Si të konvertoni llambën e kursimit të energjisë në furnizimin me energji elektrike. Shofer për LED nga llamba e kursimit të energjisë

 1. Dallimet kryesore
 2. Si të bëni një llambë LED
 3. Bërja e skemës
 4. Si të bëhet pa bashkim
 5. Si të mblidhni llamba të lehta
 6. përfundim

Drejtues LED nga llambë e kursimit të energjisë mund të bëhet me lehtësi brenda një ore, nëse ekziston një dëshirë.

Nëse keni një llambë të vjetër për kursimin e energjisë të shtrirë përreth, çakëll elektronik është duke punuar në të, atëherë është mjaft e thjeshtë ta bëni vetë një shofer për të fuqizuar LED-et. Ju keni një pyetje, dhe si të kontrolloni performancën e çakëllit? Kur çmontoni llambën ju duhet vetë llamba me një multimetër dhe, nëse të paktën njëra prej tyre është djegur, atëherë gjasat që çakëlli është në gjendje pune është shumë i lartë, dhe nëse të dy spiralet janë të plota, atëherë me siguri ka një mosfunksionim në detajet e çakëllit dhe ai duhet të rregullohet.

Nëse gjithçka është e shtrirë në një gjendje të çmontuar, atëherë thjesht duhet të ekzaminoni me shumë kujdes të gjitha detajet e çakëllit dhe gjurmët e bordit të qarkut të shtypur për dëmtime. Fakti që detajet janë të errëta nuk i kushton vëmendje, ato thjesht punojnë në kushte shumë të ashpra të temperaturës. Nëse gjithçka është në rregull, atëherë mund të filloni të ndërtoni shoferin për LEDs. Nuk ka kuptim të kontrolloni të gjitha detajet e çakëllit, pasi do të shpenzoni shumë kohë në lotim dhe kontrollim të pjesëve. Do të jetë shumë më e shpejtë të mblidheni një qark për të fuqizuar LED-të nga një llambë që kursen energji dhe ta përdorim atë për të provuar performancën e çakëllit.


Drejtues LED nga  llambë e kursimit të energjisë  mund të bëhet me lehtësi brenda një ore, nëse ekziston një dëshirë

Ju duhet të filloni me kërcyesit bashkues nga instalime elektrike, si në foto dhe ujitje të mbyt. Në zhurmë ju duhet të mbështjellni dredha-dredha shtesë të telit të bakrit.


Në zhurmë ju duhet të mbështjellni dredha-dredha shtesë të telit të bakrit

Pasi të keni rënë nga mbytja, duhet ta çmontoni atë (shkëputni bërthamën magnetike) në mënyrë që të lehtësoni lehtë telin. Para së gjithash, hiqni me kujdes shiritin ngjitës nga sipërfaqja e qarkut magnetik dhe debugojeni atë në anën, pasi ende kemi nevojë për rimontim. Mundohuni me kujdes të ndani gjysmën e bërthamës magnetike me duart tuaja (është shumë e brishtë dhe prishet lehtë, kështu që mos bëni shumë përpjekje). Nëse nuk funksionon, atëherë inspektojmë të gjitha sipërfaqet dhe, nëse ka rrjedhje të llakut që kanë ngjitur qarkun magnetik në spirale, atëherë ne i prerë dhe heqim ato me një thikë klerike të thjeshtë. Dështoi të shkëputet? Mos u shqetëso. Pastaj ngrohim bërthamën magnetike në nyje me një hekur bashkues, një tharëse flokësh ndërtimi ose një çakmak të thjeshtë (vetëm kini kujdes, mos e dëmtoni telin e plagës). Kur nxehet, llak zbutet dhe do të jetë më e lehtë të ndani bërthamën magnetike. Do të dalë domosdoshmërisht.


Do të dalë domosdoshmërisht

Pranë spiralës ju duhet të vendosni një shtresë të izolimit elektrik. Teli që është i plagosur në spirale funksionon nën tensionin e rrjetit dhe, nëse nuk e izoloni atë nga dredha-dredha e ardhshme, atëherë probabiliteti i depërtimit të tensionit të rrjetit në qarkun e furnizimit me energji të LED-ve është i lartë, gjë që është një kërcënim për jetën tuaj. Izolimi mund të merret nga mbytjet e vjetra, transformatorët, induktorët, si dhe tela për dredha-dredha shtesë dredha-dredha. Ju madje mund të përdorni letër.


Ju madje mund të përdorni letër

Ne dredha-dredha shtesë. Diametri i telit dredha-dredha duhet të zgjidhet bazuar në numrin e kthesave të nevojshme për të marrë tensionin e kërkuar dhe dritaren e lirë në bërthamën magnetike. Diametri i telit kishte maksimumin e mundshëm (i cili përshtatet). Sa më i trashë të jetë teli, aq më shumë fuqi mund të merrni. Unë kam kuvende LED 24-36 volt në një rrymë prej 280-300 miliampe dhe kam plagosur 30 kthesat e një teli me një diametër prej 0.35. Mori me zor të dredha-dredha, dhe tensioni ishte 28 volt. Përafërsisht 1 volt për kthesën.


Përafërsisht 1 volt për kthesën

Ne mbledhim cokollat ​​dhe bashkojme ate ne vend. Për të fuqizuar LED-et, duhet një rrymë konstante, dhe marrim një impuls. Kështu që ju keni nevojë për një ndreqës dhe nëse nuk doni ta mblidhni atë, mund ta përgatisni, për shembull nga një njësi e vjetër e furnizimit me energji elektrike, si imja. Unë tërheq vëmendjen tuaj për faktin se furnizimi me energji që rezulton pa ngarkesë, në këtë rast, LED nuk mund të ndizet, do të digjet.


Unë tërheq vëmendjen tuaj për faktin se furnizimi me energji që rezulton pa ngarkesë, në këtë rast, LED nuk mund të ndizet, do të digjet

Qarku është mbledhur dhe mbetet vetëm për të provuar.


Qarku është mbledhur dhe mbetet vetëm për të provuar

Kur matni rrymën LED, doli 290 milliamps në një tension prej 26 volt. Ideal. Por transistorët në çakëll nxehen. Sigurisht që nuk janë të frikshme (ata janë të njohur për këtë), por është më mirë t'i zëvendësoni me ato më të fuqishme ose t'i vendosni në radiatorë nëse LED do të funksionojë në një modalitet të gjatë. Shpresoj se tani do të jeni në gjendje të bëni furnizimin me energji elektrike të llambave të kursimit të energjisë për LED. Pajisja që rezulton mund të përdoret për të kthyer llambat e vjetra në LED, nëse gjithçka bëhet me kujdes. Unë konkretisht bëra gjithçka përafërsisht për qartësinë dhe shpejtësinë e ekzekutimit.

Fat të mirë për ju.

Me zhvillimin e teknologjive të reja në raftet e dyqaneve speciale, janë shfaqur shumë pajisje ndriçimi, secila prej të cilave ka karakteristika individuale të shkëlqimit, ekonomisë dhe komoditetit për sytë.

Prodhimi i llambave LED nga kursimi i energjisë pa bashkim

Për shumë vite, prodhuesit e llambave LED janë përpjekur të hartojnë një pajisje që është e ngjashme në vetitë e saj me një llambë të zakonshme inkandeshente, plus një konsum të ulët të energjisë, gjenerim të ulët të nxehtësisë dhe ndikim tek të tjerët. Si rezultat, llamba të lehta u prezantuan konsumatorëve.

Ekspertët këshillojnë të japin përparësi modeleve të fundit, duke shpjeguar zgjedhjen e një numri të avantazheve të dukshme. Detyra është e ndërlikuar për ata që duan të mësojnë se si të shndërrojnë një pajisje të kursimit të energjisë në një LED me duart e tyre.

Dallimet kryesore

Llambë LED Në një mënyrë ose në një tjetër, dhoma ofron ndriçim më të ndritshëm. Me një tension prej 13 W, prodhon 1000 lm, kursim i energjisë - vetëm 800 lm.

Në lidhje me transferimin e nxehtësisë, përcaktohet nga treguesit e ruajtjes së temperaturës optimale në ndërtesë, duke mbajtur në një pajisje të përshtatshme shtëpiake dhe mobilje. Dhe këtu, gjithashtu, produkti LED është udhëheqës, me një transferim të nxehtësisë prej 30.5 gradë me një transferim të nxehtësisë së një pajisje për kursimin e energjisë prej 81.7 gradë.


Produkti i fundit është krijuar për 8,000 orë punë aktive, ndërsa për të parën është caktuar një jetë rekord rekord - deri në 50,000 orë. Dhe me kalimin e kohës, llamba LED nuk e humb hijen origjinale të ndriçimit dhe shkëlqimit, gjë që nuk mund të thuhet për kursimin e energjisë.

Dafinat e epërsisë u jepen burimeve LED dhe në procesin e riciklimit, ato mund të hidhen në plehra. hedhur në deponi ndot mjedisin (ajrin dhe ujërat nëntokësorë) me avuj helmues të merkurit, duke rezultuar në helmimin më të fortë të njerëzve, kafshëve dhe peshqve. Kjo është arsyeja pse duhet të zhvillohet në përputhje me rregulla të caktuara.


Pavarësisht nga të mirat dhe të këqijat, LED dhe janë të këmbyeshëm - prodhuesit janë të shqetësuar për madhësinë e duhur të ndonjë prej llambave, dhe fishekë për to.

E zakonshme për dy analogët konkurrues është një rrjedhë ngjyrash mjaft e një cilësie të lartë, duke siguruar një nivel të lartë rehati për retinën e syrit të njeriut.

Si të bëni një llambë LED

Materialet e kërkuara

Për ta kthyer një llambë të kursimit të energjisë në një llambë LED me duart tuaja, duhet të keni me vete listën e mëposhtme të materialeve:

 1. Llambë e djegur, e thyer.
 2. Një copë e vogël tekstil me fije qelqi për të lidhur pjesët së bashku. Nëse ka ide të tjera (përveç bashkimit), mund të përdorni vetë për të zgjidhur pyetjen se si të rregulloni LED-et.
 3. Një grup elementësh radio që korrespondojnë me një skemë specifike, përfshirë LED. Ekspertët këshillojnë të zgjedhin për montimin e një llambë LED me duart e tyre pjesët e zakonshme, të cilat paraqiten në një asortiment të madh në çdo treg radio, ku kostoja e tyre është shumë më e ulët.
 4. Një kondensator me një vëllim prej 0,022 Mf, tensioni i të cilit është 400 V, një rezistencë llogaritet për 1 mΩ dhe një palë rezistencë për 200 Ohms.
 5. LED - është më e lirë të avulloni në sasinë e duhur duke përdorur kasetë.

Bërja e skemës

Procesi i krijimit të një skeme me duart tuaja fillon me prerjen e një rrethi nga një PCB, diametri i të cilit është 30 mm. Tjetra, aplikoni në rrugën e rrethit, duke bërë një pllakë gozhdë të mirë për pikturë. Pasi të keni mbuluar një shtresë, vendosni pjesën mënjanë derisa të thahet plotësisht.

Pasi të keni mbuluar një shtresë, vendosni pjesën mënjanë derisa të thahet plotësisht

Në këtë kohë, ju mund të bëni kimi, domethënë, me duart tuaja për të bërë një masë që shpërndan bakër. Për ta bërë këtë, përzieni sulfatin blu dhe kripën e zakonshme të kuzhinës në një raport 1: 2. Sigurohuni që të shtoni një sasi të vogël uji të ngrohtë (por jo të nxehtë!) Dhe zhytni ngarkesën që rezulton në përzierje. Brenda një dite do të vini re se si bakri u zhduk nga rrethi tekstolit, mbeti vetëm pjesa që trajtohej me llak.

Në fazën përfundimtare, kryhet bashkimi. Sidoqoftë, para se të vazhdoni në këtë fazë, përdorni një tretës të veçantë dhe hiqni qafe shtresën e llakut. Pastaj kaloni nëpër gjurmët ekzistuese.


Merrni një stërvitje milimetër dhe bëni vrima në zonat e fiksimit të elementeve. Më në fund shkoni në një qark të plotë bashkimi. Nëse nuk jeni të ri për të punuar me një hekur bashkues dhe keni aftësi të caktuara, të krijoni një llambë LED me një tension prej 220 V me duart tuaja, më saktësisht, bordet e shoferit të saj, ju vetëm duhet të ndani 30 minuta falas.

Procesi i asamblesë është pa dallim. Duke parë perimetrin e metalit në fund të plastikës. Nxirrni të gjitha pjesët e brendshme, duke lënë vetëm telat që burojnë nga baza e llambës së vjetër. Armatoseni përsëri me një hekur bashkues dhe rregulloni bordin në këto tela.

Mbërthejeni qarkun, të pajisur me LED, në sipërfaqen e brendshme të plastikës. Ndizni llambën para ngjitjes përfundimtare; nëse funksionon, përdorni një zam të nxehtë.

Si të bëhet pa bashkim

Disa mund të mos jenë të kënaqur me bashkimin, në këtë rast, si alternativë, drejtuesi i produktit zëvendësohet me një njësi të furnizimit me energji të plotë të krijuar për fiksimin dhe funksionimin e shiritit LED. Throughshtë përmes përdorimit të një pjese të tërë kasetë, dhe jo segmenteve të saj individuale, që bashkimi dhe ndryshimi global nuk kërkohen.

Problemsfarë problemesh mund të shfaqen? Me madhësinë e furnizimit me energji elektrike. Këtu do të duhet të rivendosni instalime elektrike nga A në Z (ndriçimi i ndërtesës zvogëlohet në një degë), ose çdo llambë ose një seri produktesh për të fuqizuar një transformator tjetër. Nëse shtëpia është e pajisur me drita ndriçimi, ju mund të izoloni shumë së pari nga qarku dhe të vendosni një furnizim me energji elektrike para tij, atëherë instaloni modele LED shtëpiake prej 12 V në vend të 220 llambave V.

Si të mblidhni llamba të lehta

Montimi i produkteve të ndriçimit me duart e tyre kryhet nga tubacione plastike prerë në segmente të veçantë. Rrip LED është i fiksuar në anët e tubave me një hekur bashkues, sigurohuni që të kontrolloni qarkun paralel. Në fund të tufës së telave, vendosni dy kunja që veprojnë si bazë.

Nëse llambat janë të pajisura me një mbajtës tradicional të llambave, procesi thjeshtësohet shumë herë - është e mjaftueshme për të modernizuar pajisjet e vjetra të kursimit të energjisë, dhe nuk ka nevojë të përdorni borde të brendshme. Ashtu si në kohën e mëparshme, mostra është çmontuar, dhe të gjitha "insektet", përveç telave të bazës, hiqen. Kapaku nga i cili dolën tubat fluoreshente është i mbyllur me një cilindër të bërë prej plastike, në të cilën janë të fiksuara pjesët e shiritit LED. Këto kaseta lidhen me telat nga baza.

Kur lidheni, merrni parasysh "+" dhe "-". Plus, është e dëshirueshme që të bashkoheni në fund të bazës. Nëse lidhja nuk dha rezultate, mund ta zgjidhni problemin duke rilidhur daljen e furnizimit me energji elektrike te telat.

përfundim

Në çdo rast, ka shumë mënyra për të kaluar në ndriçim më ekonomik. Llamba LED, e bërë në bazë të kursimit të energjisë, do t'ju ndihmojë të kurseni paratë tuaja, dhe procesi do të apelojë veçanërisht për ata që kanë zhvilluar mendimin teknik.

Shumë faleminderit prodhuesve të llambave moderne të kursimit të energjisë. Cilësia e produkteve të tyre bën që truri të lëvizë dhe shtyn për zgjidhje të reja teknike.
Kështu që këtë herë ne e konsiderojmë temën e riparimit të një llambë të dështuar të kursimit të energjisë në një LED. Sot do të shkojmë në një mënyrë më tradicionale duke përdorur drejtuesin për LED, por ... Pjesa më interesante e ripërpunimit është vetë LED.
Ditën tjetër, disa mostra të industrisë kineze të elektronikës ranë në duart e mia. Këto LED vetë janë interesante, megjithëse nuk kanë karakteristika të jashtëzakonshme. Por një gjë është se kjo LED siguron një model rrethor, e ngrit atë në një nivel krejt të ri dhe na jep një mjet të shkëlqyeshëm për përmirësimin e sistemeve të ndriçimit.


Por një gjë është se kjo LED siguron një model rrethor, e ngrit atë në një nivel krejt të ri dhe na jep një mjet të shkëlqyeshëm për përmirësimin e sistemeve të ndriçimit

Si radiator, unë përdora profilin e aluminit AP888, i njohur tashmë nga artikulli i mëparshëm, prodhuar nga Yug-Service LLC. Fatkeqësisht, unë pata vetëm një copë trashësi pak më shumë se 10 mm. Kishte frikë se një fuqi 9 W për LED mund të mos jetë e mjaftueshme. Por dëshira për të kryer një eksperiment fitoi.
Një disavantazh i vogël i këtij profili në lidhje me LED të ri është vrima qendrore me një diametër prej 8 mm, dhe fije e "bishtit" të M6 LED.

Mënyra më e lehtë për të dalë është:
- mbërthejeni vrimën në 10 mm;
- Vidhosni bulonën në arrën M6;
- butësisht, duke goditur kokën e bulonit me një çekiç, shtypni arrën në profil. Rrufeja është e nevojshme në mënyrë që të mos bllokoni aksidentalisht fijet në arrë.LED 7V, fuqi 7-9 W, 12 V, 600-800 mA. Si shofer, kam përdorur shoferin e përdorur gjerësisht 700 mA për tre LED me të njëjtën prodhim kinez.
Më tej, si gjithmonë, gjithçka është e thjeshtë. Ne mund të çmontojmë llambën e kursimit të energjisë, gjëja kryesore nuk është që të prishim balonë. Dhe përgatitni tërë kitin për montim.


Dhe përgatitni tërë kitin për montim

1. Stërvitni vrimat në kapakun e shtresës bazë për montimin e radiatorit dhe telave.

Materialet tematike:

Përditësuar: 12/11/2017

103583

Nëse vëreni një gabim, zgjidhni fragmentin e tekstit dhe shtypni Ctrl + Enter

Ju keni një pyetje, dhe si të kontrolloni performancën e çakëllit?
Dështoi të shkëputet?
Problemsfarë problemesh mund të shfaqen?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода