Si të shërohet një hard disk nëse sistemi nuk e sheh atë. Hard disk i jashtëm nuk është zbuluar

 1. Nëse kompjuteri juaj nuk zbulon një hard disk të jashtëm, kontaktoni një specialist.
 2. Masat diagnostike
 3. Kontaktet dalëse
 4. motherboard
 5. Cilësimet e gabuara të BIOS
 6. Data e sistemit
 7. Gabim në ngarkim
 8. Mungesa e fuqisë
 9. Konflikti i pajisjes
 10. Qëllimi i letrës
 11. Formati i sistemit të skedarit të pavlefshëm
 12. formatimit
 13. Programet e Palëve të Treta
 14. Ndryshimi i destinacionit
 15. mosushqim
 16. Njësia e energjisë
 17. Hdd dëme
 18. përfundimi:

Ju nuk e ngarkoni një laptop apo monobllok? Nëse mesazhe janë si "Sistemi operativ nuk u gjet "" Mungon sistem operativ Apo DISK BOOT FAILURE. INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER ", atëherë, ka shumë të ngjarë, kompjuteri juaj nuk e sheh hard drive . Arsyeja për një telashe të tillë mund të jetë shkyçja banale e lidhësit të ndërfaqes dhe motori i kapur hard drive .
Para se të filloni të troubleshoot, ju duhet të vendosni se çfarë është më e rëndësishme në këtë situatë - vetë hard diskun ose informacionin që përmban. Nëse të dhënat e ruajtura në hard drive janë shumë të rëndësishme për ju, atëherë vendimi i duhur do të kthehet te profesionistët dhe pastaj do të zëvendësojë hard drive me defekt me një të ri. Në fund të fundit, është më mirë që menjëherë të paguani një sasi të vogël për zgjidhjen e një problemi të vogël sesa të mbiprodhoni për veprimet tuaja të gabuara dhe të shpejta. Në praktikën tonë, ka shumë shpesh situata ku, për shkak të veprimeve përdoruesit e papërvojë nuk është më e mundur të mbulohen të dhënat, ose kjo procedurë është shumë e shtrenjtë. Sigurisht, vetëm ju mund të vendosni se çfarë të bëni në rastin tuaj të veçantë. Por ne sugjerojmë që ju të familjarizoheni me të rekomandimet e përgjithshme . Së pari ju duhet të përcaktoni pse kompjuteri nuk e zbulon shumë SATA drive , IDE ose me ndonjë ndërfaqe tjetër.

Për shumicën arsye të shpeshta , me të cilin kompjuteri nuk mund të shohë hard drive, përfshijnë:

 • 1. Shkëputeni prizën ose ndërfaqen e rrymës. Ju mund të provoni të lidhni hard drive me një kabllo të ndryshme ose në një kompjuter tjetër.
 • 2. BIOS dështoi ose ndodhën gabime. Ju mund të provoni të flash BIOS ose reset kujtesës përkohshëm (CMOS). Nëse pas këtyre veprimi i vështirë disku ende nuk është i njohur, atëherë, ka shumë të ngjarë, problemi është në vetvete.
 • 3. Është e mundur që pajisja ATA (IDE) të ketë një shofer montuar gabimisht. Mund të përpiqeni ta rregulloni atë në pozicionin e Masterit. Kur ju duhet të lidhni një pajisje paralele me lak, atëherë në njërën prej tyre bluzë duhet të jetë në pozicionin Master, dhe në sekondën e dytë. Shumë shpesh, kompjuteri nuk mund të shohë hard drive IDE për shkak të cilësimeve të gabuara të skajit.
 • 4. Driver IDE ATA / ATAPI kontrollues për Windows mungojnë ose dëmtohen. Provo të heqësh shoferët e instaluar disk kontrollorëve dhe ristartoni sistemin, ose mund të provoni të instaloni Windows.
 • 5. Problem logjik hard drive. Kryesisht për shkak të problemeve boot sektor , ose dëmtimi i tabelës së alokimit të skedarëve. Ju mund t'i riktheni të dhënat duke aplikuar ndonjë softuer. Vetëm ju duhet të zgjidhni atë, duke marrë parasysh file system drive dhe situatën tuaj të veçantë.
 • 6. Problemi i porteve eSATA, USB, LAN. Dritaret nuk mund të shohin Hard drive Usb . Ju mund të përpiqeni të lidheni e jashtme e vështirë të përzënë në një kompjuter ose laptop tjetër. Nëse HDD ende nuk është i njohur, atëherë problemi është në të.
 • 7. Në motherboard është i gabuar urë në jug në të cilën ndodhen Kontrolluesit SATA dhe PATA. Nëse ka ndonjë problem me këtë microcircuit, atëherë Windows nuk e sheh hard drive.
 • 8. Çdo disk i fortë fizik dhe i brendshëm rrëzon. Problemi mund të jetë në elektronikën e lulëzuar, dhe në funksionimin e motorit, dhe mund të lidhet me njësinë e kokës, ROM, zonën e shërbimit, ndërprerës etj. Këtu është më mirë të mos ndërmarrësh ndonjë veprim të pavarur, por thjesht të drejtohesh tek ekspertët.

Të gjitha problemet e mësipërme janë vetëm një pjesë. arsyet ekzistuese i cili nuk mund të njihet nga hard drive. Për shembull, Windows nuk zbulon një hard disk të jashtëm për shkak të problemeve me përshtatësin brenda kutisë së jashtme, ose për shkak të faktit se është e lidhur gabimisht me pjesën e përparme Porte USB Makina kompjuterike thjesht nuk ka fuqi të mjaftueshme. Nëse nuk mund të rifilloni punën e hard disku duke përdorur metodat e renditura më sipër, atëherë është më mirë të kontaktoni specialistët, pasi që çdo veprim jo-profesional mund të çojë në humbje të pakthyeshme të informacionit.

Nëse kompjuteri juaj nuk zbulon një hard disk të jashtëm, kontaktoni një specialist.

Ka situata kur hard drive Transcend, Samsung, WD (Western Digital), Seagate, A-DATA, Hitachi, 3Q, Lacie, Prestigio, Iomega ose ndonjë markë tjetër nuk zbulohen nga kompjuteri arsyeja elementare , për shembull, lidhësi USB i prishur ose OS u rrëzua.Përdoruesit e papërvojë menjëherë çmontonin hard drive gati në tokë. Por, pas manipulimeve të tilla shërim të dhënave apo edhe punoni shumë disku është shumë më i komplikuar, apo edhe bëhet i pamundur. Prandaj, për të shmangur rrezikun e humbjes së informacionit, është më mirë që menjëherë të kontaktoni specialistët.

Ndonjëherë ndodh që Windows nuk e sheh të gjithë hard drive, por vetëm një nga seksionet e tij. Në mungesë të tinguj pa lidhje botuar nga hard drive , duhet të kontrollosh: nëse sistemi sheh tërë vëllimin. Nëse kompjuteri nuk tregon sasi të plotë të hard disku, atëherë asnjë program nuk do të ndihmojë këtu, prandaj duhet të kontaktoni profesionistët.

Shumë përdorues ndoshta kanë këtë problem kur kompjuteri nuk e sheh hard diskun dhe nuk dëshiron të punojë me të Shumë përdorues ndoshta kanë këtë problem kur kompjuteri nuk e sheh hard diskun dhe nuk dëshiron të punojë me të. Para se të kuptojmë se pse po ndodh kjo dhe të përpiqemi të gjejmë një zgjidhje, le të zbulojmë se çfarë është dhe për çfarë përdoret.

Një disk i vështirë është një pajisje ruajtëse. Çdo informacion i disponueshëm në kompjuter ruhet në të. Përveç kësaj, sistemi operativ dhe të gjitha të dhënat që lidhen me të regjistrohen në hard drive.

Prandaj, nëse sistemi nuk mund të zbulojë kjo pajisje atëherë të gjitha të dhënat e regjistruara menjëherë bëhen të paarritshme. Më poshtë kemi mbledhur shkaqet më të shpeshtë dhe më të zakonshme të problemeve kur kompjuteri nuk e sheh hard drive dhe mënyra efektive rregullojini ato. Ky artikull do të ndihmojë për të marrë hapa të rëndësishëm për të zgjidhur problemin dhe për të mbrojtur nga veprimet e panevojshme dhe të nxituara. Problemet e mëposhtme zbatohen për disqet e jashtme.

Masat diagnostike

Nëse hard disk nuk zbulohet nga kompjuteri, gjëja e parë që duhet të bëni është që të gjeni shkakun e problemit. Së pari ju duhet të përcaktoni se çfarë problemi qëndron në sistem ose vetë pajisja. Për ta bërë këtë, provoni ta lidhni pajisjen me ndonjë pajisje tjetër.

Nëse hard drive është i njohur, atëherë problemi është në sistemin tonë Windows, por nëse jo, atëherë kjo pajisje është e dëmtuar dhe duhet riparuar ose zëvendësuar. Në atë rast punë të mëtejshme duhet t'u besohet specialistëve.

Megjithatë, vetëm nëse është i gabuar pjesë të sistemit Winchester, që është, disa mënyra me të cilat ju mund ta riktheni në mënyrë të pavarur performancën e saj.

Kontaktet dalëse

Ndoshta problemi që hard drive ka pushuar të përcaktohet, qëndron në mungesë të kontaktit. Për të rregulluar këtë, hapni mbulesën anësore të rastit të kompjuterit ose mbrapa laptopë, gjeni dhe rilidheni.

Nëse kjo nuk funksionon, provoni ta zëvendësoni Kabllo SATA në një të re. Është e mundshme që kabllot e sinjalit të kenë oksiduar kontakte ose nuk përshtaten mirë në lidhjet e energjisë me të cilat është pajisur motherboard.

motherboard

nëse motherboard nuk e sheh hard drive, atëherë ndoshta problemi është në vetvete. Ju mund ta kontrolloni atë në mënyrën e mëposhtme:


Ju mund ta kontrolloni atë në mënyrën e mëposhtme:

Cilësimet e gabuara të BIOS

Faktori tjetër që meriton vëmendjen tonë është BIOS settings. Gabuar se e thyen OS në tërësi.

Data e sistemit

Nëse hard disk nuk është më i përcaktuar, atëherë duhet të shikoni datën e sistemit, gabimi i të cilave tregon një dështim të cilësimeve. në këtë rast Për të rregulluar situatën që ju nevojitet:


në këtë rast  Për të rregulluar situatën që ju nevojitet:

Pas rifillimit të kompjuterit, duhet të fillojë të shfaqet, por nëse ende nuk është i dukshëm, vazhdoni me metodën tjetër.

Gabim në ngarkim

Gjithashtu problemi mund të jetë rendi i vendosur pajisjet e nisjes . Ndoshta, në rreshtin e parë të listës është një disketë ose diskun jo-ekzistues, nga i cili PC po përpiqet të nisë. Dhe në rast të dështimit, ndodh një gabim " Boot disk dështim "ose gabime të tjera të ngjashme që lidhen me" Hard drive "," Hard disk "Ose" Boot ".


Si ta rregullojmë atë:


Si ta rregullojmë atë:

Në varësi të versionit të BIOS, pamja e ndërfaqes mund të ndryshojë. Në këtë rast, ju duhet të kërkoni opsione të ngjashme me emrin "Boot Device", "Boot Option".

Mungesa e fuqisë

Nëse hard drive juaj është ende përcaktuar, por periodikisht zhduket dhe duket, atëherë ju duhet t'i kushtoni vëmendje tingujve që ata bëjnë. tingëllon një ndryshim në ciklet e punës mosushqim . Kjo është, hard drive nuk ka energji elektrike të mjaftueshme për të përfunduar punën.

Ekzistojnë tri mënyra jashtë situatës:

Për shkak të faktit se për funksionimin normal të kompjuterit duhet të punojnë të gjitha pajisjet dhe komponentët, është mirë të blini njësi e re furnizimit me energji elektrike.

Konflikti i pajisjes

Arsyeja tjetër që një kompjuter portativ ose PC nuk e sheh hard diskun është konflikti i pajisjeve të lidhura. Siç dihet, dy winchesters, të dy dhe një markave të ndryshme mund të shkaktojë probleme dhe konflikte në sistem.

Për të zgjidhur këtë problem, duhet të lidheni veçmas dhe të konfiguroni secilin. Kështu, ata nuk do të konfliktohen dhe do të jenë në gjendje të punojnë njëkohësisht.

Qëllimi i letrës

Supozoni se një disk i fortë po rrotullohet, i dukshëm në BIOS, por nuk zbulohet sistem operativ . Kjo është, OS nuk mund të punojë me të. Në këtë rast, duhet të mbash sinkronizim manual në dispozicion në veglat e Windows.

Për ta bërë këtë:


Metoda është disassembled on Shembull i Windows 7 dhe është i përshtatshëm për kompjutera dhe laptopë të ndonjë kompanie, duke përfshirë hp, samsung, këmbanat e paketës , acer dhe asus. Vetëm sistemi operativ që keni instaluar mund të ketë dallime të vogla.

Formati i sistemit të skedarit të pavlefshëm

Nëse kompjuteri ose kompjuteri nuk ndalet duke parë hard diskun dhe asnjë nga metodat e mësipërme nuk ka zgjidhur problemin, atëherë mund të lidhet me formatin e sistemit të skedarëve të gabuar. Si rezultat, OS dhe disku "flasin" për të gjuhë të ndryshme . Sidomos shpesh kjo ndodh kur PC shkon nga Windows XP në Windows 7 ose 8.

Për të korrigjuar situatën në mënyrat e mëposhtme.

formatimit

Është e nevojshme të formatoni HDD në NTFS. Por kjo duhet të bëhet vetëm nëse të dhënat e ruajtura në makinë nuk janë të rëndësishme për ju, pasi ajo do të fshihet. Versioni i ri Windows në këtë rast do të instalojë parametrat e dëshiruar HDD.


Versioni i ri  Windows në këtë rast do të instalojë  parametrat e dëshiruar  HDD

Pas përfundimit të procesit, duhet të shfaqet disku.

Programet e Palëve të Treta

Mundësia e dytë është se çfarë duhet të bëni nëse kompjuteri nuk e gjen hard drive - duke ndryshuar sistemin e skedarëve duke përdorur programe të veçanta . Ndërmjet numrit të madh të tyre mund të dallohen shërbimet e ndarjes dhe Acronis. Ata janë më të përshtatshmet për t'u përdorur, dhe ju mund ta shkarkoni falas nga zyra. sites.

Ato janë të rekomanduara për t'u përdorur nëse hard drive i netbook është i vendosur fotografi të rëndësishme ose dokumente, dhe ju nuk dëshironi t'i humbni ato. Disa mënyra për të rivendosur ndarjet me duke përdorur Acronis , ne tashmë kemi renditur një të ngjashme

Përshëndetni të gjithë! Sot do të shqyrtojmë me ju se çfarë veprimesh duhet të ndërmerren nëse nuk zbulohet një hard disk i jashtëm. Situatë e ngjashme mjaft e zakonshme dhe e manifestuar në temat e krijuara në rrjet. Kështu që vendosa të merrja drejtimin dhe të shkruaja ky shqyrtim . Dikush mund të thotë se problemet u shfaqën me ardhjen e HDD-së. Megjithatë, si çdo pajisje, kjo specie disqet mund të dështojnë. Ka situata kur kompjuteri nuk identifikon mbajtësin e bashkëngjitur të informacionit.

Në një situatë kur hard drive i jashtëm nuk është përcaktuar, është e nevojshme të përcaktohet shkaku. Është e mundur që:

 • Disku dështoi
 • Problemet kompjuterike

Diagnostikimi personal mund të fillohet duke kontrolluar portat e kompjuterit tuaj. Provo të lidhësh pajisjen me një kompjuter tjetër ose të përdorësh për këtë. port shtesë . Nëse keni pasur sukses, atëherë shkaku i problemit bëhet i qartë. E pra, nëse kompjuteri juaj gjithashtu nuk sheh pajisje të tjera, atëherë duhet të shihni mbështetjen e USB nëpërmjet BIOS.

Jo të rralla shkaqet që çojnë në një përkufizim të vështirë mediat e jashtme që qëndrojnë në shoferët. Për të eliminuar atë që ju nevojitet:


Nëse procesi nuk shkoi, heqja dhe rivendosur program kompjuterik.

Ndryshimi i destinacionit

Është e mundur që vështirësitë me përkufizimin e një pajisje ruajtëse portative të lindin kur sistemi gabimisht i caktohet atij një letër me makinë që është e lidhur. Për të rregulluar problemin, duhet të shkoni në menaxhimin e kompjuterit përmes fillimit, pastaj:

Kliko në "Disk Management" dhe gjeni HDD tuaj.
Përzgjidhni një artikull me një ndryshim në letrën e përzënë.
Shënoni pajisjen me një letër të lirë.
Kliko në Disk Management dhe gjeni HDD tuaj

Lidhja dhe probleme me këtë disk të ngurtë, të ngjashme me ato që ndodhin kur lidhni një USB flash drive. Nëse pajisja nuk funksionon, mund të aplikoni metodat e përdorura për të vendosur punën e një pajisje të tillë.

mosushqim

Nëse kontrolli i portit nuk ka zbuluar ndonjë problem, atëherë ka të ngjarë që arsyeja të jetë mungesa e fuqisë. Kur përdorni një kordë zgjatimi që merr një pjesë të energjisë vetë, bëhet e mundur probleme të ngjashme . Për të shmangur këtë, duhet të lidheni me kabllon e kompjuterit që vjen në kuti.

Njësia e energjisë

Nëse pajisja juaj ka dy lidhje që përdoren kur lidheni me dy porta, sigurisht që duhet të lidhni të dyja. Ju gjithashtu duhet të përdorni furnizimin me energji elektrike nëse kjo nënkupton përdorimin.
Nëse pajisja juaj ka dy lidhje që përdoren kur lidheni me dy porta, sigurisht që duhet të lidhni të dyja

Ju duhet të eliminoni problemet me vetë furnizimin me energji elektrike. Versioni i tij i vjetëruar ose një numër i madh pajisjet e lidhura me të mund të shkaktojnë probleme të ndryshme . Një zgjidhje e arsyeshme do të ishte instalimi i një furnizimi tjetër me fuqi të rritur.

Hdd dëme

Hard disk nuk është zbuluar për shkak të dëmtime të mundshme . Kjo mund të kontrollohet duke ndezur fuqinë. Nëse nuk ka reagim të shëndoshë, nuk ka gjasa që të përballoni zgjidhjen e problemit, meqë rrënja e problemit mund të qëndrojë në kushineta, koka magnetike dhe kështu me radhë. Mos u përpiqni ta ndizni përsëri, sepse më në fund mund ta thyejnë atë. Merrni më mirë pajisjen qendra e shërbimit . Specialistët e angazhuar në riparim, do të ndihmojnë në përcaktimin e shkakut të saktë të fajit dhe në vlerësimin e shanseve të eliminimit të tij.

përfundimi:

Unë shpresoj se ju mund ta zgjidhni problemin nëse disku i jashtëm i jashtëm nuk zbulohet. Ndani rezultatet në komentet. Vendosni pëlqimet dhe shtypni butonat rrjeteve sociale . Paqe dhe mirë për ju të gjithë!

Jashtë e vështirë nuk diskutohet

Artikuj të ngjashëm

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода