Si të instaloni dritat e dritës

 1. Instalimi i pavarur i rondele?
 2. Rregullat bazë për përdorimin e pajisjes
 3. Gjetjet

Rondele dritash është një detaj shumë i rëndësishëm në hartimin e ndriçimit automobilistik, veçanërisht nëse përdorni llampat e shkarkimit të gazit në optikë. Me ndihmën e tyre, xhami në fenerët e veturës gjithmonë do të jetë i pastër. Drita e ksenonit është mjaft e shpejtë në punë, nëse ndotja e lehtë është e pranishme në panelin e dritave, atëherë drita nga ksenon nuk do të refuzohet siç duhet, kjo mund të çojë në një rreze drite të fuqishme që verbonë shoferët e korsi. Dhe, në fund të fundit, ajo mund të kontribuojë në krijimin e një aksidenti trafiku në rrugë. Kujdesuni për sigurinë tuaj dhe të përdoruesve të tjerë të rrugëve, përdorni dritën e ksenonit saktë - instaloni llamba dritash .

llamba dritash

Instalimi i pavarur i rondele?

Kjo pajisje mund të montohet duke kontaktuar specialistët e stacionit të shërbimit, por nëse vendosni të ruani burimet materiale, ju mund ta instaloni vetë. Për ta bërë këtë, vëzhgoni rendin e mëposhtëm të veprimeve. Pra, instalimi i saktë i rondele ndriçues fillon me:

 1. Ju duhet të blini vetë sistemin e rondele ndriçimi. Mund të ndryshojë në listën e pjesëve dhe dizajnit. Çfarë do të ndikojë në parimin e funksionimit të pajisjes. Më e zakonshme është konsideruar të jetë washers që veprojnë në parimin e një rrjedhje të madhe të lëngjeve. Këto pajisje nuk përdorin brusha që mund të dëmtojnë sipërfaqen e lëmuar të fenerëve. Në disa rondele tashmë keni një hundë, kjo do t'ju shpëtojë nga shpimi i parakolpës. Sepse të gjitha pjesët janë të instaluara në të. Çdo kit ka udhëzime të detajuara të instalimit dhe të gjitha komunikimet e nevojshme: rezervuari i rondele të dritares, pompë, hundë, hoses etj.
 2. Tani që keni gjithçka që ju nevojitet për të instaluar veten, disa vendime duhet të bëhen. Domethënë, hapni kapuçin dhe shikoni nëse mund të rrëzoni në rezervuarin e rondele të xhamit që është instaluar tashmë në makinën tuaj. Kjo zakonisht mund të bëhet në makinat e brendshme, me makina të huaja, gjithçka është shumë më e ndërlikuar, ata janë mjaft të shqetësuar për të. Por asgjë nuk është e pamundur. Nëse nuk mund të lidheni me një rezervuar tashmë ekzistues në makinën tuaj, atëherë thjesht kërkoni një hapësirë ​​të lirë, në të cilën mund të instaloni një rezervuar tjetër. Është e dëshirueshme që ajo të jetë e vendosur larg nga elementet basking. Kështu që nën ndikimin e temperaturës së lartë ajo nuk deformon dhe në fund rezultati nuk përkeqësohet.
 3. Sapo të vendosni se ku të vendosni rezervuarin, ju duhet të shpërndani hundët. Ato duhet të vendosen në qendër të dritës, drejtpërsëdrejti përballë qendrës optike. Më saktësisht, kjo mund të njihet nga modeli në diffuser, qendra tregohet nga një rreth.
 4. E drejta përballë qendrës ne stërvitje një vrimë në parakolp. Pastaj duhet të zgjerohet në madhësinë e hundës suaj. Pra, do të jetë shumë më racionale dhe më shpejt se më vonë që të përshtatet çdo gjë nën milimetra shtesë. Kushtoj vëmendje të veçantë! Stërvitja duhet të punojë nga brendësia e parakolpit, kështu që bojë më pak do të rritet.
 5. Sigurojeni mirë hundët. Nëse ata nuk përputhen me ngjyrën e makinës suaj, atëherë kujdeseni paraprakisht për këtë.
 6. Instaloni rezervuarin (nëse është i pavarur) dhe pomponi instrumentin.
 7. Pas punës së kryer, lidhni hoses. Kushtojini vëmendje gjatësisë së tyre, ato nuk duhet të jenë shumë të shkurtra, por ato nuk duhet të përdoren përtej normës së supozuar. Dhe, natyrisht, kini kujdes nga elementët e ngrohjes pranë të gjitha detajet e rondele tuaj.
 8. Tani është koha e elektricistëve. Pompë, duke respektuar të gjitha rregullat, lidhet me skemën e përgjithshme dhe sjell kontrollin e saj në butonin, falë të cilit do të duhet të përdorni pajisjen tuaj të pastrimit të dritës së makinës. Ka mundësi për lidhjen me një sistem të zakonshëm rondele qelqi. Në këtë rast, dritat do të lahen së bashku me xhamin. Natyrisht, ky opsion kërkon një normë të madhe të rrjedhjes. Është e mundur që sistemi të jetë autonom, por për këtë ia vlen të harxhoni më shumë kohë për të nxjerrë një buton të veçantë të kontrollit. Pas vendimit përfundimtar - rondeli juaj është gati për operim të plotë.

Pas vendimit përfundimtar - rondeli juaj është gati për operim të plotë

Rregullat bazë për përdorimin e pajisjes

Ata përbëjnë në shtimin e antifriz ose alkoolit në tank tuaj në dimër. rondele Përndryshe, disa artikuj mund të dalin nga përdorimi thjesht duke ngrirë. Nëse ka pasur një incident të tillë, nuk duhet të zëvendësoni të gjithë pajisjen me një të re. Sjellja në punë mund të jetë një zëvendësim i pjesshëm i sendit të mbetur.

Gjetjet

Ju nuk duhet të ruani në blerjen e një rondele ndriçimi, sepse mund të sjellë kosto shtesë. Drita e gabuar mund të të fusë në rrugë. Për më tepër, në SDA, të gjitha makinat që përdorin burime të lehta xenon duhet të jenë të pajisura me rondele ndriçimi në baza të detyrueshme.

Instalimi i pavarur i rondele?
Instalimi i pavarur i rondele?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода