Si ta hapim kategorinë A nëse ka një B në vitin 2019: thjeshtësohet rikualifikimi apo jo?

 1. Rregulloret federale
 2. teori
 3. Pjesë praktike
 4. Procedura për përgatitjen dhe kryerjen e provimit
 5. dokumentet

Shpesh ndodh që një person ka disa lloje automjetesh Shpesh ndodh që një person ka disa lloje automjetesh. Për të qenë në gjendje t'i menaxhoni ato duhet të keni të drejtën e duhur, e cila përcaktohet nga kategoria e hapur. Transporti i automjeteve, për shembull, dhe makinat e pasagjerëve kërkojnë praninë e kategorive të ndryshme. Prandaj, shpesh lind pyetja se si të hapet kategoria e shoferit A, nëse ka një B.

Rregulloret federale

Amendamentet që kanë ndikuar në rregullat e arsimimit të automjeteve, përshkruajnë një kthim nga i cili lejohet të marrë dokumentin e vozitësit të kategorisë A - nga 18 vjet. Nga e njëjta moshë mund të merret në këtë kategori. Nëse një person ka të dy automjetet, mund të caktoni të drejtat me kategori të hapura A B nga ana tjetër ose njëkohësisht.

Kategoria A ju lejon të ngisni një ATV, biçikletë me tri rrota, motor (A, A1, B1), si dhe të kontrolloni skuterin dhe motoçikletën (kategoria M).

Nëse kategoria B1, A1 ose M është e hapur, atëherë lejon ngasjen vetëm atyre kategorive.

teori

Një kategori e hapur B, nëse dëshironi të hapni A, jep një plus - nëse provimi teorik është kaluar më pak se 3 muaj më parë, atëherë nuk kërkohet miratimi. Kjo mundësi, për shkak të kufizimeve kohore, merret në shumicën e rasteve për ata që studiojnë në të njëjtën kohë në të dyja kategoritë.

Teoria e rregullave të trafikut dorëzohet në qendrën e trajnimit, ku shoferi i ardhshëm për të studiuar, ose në policinë e trafikut. Teoria e rregullave të trafikut dorëzohet në qendrën e trajnimit, ku shoferi i ardhshëm për të studiuar, ose në policinë e trafikut

Më parë, ai u lejua të mësonte rregullat e rrugës vetë, por në fund ai e kaloi provimin dhe mori të drejtat. Por në vitin 2016 ajo u anullua, kandidati duhet domosdoshmërisht të studionte në një shkollë lëvizëse. Kandidatët për të ngarë një motor kërkojnë një teori për 108 orë.

Pavarësisht nga kategoria e VU, baza teorike është e unifikuar, kështu që nuk do të jetë problematike të përgatitet dhe të kalojë provimin tek një shofer i mundshëm.

Pjesë praktike

Pas kalimit të pjesës teorike dhe me karakteristika të mira nga instruktori, mund të filloni të kaloni provimin në kontrollimin e aftësisë së ngasjes.

Gjatë trajnimit, një kandidat mëson të ngasë një qark, mëson të ngas motorë të modeleve të ndryshme, përdor njohurinë në praktikë. Para se të kalojë provimin, për të përshtatur nxënësin, ai lejohet të testojë kursin. Të gjitha gabimet gjatë një "test" të tillë nuk përputhen me protokollin. Pas përpjekjes, të anketuarit mund të deklarojnë se nuk janë ende gati për të marrë provimin. Gjatë trajnimit, një kandidat mëson të ngasë një qark, mëson të ngas motorë të modeleve të ndryshme, përdor njohurinë në praktikë

Jashtëzakonshmëria në përgatitje për ngasje praktike është rreptësisht e ndaluar. Edhe nëse një person ka shumë përvojë në ngarje në një motor, duhet të përfundoni një kurs trajnimi.

Procedura për përgatitjen dhe kryerjen e provimit

Përcaktoni numrin e klasave gjatë trajnimit, por në çdo rast, kohëzgjatja e kursit nuk duhet të jetë më e vogël se ajo që kërkohet me ligj. Numri minimal i orëve është 18. Një mësim zgjat 60 minuta.

Ekzaminimi kryhet në një vend të veçantë me ndriçim me veshje me cilësi të lartë. Provimi praktik përbëhet nga tre blloqe. Kjo është:

 1. Përshpejtimi-ngadalësimi, korridori dimensionale, gjysmërrethimi dimensional.
 2. Driving me shpejtësi të ulët, rutë, gjarpër;
 3. Dimensional tetë.

Për të kaluar në kategorinë A, nëse ka një B, ju duhet të merrni të paktën 4 pikë. Nëse ky tregues tejkalohet, provimi nuk do të kalojë. Në këtë rast, nevojitet rimarrja (zakonisht pas 7 ditësh). Tabela përshkruan shkeljet kryesore, të cilat mund të llogarisin pikat.

Numri i pikëve

shkelje

1

 • Nuk ka sinjal dore përpara frenimit;
 • Dredhëzë;
 • Frenim i shpejtë me bllokim të rrotave.

3

 • Motori i vetë-shurdhues;
 • Mos vendosja e kutisë së shpejtësisë në stacionin neutral pas ndalimit (me futjen e motorit);
 • Sinjal i vonuar ose shumë i hershëm;
 • Mungesa e zhvendosjes së marsheve gjatë vozitjes;
 • Mosrespektimi i standardit te perkohshem te percaktuar kur ngasin me shpejtesi te ulet.

5

 • Zhvendosur nga trajektorja e lëvizjes;
 • Prekur trotuarin me këmbë;
 • Goditur vijën e ndaluar;
 • Stop, kur në vijën e ndaluar mbetet më shumë se 40 cm;
 • Prekur kone e skermërave me kompensim.

Shoferët e motorëve që aplikojnë për këtë kategori nuk e kalojnë testin e nisjes në rrugë. Pas përfundimit të suksesshëm të provimit, përfundon trajnimi i shoferit. Kartë kontabël përshtatet në informacion, duke i dhënë mundësinë për të hapur kategorinë A.

dokumentet

Rregullimet në patentën e shoferit bëhen në sigurimin e dokumenteve të tilla tek departamenti i policisë së trafikut: Rregullimet në patentën e shoferit bëhen në sigurimin e dokumenteve të tilla tek departamenti i policisë së trafikut:

 • pasaportë;
 • 2 fotografi;
 • Patentë shoferi;
 • Marrja e pagesës së detyrimeve (2000 rubla);
 • Çertifikata mjekësore;
 • Ekstrakt nga shkolla e vozitjes dhe kursi i përfunduar i studimit;
 • Deklarata. Forma lëshohet në departamentin e policisë së trafikut ose mund të kopjohet nga faqja në format elektronik.

Refuzimi për të lëshuar një patentë shoferi ose për të hapur një kategori në atë ekzistuese është e mundur në kushtet e mëposhtme:

 • Shoferi ishte i privuar nga VU në kategorinë e mëparshme të hapur;
 • Kishte kundërindikacione për shkaqe shëndetësore;
 • Dokumentet e identifikuara të falsifikuara;
 • Lista e dokumenteve nuk është e plotë.

Hapja e një kategorie të re me një patentë shoferi ekzistues kryhet në mënyrë të ngjashme me procesin e marrjes së VU për herë të parë. Por, për ta bërë më të lehtë për të kaluar teorinë, rekomandohet të studiohet në të njëjtën kohë në dy kategori: A dhe B.

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода