Si të transportoni një biçikletë me tren dhe tren

  1. Transport treni
  2. Transporti i biçikletave me tren

Tifozët e udhëtimeve çiklizmit shpesh duhet të merren me problemin e transportimit të automjetit të tyre të preferuar në vendin e fillimit të planifikuar. Një nga mënyrat më të zakonshme për të transportuar një biçikletë në fillim të rrugës është përdorimi i trenave ose trenave. Sidoqoftë, zbatimi i planit në praktikë nuk është aq i thjeshtë sa duket në shikim të parë. Do të keni mundësi të transportoni "kalin tuaj të hekurt" në transportin publik hekurudhor vetëm nëse ndiqni rregulla të caktuara, të përcaktuara zyrtarisht.

Transport treni

Tifozët e udhëtimeve çiklizmit shpesh duhet të merren me problemin e transportimit të automjetit të tyre të preferuar në vendin e fillimit të planifikuar

Pra, cila është gjëja e parë që një çiklist që duhet të udhëtojë me hekurudhë duhet të dijë? Ju nuk kërkohet të blini një biletë të veçantë për të transportuar biçikletën tuaj në tren. Sidoqoftë, ia vlen të kujtojmë se dirigjenti mund të mos ju lejojë të futni në makinë nëse biçikleta nuk është e mbushur në një mbulesë. Për të kryer këtë procedurë të thjeshtë, do të duhet të çmontoni pjesërisht transportin. Hiqni rrotën e përparme nga biçikleta dhe uleni sediljen poshtë. Për lehtësinë tuaj, hiqni pedalin e majtë dhe ktheni timonin në mënyrë që të mos jetë pengesë për paketimin. Tjetra, paketoni biçikletën e çmontuar në një rast të veçantë. Rrota e hequr më pas mund të vendoset në majë ose të lidhet me kornizën duke e vendosur atë në pedalin e duhur.

Procesi i transportit është shumë më i thjeshtë për pronarët e biçikletave të palosshme. Lehtësia e transportit është përparësia kryesore e modeleve të palosshme. Dhe nëse po kërkoni një biçikletë të re, duhet të njiheni me opsionet e ofruara në dyqanin tonë gjatë periudhës së promovimit. Biçikleta të palosshme me 20% zbritje .

Biçikleta të palosshme me 20% zbritje

Për vendosjen, biçikletën e çmontuar ose të palosur, raftet e sipërme në vendin e rezervuar janë ideale. Në ndarësin e rezervuar në raftet e treta, disa biçikleta të shtruara do të vendosen lirshëm. Në të njëjtën kohë, ata nuk do të ndërhyjnë me udhëtarët që udhëtojnë me ju në të njëjtën karrocë. Mundohuni t'u shpjegoni me mirësjellje shokëve që ndajnë ndarjen me ju se "këto copa hekuri" nuk do të bien në kokën e tyre gjatë udhëtimit. Shtë e rëndësishme që rrugëtimi juaj të mos fillojë me skandale që janë të pashmangshme në rast të keqkuptimit mes njerëzve.

Tifozët e udhëtimeve në një ndarje do të duhet të përballen me vështirësi të caktuara kur transportoni një biçikletë. Fakti është se makinat e ndarjes janë të pajisura me rafte bagazhesh me madhësi jo shumë të mëdha. Prandaj, për të vendosur kompakt biçikletën në një raft, do të duhet të çmontohet pothuajse plotësisht. Kjo do të thotë, zhbllokoni të dy rrotat, pedalet, fenders, bagazhin, fenerët, ulni shalën dhe më pas vendosni biçikletën në bagazh. Pjesët e hequra vendosen në hapësirën e lirë të raftit. Për udhëtimet në grup, makinat e ndarjes nuk do të jenë opsioni më i mirë. Do të keni mundësi të transportoni shumë më shumë biçikleta në sediljen e rezervuar, veçanërisht pasi nuk keni nevojë të shqetësoheni me çmontimin dhe montimin e tyre, gjë që do t'ju kursejë shumë kohë.

Transporti i biçikletave me tren


Sipas rregullave të transportit hekurudhor, transporti i një biçiklete në trenat e udhëtarëve është i mundur nëse ekziston një biletë vetëm në tavolinë, dhe vetëm në njëjës. Kjo do të thotë, nëse ju dhe shokët tuaj do të hipni jashtë qytetit, do t'ju duhet të shpërndani nëpër makina të ndryshme. Dhe do të keni shumë fat nëse nuk i gjeni të njëjtët dashamirës të udhëtimeve çiklizmit, të etur për të arritur në atë vend me të njëjtin tren.

Biçikleta ende mund të bartet në makinë, gjëja kryesore është se nuk ndërhyn me pasagjerët e tjerë. Në mënyrë ideale, nëse makina ka vende të veçanta për të akomoduar transportin e biçikletave. Nëse nuk ka vende të tilla, do të duhet të përdorni mjete të improvizuara, të tilla si një ekspansion ose kabllo. Me ndihmën e tyre, një biçikletë e vendosur vertikalisht duhet të fiksohet duke e bashkangjitur atë në raftin e bagazhit. Nëse dizajni i raftit lejon, biçikleta mund të pezullohet prej saj nga shalë, ndërsa shiriti do të dalë kundër dritares. Siç tregon praktika, kjo është mënyra më ergonomike dhe e përshtatshme për të transportuar një biçikletë në një tren elektrik.

Nëse kjo metodë nuk mund të zbatohet për ndonjë arsye, atëherë opsioni më primitiv mbetet - vendndodhja e biçikletës në rresht. Shtë e rëndësishme të sigurohet që të mos shkaktojë shqetësime për pasagjerët e tjerë. Nëse preferoni një udhëtim në tavë, përpiquni të zgjidhni veturat ekstreme me një rrjedhë minimale njerëzish. Do të jetë e mjaftueshme këtu për të siguruar që automjeti juaj të mos bllokojë kalimin e udhëtarëve. Dhe atëherë do të keni mundësi të shmangni dhimbjen e panevojshme të kokës gjatë udhëtimit.

Duke respektuar rregullat e thjeshta të transportimit të një biçiklete me hekurudhor, lehtë mund të arrini në destinacionin tuaj dhe të shijoni udhëtimin e planifikuar të biçikletave.

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода