Fotografitë: Rregullimi i valvulave në motoçikletën "Alpha"

Rregullimi i valvulave është ndoshta më e lehtë dhe njëkohësisht një punë shumë e rëndësishme për servisimin e motorit të motoçikletës suaj. Run e cila është në gjendje të pothuajse çdo shofer rishtar. Nëse e bëni këtë punë vetë, kurseni paratë tuaja dhe kohën, për më tepër, ju kontrolloni plotësisht cilësinë e punës së kryer që nga fillimi deri në fund.

Performanca në kohë e punës në rregullimin e hapësirave të valvulave mund të zgjasë në mënyrë të konsiderueshme jetën e motorit të motoçikletës suaj dhe të rrisë besueshmërinë e përgjithshme të saj si një e tërë.

Rregullimi i parë është i dëshirueshëm për të bërë menjëherë pas blerjes së një motoçikletë të re ose të blerë edhe, rregullimi i dytë bëhet menjëherë pas drejtimit, të gjitha pas 4 mijë kilometrave të drejtuar.

Para fillimit të rregullimit, le të qetësohet motori nëse keni pasur kohë për të punuar para se ai, temperatura e motorit përpara rregullimit duhet të jetë në mënyrë ideale 18-25 gradë.

Një kaçavidë e sheshtë në anën e majtë të motorit, hiqni dy priza në kapakun e gjeneratorit (shënjuar me shigjeta) dhe hiqni mbulesën e boshtit nga boshti i kokës (shenjuar me shigjetë).

Ne e futim pikëllimin e folesë në vrimë qendrore dhe e kthejmë boshtin e motorit në motor gjatë rrotullimit derisa ekziston rreziku në dritaren e shikimit të lartë të mbuluesit të gjeneratorit, pranë së cilës vuloset "T" (mos ngatërroheni me shkronjën "F"!) ju duhet të jeni rreptësisht në qendër të dritares së shikimit.

Pasi që shenja "T" në dritaren e shikimit merr pozicionin e dëshiruar, ne kontrollojmë pozicionin e shenjave në boshtin e shufrave të shufrave dhe në strehën e kokës cilindër (shenja janë shënuar me shigjeta). Shënjet në boshtin e shamisë dhe kokën e cilindrit duhet të jenë sa më afër njëri-tjetrit. Nëse shenjat nuk përputhen - fiksoni boshtin e akullit një kthesë dhe përsëri kontrolloni konvergjencën e shenjave në shufrën e shufrave dhe dritaren e sipërme të shikimit të mbuluesit të gjeneratorit.

Nëse shenjat nuk përputhen - fiksoni boshtin e akullit një kthesë dhe përsëri kontrolloni konvergjencën e shenjave në shufrën e shufrave dhe dritaren e sipërme të shikimit të mbuluesit të gjeneratorit

Pas të gjitha etiketave që përputhni - hoqi dy priza në kokën e cilindrit: një në krye dhe një në pjesën e poshtme, nën të cilën ekzistojnë elementë rregullues.

Pas të gjitha etiketave që përputhni - hoqi dy priza në kokën e cilindrit: një në krye dhe një në pjesën e poshtme, nën të cilën ekzistojnë elementë rregullues

Çelësi për të 9 heq kapakun e bravës në krahun e karrigës dhe hoqi një rrotullim të vogël rregullues.

Çelësi për të 9 heq kapakun e bravës në krahun e karrigës dhe hoqi një rrotullim të vogël rregullues

Ne marrim një sondë me një trashësi prej 0.05 mm dhe vendosim atë ndërmjet rrotullës së rregullimit dhe valvulës, shtrëngoni rrathët e rregullimit në mënyrë që sonda të lëvizë ndërmjet valvulës dhe rrufeut me pak përpjekje, të rregullojë rrotullën e rregullimit nga kthesa dhe të shtrëngojë dorezën me pincë. Pas shtrëngimit të bravës, futeni përsëri matësin dhe kontrolloni se çfarë kemi bërë (nëse është e nevojshme, ne përsërisim gjithçka përsëri). Bëni të njëjtën gjë me valvulën e dytë.

Bëni të njëjtën gjë me valvulën e dytë

Pas gjithë asaj që është bërë, ne kontrollojmë se ndezja është fikur dhe fiksoni motorin disa herë me kickstarter (motori nuk mund të fillojë në këtë moment!) Pas mbytjes së motorit - ne kombinojmë rreziqet në dritaren e gjeneratorit dhe boshtit të shufrave, dhe përsëri kontrollojmë korrektësinë e boshllëqeve termike, nëse është e nevojshme, përshtatuni përsëri.

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода