Si të hiqni kondicionerin nga muri me duart tuaja

 1. Si të hiqni njësinë e jashtme nga muri
 2. Si të hiqni kompresorin e ajrit të kondicionuar
 3. Si të hiqni njësinë e brendshme nga pllaka e montimit
 4. Kur disassembly-i është i padëshirueshëm

Njohja e mënyrës se si të hiqet kondicioneri nga muri me duart tuaja mund të jetë e nevojshme në disa raste:

 • nëse zhvendosja është planifikuar;
 • nëse është e nevojshme për të kryer punë riparimi;
 • nëse planifikoni të zëvendësoni kondicionerin me një të ri dhe nuk dëshironi të paguani për çmontimin e vjetërsisë.

Për të filluar, kur ndryshoni vendndodhjen, ia vlen të merreni me shkyçjen e kondicionerit nga muri plotësisht, domethënë, të dy blloqet. Në këtë rast, është e rëndësishme jo vetëm për të bërë një disassembly të cilësisë së lartë, por edhe për të respektuar rregullat për transportimin e moduleve të sistemit të ndarë.

Si të hiqni njësinë e jashtme nga muri

Njohja e mënyrës se si të hiqet kondicioneri nga muri me duart tuaja mund të jetë e nevojshme në disa raste:  nëse zhvendosja është planifikuar;  nëse është e nevojshme për të kryer punë riparimi;  nëse planifikoni të zëvendësoni kondicionerin me një të ri dhe nuk dëshironi të paguani për çmontimin e vjetërsisë

Vendndodhja e valvulave në KKB

Në radhë të parë, mjetet e nevojshme janë në dispozicion. Për vetë-heqjen e ajrit të kondicionuar do të duhet:

 • pikëllim i rregullueshëm ose gaz;
 • hexagons;
 • pikëllim dhe pikëllim fole;
 • tregues kaçavidë;
 • prerës tubesh;
 • matës presioni ose stacioni manometrik.

Pincë dhe mjete të ngjashme nuk duhet të përdoren në vend të një prerës tubash, pasi prishin cilësinë e tubit të bakrit.

Pincë dhe mjete të ngjashme nuk duhet të përdoren në vend të një prerës tubash, pasi prishin cilësinë e tubit të bakrit

stacioni manometrik dhe valvula e gazit

Së pari, hiqni modulin e jashtëm - njësinë e kondensimit ose CCU.

Hapi 1. Përdorni një pikëllim tubi ose një pikëllim në anën e përparme të CCB për të hapur prizat e valvulave.

Hapi 2. Mbyllni rubinetin e lëngët të njësisë së jashtme. Përdorni çelësin magjik.

Hapi 3. Në mënyrë që freoni i tërë të shkojë në modulin e jashtëm, kondicioneri fillon në mënyrë ftohje për 30-40 sekonda. Sapo kompresori filloi të punojë vetëm për thithje, një stacion manometrik lidhet me valvulën nga tubacioni i gazit dhe parametrat janë vendosur të rivendosen. Menjëherë mbylleni valvulën e futjes së freonit.

Hapi 4. Sistemi është tërësisht i çaktivizuar. Para se të shkoni në fazën tjetër të heqjes së kondicionerit nga muri, përdorni një kaçavid tregues për të kontrolluar mungesën e rrymës duke futur atë në terminal me fazën.

Hapi 5. Tani prerësja e tubit e ul linjën e freonit, pasi ajo është një komponent i pakomportueshëm. Pjesët e mbetura duhet të jenë të izoluara nga lagështia dhe mbeturinat. Për këtë ju mund të përdorni kasetë.

Pritini tubat lidhës në një distancë prej 15-20 cm nga pajisje. Nëse çmontimi i modulit të kondensatorit kryhet me qëllim të riparimit dhe restaurimit, atëherë nuk është e nevojshme të priten tubat e bakrit.

komunikimet e izoluara

Hapi 6 . Shkëputni me kujdes kabllon e kullimit dhe lidhni telat. Skajet e telave elektrik dhe tubi i kullimit janë gjithashtu të preferuar plagë me material mbrojtës.

Hapi 7 . Tani vazhdoni të çmontoni vetë pajisjen. Si të hiqni kondicionerin e njësisë së jashtme me kllapa? Për ta shkëputur atë nga arrat dhe bulonat, përdorni çelësat e hapura ose fole. Meqenëse KKB zakonisht ka peshë të konsiderueshme, është e këshillueshme që të marrë një person të dytë si asistent.

Hapi 8 . Kllapat largohen nga sipërfaqja e ndërtesës ose nga ballkoni, duke shmangur armatimin e mbyllur me një kokë fundore.

Pasi kondicioneri tashmë është hequr nga muri, vazhdoni në paketimin e tij. Për këtë ju nevojitet një kuti kartoni me shumë shtresa, një film i paketuar me plastikë dhe një paketim të butë në një listë.

KKB mund të transportohet vetëm në një pozicion vertikal në mënyrë që të shmanget çekan me ujë gjatë punës së mëpasshme. Para se ta instaloni njësinë në një vend të ri, duhet ta lini të qëndrojë 2-3 orë.

Nëse transporti është planifikuar për kohën e dimrit, duhet të çmontoni kondicionerin nga muri në mënyrë që të mos derdhet i gjithë freoni. Për ta bërë këtë, përdorni një stacion manometrik. Por shumica e ekspertëve këshillojnë të ulin ftohjen dhe pastaj ta mbushin tërësisht qarkun.

Si të hiqni kompresorin e ajrit të kondicionuar

kompresori është i caktuar numër 1

Gabimi më serioz i sistemit të ndarjes mund të jetë një dështim i kompresorëve. Kjo ndodh kur:

 • instalim me cilësi të dobët - nuk ka evakuim, shkelje të rregullave për vendosjen e tubacionit freon;
 • duke përdorur një sistem të ndarë në një gamë temperature të papranueshme;
 • martesa e fabrikës.

Në këtë rast, gjithashtu, do të duhet të hiqni kondicionerin KKB dhe ta çmontoni atë. Disa teknikë të klimës bëjnë pa demontimin e plotë, por është problematike ta bësh atë për një specialist jo-specialist, pasi që në këtë variant qasje në shumë elemente është e kufizuar.

Njësia e jashtme është çmontuar, tani si ta heq kompresorin e ajrit të kondicionuar? Në fakt, nuk ka asgjë të mbinatyrshme këtu:

 • Mbulesa mbrojtëse largohet nga rasti i njësisë së jashtme;
 • Shkyçni linjat që shkojnë në shkarkimin dhe thithjen, si dhe telat elektrikë të përshtatshëm për ventilatorin dhe kompresorin;
 • Fikni lidhësit me një pikëllim të hapur të hapur ose çelësin e foleës dhe hiqni kompresorin nga rrotulluesit e dridhjeve.

Vlen të merret në konsideratë se para heqjes së kompresorit të ajrit të kondicionuar, duhet të kontrolloni shkallën e përkeqësimit të vajit. Nëse ka një aromë të pakëndshme dhe ndryshon ngjyrën kur testohet për oksidim, atëherë do të nevojitet një zëvendësim + larje me KKB. Me vetitë normale dhe një reagim negativ për oksidimin e një vaji, do të mjaftojë një zëvendësim i thjeshtë.

Si të hiqni njësinë e brendshme nga pllaka e montimit

disassembled njësi të brendshme

Si të hiqni kompresorin e kondicionerit të ajrit dhe vetë njësinë e jashtme me duart nga muri, gjithçka është e qartë. Mbetet të kuptoj se si ta çmontosh modulin e brendshëm. Ky proces gjithashtu zhvillohet në disa faza:

 • Hiqni mbulesën mbrojtëse nga rasti;
 • Hiqni lidhësit;
 • Shkëputni të gjitha komunikimet e komunikimit: autostrada freon, kabllot e ndërlidhjes elektrike, tubacioni i drenazhimit. Pre-power off;
 • Njësia hoqet nga pllaka, duke zbuluar shulat e fiksuesve;
 • Zhvidhosni pllakën e montimit dhe shkatërroni tela plastike me tubat e mbetura të bakrit.

Kur hiqni kondicioner me njësi të brendshme Nga muri duhet kujdesur shumë për të mos dëmtuar mbajtëset e fiksimit të mbajtësit të modulit në pllakën e montimit.

Sigurohuni që të sillni skajet e tubave të freon bakrit në të njëjtën mënyrë si ajo e njësisë së jashtme.

Moduli i mbushur në dhomë në një kuti kartoni të dendur, e veshur me shkumë dhe e mbështjellë me një mbështjellës të butë flluskë. Njësia e avullimit mund të transportohet në çdo pozitë, ndryshe nga KKB.

Nëse është e nevojshme të zëvendësohet ose të pastrohet ndonjë element i njësisë së brendshme të kondicionerit, mund gjithashtu të jetë e nevojshme për ta hequr atë nga muri ose për ta zbërthyer pjesërisht në komponentët e tij. Duket kështu:

 • Hiqni tabelën dhe shpëlarje anën e pasme me një avull të ujit me detergjent ose sapun;
 • Hiqni pllakat udhëzuese të rrjedhës së ajrit, duke i marrë me kujdes ato nga lojëra elektronike. Për disa modele ka zinxhirë të veçantë për këtë;
 • Ata heqin vidhat, butësisht tërheqin pjesën më të ulët mbrojtëse ndaj vetes dhe ngadalë heqin majën e saj, pastaj hiqni atë nga shulat;
 • Shkëputeni kordonin elektrik dhe kullimin;
 • Shkëputni telat e ndërlidhjes nga terminalet përkatës, duke regjistruar më parë lokacionin e tyre;
 • Hiqeni tabaka me një gete. Në disa modele mund të jetë e palëvizshme, pastaj ulet pak;
 • Tani hiqni tifozën tangjenciale, duke ngritur shkëmbyesin e nxehtësisë avulluese.

njësi të çmontuar të ndarjes së sistemit të ndarjes

Të gjitha sendet janë larë me ujë dhe detergjent. Ju mund të përdorni gjeneratorin e avullit për pastrim më të plotë. Kur pjesët janë të thata, ato janë fiksuar në mënyrë të kundërt në vend.

Nëse është e nevojshme të çmontoni tabelën e kontrollit, së pari hiqni kapakun mbrojtës nga njësia elektronike, shkëputni të gjitha telat (lidhësit e sensorëve të panelit tregues, aktuatorët e ndezjes së ajrit). Pas heqjes së dërrasës me mbajtëse me një kaçavidë, ose thjesht hiqeni atë nga çelsat.

Kur blloku i brendshëm nuk është i çmontuar, por i çmontuar, nuk ka nevojë për prerjen e vijës së freonit.

Sistemet Monoblock janë çmontuar pothuajse po ashtu. I vetmi ndryshim është diagrami i vogël i qarkut elektrik dhe tubacionet me një lëng pune.

Kur disassembly-i është i padëshirueshëm

Mos gjuaj kondicioner bëjeni vetë në rastet e mëposhtme:

 • në prani të kolonës së sistemit të ndarjes, llojit të kanalit ose kasetës;
 • nëse përdoruesi nuk ka mjetet, materialet dhe udhëzimet e nevojshme për pajisjen;
 • me pasigurinë e njeriut në aftësitë e tyre.

Në këto situata është më mirë të drejtoheni tek instaluesit profesionistë.

Para se të filloni me veprime të pavarura, mund të shikoni një video se si të hiqni vetë kondicionerin:

Si të hiqni kondicionerin e njësisë së jashtme me kllapa?
Njësia e jashtme është çmontuar, tani si ta heq kompresorin e ajrit të kondicionuar?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода