Pas një qark të shkurtër. Çfarë duhet të bëni nëse instalimet elektrike janë të mbyllura

 1. Paralajmërim i qark të shkurtër

Kabllo të shkurtër (qark i shkurtër) - një pasojë e veprimeve të pahijshme, mbinxehjes ose situatave të forcës madhore si përmbytja e banesës ose dëmtim mekanik izolim teli. CZ kërkon testimin urgjent dhe riparimin e instalimeve elektrike.

Shenjat e qark të shkurtër :

 • erë e djegur;
 • ndez, zjarr;
 • ndërprerja e energjisë në të gjithë dhomën.

Pa përvojën e punës elektrike nuk duhet të merret për riparime. Mos e prekni vetën dhe mos e prekni shtëpinë pajisjet elektrike i cili dyshohet se shkaktoi një qark të shkurtër. Çaktivizo dhomën nëse energjia elektrike nuk është e humbur në të gjitha dhomat dhe thirr specialistët. Rreziku i një qarku të shkurtër është serioz. Një person dhe kafshë mund të tronditen nga rryma, gjasat e një zjarri janë të larta.

Mbërritja në thirrje, mjeshtri shqyrton lokalet. Për të gjetur një qark të shkurtër, ai përpiqet për mënyra të ndryshme:

 • inspekton siguresat automatike dhe siguresat;
 • duke kërkuar një vend dëmtimi të telave nga era e djegies dhe djegies në mure;
 • lidh pajisjet elektrike në seri, duke zbuluar se cili prej tyre ka shkaktuar një gabim;
 • kontrolle për fazën e thyerjes së telave, zero dhe argumentim;
 • vazhdimisht, në vende, kontrollon instalime elektrike për shkëmbinjtë;
 • inspekton bazat dhe çelsin.

Pas kontrollimit të të ardhurave të masterit për të riparuar qarkun e shkurtër. Për këtë qëllim përdoren metoda të ndryshme, të cilat përzgjidhen në varësi të shkakut të dëmtimit:

 • zëvendësimi i telave me fuzion, thyerje, izolim të djegur;
 • duke zëvendësuar fazën dhe tel zero ose faza dhe terren - nëse një kontroll ka treguar se ato qarqeve elektrike janë të pandashme;
 • prizat e zëvendësimit, bazat e gabuara dhe çelsat.

Paralajmërim i qark të shkurtër

Problemet me instalime elektrike mund të paralajmërojë:

 • Mos e mbingarkoni rrjetin duke aktivizuar njëkohësisht pajisje elektrike të fuqishme.
 • Shpejt thirrni masterin për të riparuar bazat e ndezura dhe ndizet.
 • Mos i përdorni aparatet elektrike të gabuar, ndërroni ose riparoni ato në kohë.
 • Instaloni një pajisje të rrymës së mbetur (RCD) dhe ndërprerës. urgjencë ata shkëputin furnizimin me energji, duke siguruar kështu mbrojtje nga qarqet e shkurtra dhe mbingarkesat.
 • Mos e rregulloni instalimin vetë duke përdorur metoda artizanale.
 • Dy ose tri herë në vit, telefononi zotërit për të kontrolluar statusin e bazave, çelsave, grupeve të fuqisë së telave.
 • Para hapjes së pllakave për raftet, kabinetet e murit ose pikturat e murit, kontrolloni për telat. Kjo mund të bëhet duke kontrolluar skemën e hollimit të telave ose duke përdorur një detektor metali.
 • Besoni instalimin dhe riparimin e instalimeve elektrike të elektricistëve me eksperiencë, të cilët nuk do të dëmtojnë kabllot dhe do të punojnë në përputhje me rregulloret.

Zotëruesit e Kompanisë së Energjisë në Moskë janë më shumë se 10 vjet parandaluese, asamble dhe punë riparuese . Pasuria jonë është njohuri, përvoja dhe besimi i konsumatorëve.

Thirrni për t'u konsultuar me një prej zotërve. Ne jemi të sigurtë se ai do të lë përshtypje juve me njohjen e çështjes, dhe ju do të dëshironi ta besoni atë me riparimin ose instalimin e kabllove elektrike.

"Moska Elektrike" - të lumtur për të qenë të dobishëm. na telefononi!

Një qark i shkurtër është përcaktimi i qarkut të disa telave që jetojnë dhe kanë potencial të ndryshëm.

Qark i shkurtër i mbushur rrezik zjarri për instalime elektrike elektrike, si substanca ose sende të ndezshme mund të kapin zjarr për shkak të izolimit të ndezur nga mbinxehja. Djegia rreth instalimeve elektrike mund të përhapet rreth tij, dhe anasjelltas, burimet e paligjshme të ndezjes mund të ndezin instalime elektrike.

Specialiteti ynë

 • Diagnostika e instalimeve elektrike
 • Kërko thyerje
 • Përcaktoni vendin e dëmtimit të telit elektrik
 • Përcaktoni vendndodhjen e kutive instalime elektrike
 • Përcaktoni besueshmërinë e izolimit të telit elektrik
 • Eliminoni qark të shkurtër
 • Gjeni rrjedhën aktuale
 • Identifikoni pajisjet elektrike të gabuara
 • Eliminimi i shkaqeve të funksionimit të RCD dhe ndërprerësve
 • Eliminoni gabimet në instalime elektrike
 • Eliminoni gabimet instalime elektrike të pakualifikuara

Për të eliminuar probleme të tilla si një qark i shkurtër, nevojitet një elektricist Për të eliminuar probleme të tilla si një qark i shkurtër, nevojitet një elektricist. Situata të tilla lindin në zyra, shtëpi dhe apartamente. Duke telefonuar specialistët tanë, ju do të shihni se sa shpejt dhe profesionalisht problemi do të jetë fikse.

Nuk ka rëndësi, për shkak të asaj që problemet me instalime elektrike, elektricisti mund t'i zgjidhë ato. Prandaj, nuk duhet të vonojë, por të ftojë një specialist në shtëpi, pa u përpjekur për t'i zgjidhur këto probleme më vete.

Arsyet për të cilat ka një qark të shkurtër

Instalimet me qark të shkurtër në shtëpitë dhe zyrat ndodhin në situata të ndryshme. Këtu janë disa nga më të ngjarë dhe të shpeshta.

1. Gjatë shpimit të një muri ose të thonjve, instalimet elektrike mund të prishen. Ndoshta një zhvillim i dyfishtë. Një tel mund të thyhet, gjë që do të çojë në humbje të pjesshme të tensionit, ose ndoshta një qark të shkurtër, për shkak të të cilit nuk do të ketë dritë në të gjithë banesën. Nëse zëvendësoni tapën ose ndizni makinën, drita mund të shfaqet, edhe pse jo në të gjithë apartamentin. Por nuk mund të ketë dritë, nëse tela kryesore është ndërprerë. Mund të mos jetë e mundur që të vidhni tape ose të futni në makinë në të gjitha. Kjo do të ndodhë nëse stërvitja godet tela, duke shkurtuar lidhjet elektrike thellë në mur. Pastaj ju duhet të razdalbalyv mur dhe për të eleminuar pasojat, riparimin instalime elektrike. Në vendin ku ka ndodhur qarku i shkurtër, bëhet lidhja, duke përdorur një bllok terminal dhe nëse kablloja është bakër, përdorni një saldator. Me këtë lidhje, instalimet elektrike do të vazhdojnë të funksionojnë normalisht. Një punë e tillë duhet të bëhet nga një elektricist profesionist. Nëse fondet janë të gabuara mbrojtje automatike Nëse ka një rritje të ngarkesës në instalime elektrike, mund të ndodhë një zjarr.

2. Ekziston edhe një arsye për të cilën ndodh një qark i shkurtër, kjo është shfaqja e shkrirjes së izolimit. Ky problem mund të ndodhë në prizë, prizë, kuti kryqëzimi, në çdo vend ku ka lidhje instalime elektrike. Shkaku kryesor i këtij problemi është prania e kontaktit të keq. Këto komponime fillojnë të ngrohin kur rritet ngarkesa, e cila çon në shkrirjen e izolimit dhe ekspozimit të pjesëve përçuese të dirigjentit. Përcaktimi i cilësisë së instalimeve elektrike kryhet vizualisht. Izolimi i djegur kafe-zi dhe një erë e djegur shfaqen nën ngarkesë. Nëse rasti i priza ose bazave plastike është i ngrohtë në prekje nën ngarkesë, atëherë kontakti është i thyer qartë brenda, dhe është e nevojshme të rregulloni problemin, telefononi një elektricist.

3. Arsyeja e tretë, më e rrallë për të cilën ndodh një qark i shkurtër është uji elementar. Nëse dikush është derdhur nga fqinjët, ai do të kuptojë se çfarë në fjalë . Instalimet shpesh vuajnë në situata të tilla. Shfaqet lagështia kuti kryqëzimi , shkatërron shtresën e izolimit, çon në një qark të shkurtër kontaktesh dhe instalime elektrike. Nëse nuk ka pasur probleme me instalime elektrike menjëherë, ato mund të shfaqen pas një periudhe të caktuar kohe. Drita do të fillojë të zhduket, bazat do të thyejnë. Është e vështirë për të gjetur një gabim në instalimet elektrike në raste të tilla, pasi ajo mund të jetë e fshehur, kështu që pajisjet e veçanta do të nevojiten. Me një përqindje të madhe të gabimeve elektrike (më shumë se 20%), është e nevojshme të zëvendësohet plotësisht.

4. Me arsyen e katërt mund të takohen banorët e shtëpive të vjetra, në të cilat ndodh një qark i shkurtër për shkak të brejtësve. Në të gjitha vendet e disponueshme ata thyejnë izolimin, gjë që gjithashtu dëmton instalimin elektrik.

Për të parandaluar një qark të shkurtër, është e nevojshme të përjashtohen shkrirja e izolimit. Kockat, prizat, kuti kryqëzimi mund të kenë kontakte të këqija. Kur rritet ngarkesa, ndodh ngrohja, e cila çon në shkrirjen e izolimit dhe në ekspozimin e pjesëve që mbartin tanishme të instalimeve elektrike. Këtu ka nevojë urgjente për një elektricist.

Kur përmbytja fqinjët duhet të zbulojnë menjëherë gjendjen e instalimeve elektrike, zgjidhjen e problemeve. Uji mund të mbetet në kutitë e instalimit dhe shpërndarjes, të cilat do të çojnë në shkatërrimin e shtresës izoluese dhe mbylljen e kontakteve. Qarkullimi i shkurtër mund të ndodhë brenda një muaji. Përkufizimi i lokalizimit mund të bëhet vetëm nga një profesionist.

Nëse keni ndonjë problem me energjinë elektrike, sigurohuni që të thërrisni masterin.

Sot nuk mund ta imagjinojmë një ditë pa përdorur pajisje shtëpiake elektrike . Ata janë aq të vendosur në jetën tonë saqë kur ndriçimi në banesë është i fikur, shumë prej tyre fillojnë të ndihen siklet. Energjia elektrike në banesë mund të mungojë jo vetëm për shkak të fajit të elektricistëve që kryejnë punë elektrike në shtëpi ose në vijën ajrore, por edhe për arsye teknike.

Qark i shkurtër

Shumë shpesh, energjia elektrike në banesë zhduket për shkak të një lidhjeje të shkurtër të qarkut. Natyrisht, nëse instalimet elektrike në apartament janë të divorcuara telat e bakrit dhe diagnoza e saj kryhet rregullisht, rreziku i një qarku të shkurtër është pothuajse zero. Por nëse rrjeti i energjisë në apartament nuk është përditësuar për një kohë të gjatë dhe është në një gjendje të neglizhuar, atëherë për shkak të mbingarkimit kabllor mund të ndodhë instalimi i kabllove.

Gjithkush ka dëgjuar për qarkun e shkurtër, por gjithkush ka një ide pse ndodh? Merrni, për shembull, një kabllo të rregullt me ​​dy tela. Përçuesit e tij janë të izoluar një nga një, pasi ato kanë potenciale të ndryshme - plus dhe minus. Nëse izolimi i tyre shkrihet nga mbinxehja e shkaktuar nga një ngarkesë e madhe, prekja e bërthamave do të rezultojë në një qark të shkurtër. Është mirë nëse automaton punon në panel dhe de-energizon këtë linjë, përndryshe një blic mund të ndodhë, duke shkaktuar një zjarr në apartament.
Gjithkush ka dëgjuar për qarkun e shkurtër, por gjithkush ka një ide pse ndodh

Shkaqet e lidhjeve të qarkut të shkurtër

Më shpesh, ndodh një qark i shkurtër për arsyet e mëposhtme:

 • për shkak të izolimit të varfër të telave (me ngarkesa të larta të linjës, instalimet elektrike fillojnë të ndezin);
 • instalimet elektrike janë dëmtuar gjatë instalimit ose gjatë punës së riparimit në banesë;
 • sistemi i furnizimit me energji elektrike në gjendje të keqe;
 • konsumi i energjisë tejkalon gjerësinë e largësisë së kabllove.

Shfaqja e një qarku të shkurtër mund të shmanget nëse instalimi i instalimeve elektrike në banesë kryhet në përputhje me kërkesat e PMM . Kur instalimi i një instalime elektrike në shtëpi është shumë e rëndësishme për të përdorur materiale të cilësisë: kabllot, bazat, çelsin, kuti instalime elektrike. Është mirë të përdorni kabllot me përçues bakri, izolimi i të cilave është bërë nga PVC (për shembull, ШВВП, ВВгнг-П ose ПВС).

Çfarë duhet të bëni nëse ndodh instalimet elektrike

Natyrisht, para së gjithash, ju duhet të përfitoni nga shërbimi "telefononi një elektricist në shtëpi", që ofrohet nga shumë kompani të angazhuara në punë elektrike . Është shumë e qartë se ai nuk do t'ju shfaqet në një minutë, kështu që ju duhet të ndërmarrni hapa vetë për të parandaluar ndodhjen e një zjarri në strehim. Pra, renditja e veprimeve duhet të jetë si vijon:

 1. Nëse makina nuk funksionon, atëherë duhet ta fikni vetë. Në panelin elektrik mund të ketë disa shkelësit e rrymës kështu që fikni gjithçka menjëherë nëse nuk e dini se cila linjë është përgjegjëse për atë rresht.
 2. Në rast të një zjarri, ajo duhet të shuhet menjëherë duke përdorur mjete të improvizuara. Në nënndërgjegjësimin e çdo personi të përcaktuar që ju keni nevojë për të shuar zjarrin me ujë.

Mos harroni një herë dhe përgjithmonë: për të shuar një djegie elektrike instalime elektrike ose pajisje elektrike me ujë është kërcënuese për jetën! Uji është një substancë përçuese, kështu që ekziston një rrezik i madh për goditje elektrike.
Nëse gjithçka është në rregull, atëherë mbetet vetëm të presësh për elektricistin, i cili pas mbërritjes do të riparojë ose zëvendësojë instalime elektrike.

Dhe së fundi, unë dua të jap këshilla: zëvendësimi në kohë i instalimeve elektrike, i kryer nga elektricistë me eksperiencë, është mënyra më e mirë shmangni qarkun e shkurtër.

Gjithkush ka dëgjuar për qarkun e shkurtër, por gjithkush ka një ide pse ndodh?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода