Si të zgjidhni një rimorkio për një makinë?

 1. Rimorkiot e veturave MIMET KATALOG
 2. klasifikim
 3. Cili rimorkio për të zgjedhur: me një bosht të vetëm ose me dy boshte?
 4. frena
 5. pezullim
 6. mbrojtje
 7. Farë duhet të dini kur zgjidhni një rimorkio të pasagjerëve?

Rimorkiot e veturave MIMET KATALOG

Shumë shoferë herë pas here duhet të kontaktojnë me transportin e gjërave të mëdha, voluminoze ose thjesht të rënda. Blerja e kamionit tuaj ose marrja në punë e ndërmarrjeve speciale të mallrave mund të rezultojë në kosto të konsiderueshme parash. Një nga mënyrat për shpërndarjen e duhur të financave është të blini rimorkiot. Por kjo është një çështje serioze, pasi ka një numër të madh modelesh, secili i përshtatshëm për nevojat e tij specifike. Pra, si të zgjidhni rimorkio e duhur për një makinë?

klasifikim

Në mënyrë që të mësoni se si të zgjidhni një rimorkio të pasagjerëve, i kushtoni vëmendje kapacitetit mbajtës. Sipas këtij treguesi, rimorkiot ndahen në dritë (më pak se 750 kilogram) dhe të rënda (më shumë se 750 kilogram). Në masë, natyrisht, merr parasysh ngarkesën. Gjithashtu një rimorkio e rëndë duhet të pajiset me sistemin e vet të frenave.

Ekziston një ndarje e rimorkioneve për qëllime universale dhe të veçanta. Universal, bazuar në emrin, ju lejon të transportoni pjesën më të madhe të mallrave që kanë dimensione standarde. Specialet do të jenë të dobishme për ju nëse ngarkesa juaj nuk është më e lehtë, për shembull:

Makina dhe automjete të tjera të motorizuara (motoçikleta, ATV, skuter, etj).

 • Transporti ujor.

 • Kafshët.

 • Produkte bujqësore.

 • Transport mallrash

 • Liquid.

 • Pavijoneve tregtare.

 • "Homes".

Cili rimorkio për të zgjedhur: me një bosht të vetëm ose me dy boshte?

Përparësitë e një rimorkio uniaxial në lehtësinë e tij, manovrimin, koston e ulët dhe lehtësinë e menaxhimit. Ju vetëm mundeni, nëse është e nevojshme, ta rrotulloni atë, sipas nevojës. Por ia vlen të kujtojmë se lloji uniaxial ka kufizime në peshë, prandaj, nëse do të bartni ngarkesa të rënda (më shumë se 750 kilogramë), atëherë duhet të ndaloni zgjedhjen në homologun e saj dygjinor.

Argumenti kryesor për rimorkiot me dy akse është besueshmëria dhe qëndrueshmëria. Në disa raste, ai ka sistemin e vet të frenimit, sepse do të lëvizni pesha shumë më të mëdha në të. Dizajni i qëndrueshëm do të jetë një plus për transportimin e mallrave me një qendër të lartë graviteti.

frena

Sistemi i frenave përbëhet nga tre pajisje:

 • Të punës.

 • Vend parkimi

 • Emergjente.

Automjeti i punës në procesin e ngadalësimit të shpejtësisë së pads frenave të pjesëve të makinës, gjë që çon në një ngadalësim përkatës të rimorkios.

Automjeti i parkimit nuk lejon që rimorkio të lëvizë ndërsa parkon, funksionon pothuajse si një frena e zakonshme.

Një automjet urgjent në rast të një emergjence zhvendos kabllon e sigurisë që çon në ndalimin e rimorkios.

pezullim

Për rimorkiot e pasagjerëve, pezullimi ndahet në:

Pezullimi i pranverës thith vibracionet më mirë, është më i besueshëm dhe i qëndrueshëm, në rast të një avari dhe riparimet do të jenë më të lira se gome-zhgutovoy. Por ky lloj do të kërkojë instalimin e amortizuesve, gjë që çon në një rritje të vlerës së saj.

Pezullimi i litarit të gomës më i lirë, jo aq i vështirë për tu mirëmbajtur sa pranvera. Dobësitë e "parzmore" është ngurtësia e saj dhe kostoja e lartë e riparimeve.

mbrojtje

Për të mbrojtur ngarkesën nga fenomenet e pafavorshme natyrore dhe ndikimet e tjera të jashtme, është e nevojshme të blini komponentë mbrojtës. Shtrirja më e thjeshtë ka një çmim të ulët, mbron ngarkesën tuaj nga shiu, dëbora, pluhuri dhe zhurma, pa arritur të mbrojë përmbajtjen nga vjedhjet.

Për të mbrojtur rimorkio nga kjo telashe, ka kapele plastike. Kjo është një strukturë mjaft e fortë, e cila është bërë nga polikarbonat ose tekstil me fije qelqi. Ekzistojnë madje modele të palosshme të kapakëve. Kur transportohen rampa masive dhe të mëdha ngarkesash. Ky lloj është bërë prej alumini dhe për të siguruar mbështetje të mjaftueshme që kanë këmbë në strukturën e tyre.

Farë duhet të dini kur zgjidhni një rimorkio të pasagjerëve?

Sigurohuni t'i kushtoni vëmendje konformitetit të masës së rimorkios me masën që lejohet për tërheqje nga një traktor. Detaje të tilla si një qëndrim nën gjuhë, një bravë anësore, një tendë dhe një kapak plastik do t'ju ndihmojnë të thjeshtoni funksionimin, të kurseni ngarkesën dhe të rrisni jetën e rimorkios tuaj. Konsultohuni me ekspertë për të marrë informacion mbi besueshmërinë, mirëmbajtjen, disponueshmërinë e pjesëve, reputacionin e prodhuesit dhe treguesit e tjerë.

blerje rimorkio e makinave - një hap serioz dhe i përgjegjshëm, paraqitja e këtij ndihmësi në sektorin e automobilave do të sjellë përfitimin e saj të padyshimtë. Dhe të vendosni se cila rimorkio të zgjidhni një makinë, vetëm ju.Pra, si të zgjidhni rimorkio e duhur për një makinë?
Cili rimorkio për të zgjedhur: me një bosht të vetëm ose me dy boshte?
Farë duhet të dini kur zgjidhni një rimorkio të pasagjerëve?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода