. Por nuk ka rëndësi, mund të gjesh atë që dëshiron përmes një kërkimi. Ejani faqen zyrtare të internetit dhe në shiritin e kërkimit, futni pyetjen: maksimumin e GPU , ku GPU është modeli GPU, për shembull, GTX 670 ose GTX 1070. Ndiqni lidhjen e parë (zakonisht), klikoni në specifikimet ose specifikimet e plota dhe shikoni temperaturën maksimale të GPU në tabelë C).

Me karta grafike nga AMD, për fat të keq, ky mashtrim dështoi. Dhe ku mund të gjesh vlerat kritike të temperaturës është gjithashtu e panjohur.

Rreth temperaturës normale

Duhet të kuptohet se të gjithë mund të kenë një kuptim të veçantë të normalitetit. Prandaj, unë do të shpreh mendimin tim dhe nëse do ta ndjek apo jo - vendosni për veten tuaj.

Temperatura e CPU

Nëse procesori është pa overclocking, unë jam i kënaqur për të parë temperaturën nën 60 °. Vetëm mos harroni se në disa modele mbytje mund të fillojë në një temperaturë të ulët, në këtë rast, ju duhet të përqëndrohet në atë minus 5 gradë të aksioneve.

Nën përshpejtimin, unë thjesht hedh + 10 ° lart, në total - jo më shumë se 70 °.

Përsëri, këto janë rregulla që e ndjek veten. Ju mund të ngarkoni edhe para prerjes, por tashmë do të jetë frekuenca e misrit: siç janë vlerat e mëdha dhe nuk ka pothuajse asnjë fitim. Për të vendosur rekordin, ky hap do të jetë i qëllimshëm, por disa i7-8700K nuk do të kenë overclocked nga FX-8300. Është më mirë të lejoni që përqindja të punojë në temperaturën optimale të zgjedhur, por tani për tani, do të jetë e mundur të kurseni para për diçka më të fuqishme.

Temperatura e kartës grafike

Për një kartë video, vë një maksimum prej 70 °. 10 ° e ardhshme nuk do të japë një nxitje të fortë të performancës, dhe madje të tilla që loja filloi të punojë në 60 FPS në vend të 40 FPS të mëparshëm. Me temperaturat në rritje vërehet situata e kundërt: çdo shkallë e njëpasnjëshme do të arrihet me çmimin e një rritjeje më të ulët të frekuencës.

Plus, mos harroni për mbytje. Overclocking një kartë video do të prodhojë rezultat të kundërt.

Çfarë tjetër është interesante, nëse rritni frekuencën e bërthamës dhe kujtesës, por në të njëjtën kohë ulni limitin e energjisë, mund të merrni performancë më të mirë sesa me cilësimet e aksioneve. AMD ka një program WattMan për GPU-të e veta, i cili lejon jo vetëm vendosjen e frekuencave, konsumit të energjisë, etj, por edhe uljen e tensionit. Për shkak të tensioneve të tilla, është e mundur që karta të punojë me të njëjtën shpejtësi, por me konsum më të ulët të energjisë.

Për krahasim, karta ime video (nga MSI me një GPU nga NVidia) nxit deri në 83% të gradave në magazinë. Por overclocking, me konsumin e energjisë reduktohet në 51%, punon edhe më shpejt. Një sistem i mirë ftohjes është aq me sa duket ngarje.

Mënyra më e mirë për të ulur temperaturat

Overclockers patjetër rekomandojnë ftohjen e ujit. Për më tepër, ftohja me ujë të zakonshëm , në të cilin të gjithë komponentët mund të vendosen në një qark të vetëm. Plus - temperatura të ulëta. Minus - nëse rrjedhjet e gënjeshtrës - Khan ... Me pak fjalë, shikoni për veten tuaj se çfarë mund të ndodhë.

autorët

offline 1 javë

x64 (aka andi)

Komente: 2847 Publikime: 395 Regjistrimi: 02-04-2009

Dhe cilat temperature konsiderohen kritike?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода