Si të formatoni kartën SD në android

Kapaciteti i kujtesës së shumë smartfonëve modern arrin 64 gigabajt. Por edhe një depo e tillë mbresëlënëse mund të bëhet shpejt e bllokuar me skedarë. Muzikë, filma me kualitet HD, qindra foto dhe dokumente - përdoruesi hedh tërë këtë masë në smartphone, derisa në momentin më të keq sistemi sinjalizon se nuk ka memorie të mjaftueshme. Prandaj, çdo smartphone është e pajisur me një vend të caktuar për një kartë memorie të jashtme.

Testi u krye në të dyja kartat e formatuara. Ja se si paraqiten rezultatet e testimit. Siç mund ta shihni, dallimet janë të rëndësishme. Për shembull, kur të shkrepni 6 ose 8 fotografi, ne shpejt ndryshojmë ndriçimin në diell, ose retë në qiell lëvizin shpejt, këtë herë mund të jetë e jashtëzakonshme për një të shtënë.

A duhet të lëviz nga "veprimi" në diçka më të shpejtë? Pothuajse çdo vegël moderne e kartës së kujtesës për të punuar si duhet. Tregu ofron dhjetra versione të kartave të kujtesës, dhe ato ndryshojnë jo vetëm në çmim dhe në fuqi. Ne besojmë se ky informacion do të jetë i dobishëm për një gamë të gjerë lexuesish tanë.

, falë të cilave kapaciteti i ruajtjes mund të rritet me më shumë se 100 GB. Megjithatë, ndonjëherë ka raste kur edhe një pjesë e thjeshtë dhe e besueshme kërkon ndërhyrjen e përdoruesit. Gjegjësisht formësimi i kartës SD.

Kjo nevojë nuk lind shumë shpesh. Si rregull, nevoja për të formatuar një kartë SD për Android ndodh në situatat e mëposhtme:

Gabimet e sistemit të skedarit kritik

"Glitches" të aplikacioneve në kartën SD dhe skedarët e regjistruar gabimisht

Reduktimi i volumit total të hartës për shkak të një gabimi në seksione

Akumulimi i dosjeve të panevojshme

Kartat e kujtesës janë bërë në tre lloje madhësish. Pothuajse të gjithë laptopët dhe kompjuterët modernë janë të pajisur me lexues letrash që punojnë me këtë lloj karte.
Kartat e kujtesës janë bërë në tre lloje madhësish
Prandaj, tipi i kartelës duhet të zgjidhet në përputhje me kërkesat e prodhuesit të pajisjes suaj.


Ky është një parametër shumë i rëndësishëm për çdo kartë kujtese
Ky është një parametër shumë i rëndësishëm për çdo kartë kujtese. Kjo është për shkak të faktit se shpejtësia ndikon jo vetëm çmimin, por edhe gamën e pajisjeve në të cilat një kartë e tillë mund të përdoret. Vlerësimet korrespondojnë me shpejtësinë e leximit. Shpejtësia e regjistrimit zakonisht është dy ose më shumë herë më e ulët dhe përcaktohet nga klasa e kartës.

Transferimi i një karte kujtese në një pajisje tjetër

Në artikullin tonë ne do të diskutojmë mënyrat kryesore për pastrimin e një karte kujtese. Sidoqoftë, kjo procedurë nuk duhet të shkaktojë vështirësi edhe për përdoruesit e papërvojë. Shih gjithashtu: Si ta zgjeroni kujtesën e telefonit. Është e rëndësishme të mbani mend: para se të formatoni kartelën është e këshillueshme të bëni kopje rezervë Të gjitha të dhënat në telefon ose zgjidhni skedarët më të nevojshëm, pasi pas formatimit të gjitha informatat në SD do të humbasin në mënyrë të pakthyeshme. Si të formatoni kartën SD në Android në cilësimet e sistemit Mënyra më e lehtë për të pastruar një kartë kujtese është përmes cilësimeve të sistemit Android. Për ta bërë këtë, ju duhet të kryeni një algoritëm të thjeshtë:

Shkoni te Settings

Zgjidhni artikullin Storage dhe USB drives

Klikoni në ikonën e hartës në këndin e poshtëm të majtë.

Hapni menunë e dropdown

Përzgjidhni cilësimet

Kliko në komandën "Format".

Pas disa sekondash, sistemi do të pastrojë plotësisht kartelën tuaj microsd për përdorim të ardhshëm. Si të formatoni një kartë SD në Android nëpërmjet një kompjuteri ose laptopu Për të fshirë të gjitha skedarët nga kujtesa e jashtme, mund të përdorni një kompjuter desktop apo laptop. Parakusht për këtë procedurë është prania e një lexuesi të kartelave të jashtme ose të integruar.

Në tregun e sotëm, shumica e tabletëve kanë memorie të integruara dhe karta mbështetëse. Si rregull, dallimi i vërtetë midis performancave të klasës 6 dhe 10 nuk është aq i madh sa të paguajë më shumë. Në këtë rast, duhet të jeni më të kujdesshëm. Fakti është se nëse përdorni një kartë memorie më të ulët se pajisja kërkon, mund të punojë me disa probleme dhe mund të harroni për regjistrimin e një videoje me cilësi të mirë.

Së fundi, disa këshilla për ju: shkoni në faqen zyrtare të prodhuesit të kamerës dhe gjeni manualin e përdorimit atje. Kur zgjidhni një kartë memorie, i kushtoni vëmendje prodhuesit. Ne nuk do të zgjedhim më të mirën tani, por ne rekomandojmë vetëm blerjen e kartave markave të famshme .

Ne vendosim kartën SD në lexuesin e kartelave

Open Explorer ose menaxher i skedarit

Gjeni një makinë të jashtme

Kliko butonin e djathtë të mausit

Zgjidhni komandën "format"

Në dritaren e procesit, klikoni OK.

Nga rruga, me këtë metodë është më e përshtatshme të kopjoni skedarët e rëndësishëm nga një kartelë përpara se ta formatoni. Formati i një karte SD përmes aplikacioneve në një dyqan dixhital Luaj në Google Ju mund të shkarkoni aplikacione falas me të cilat karta SD është formatuar në një smartphone. Si rregull, ato ndryshojnë vetëm në ndërfaqen, dhe funksionaliteti kryesor i shërbimeve të tilla është i ngjashëm me njëri-tjetrin. Programi më i thjeshtë mund të konsiderohet Erase SD card. Ky aplikacion ka një meny mjaftë minimalist. Në fakt, përdoruesi kontrollon programin duke përdorur dy butona:

Përdorimi i kartave të kujtesës me karakteristika të rekomanduara nga prodhuesit e pajisjes dhe prodhuar nga markat e mirënjohura që kujdesen për reputacionin e tyre dhe cilësinë e produkteve të tyre do t'ju ofrojë shumë probleme të mundshme. Ato mund të përfshijnë operimin e paqëndrueshëm të pajisjes suaj dhe rrezikun pasues të humbjes së të dhënave të rëndësishme nga karta e kujtesës.

Ekziston një dallim i madh në mes të fshirjes së të gjitha fotove në një kartë kujtese dhe formatimit të tyre, të cilat shumica e njerëzve nuk e kuptojnë. Rregull i mirë konsiston në formësimin e kartave të kujtesës së paku dy herë në vit, varësisht nga sa shpesh përdoren. Por pse duhet të formatoni kartelën dhe të mos fshini të gjitha imazhet?

Specifikoni shtegun e hartës

Heq kartën

Përveç kësaj, për të qenë plotësisht i sigurt për rezultatin e formatimit, mund të skanoni kartën SD me një aplikim të veçantë për pastrimin e mbeturinave, për shembull Clean Master. Shërbimi do të kontrollojë kartelën për skedarë të mbetur të mbetur, pjesë të kodit dhe "bishtat" e tjerë, dhe të kryejë përpunimin përfundimtar të kartës së kujtesës. Në cilin telefon është më i përshtatshëm për të ruajtur skedarët Siç u përmend më lart, përdoruesi shpesh nuk ka nevojë të formatojë kartën e kujtesës. Rasti më i zakonshëm është instalimi i një karte në një smartphone të ri dhe kthimi i një karteje të jashtme të memories në një ndarje të sistemit. Pas kësaj, nuk mund të kopjoni vetëm skedarët në kartën SD por gjithashtu instaloni aplikacione. Megjithatë, nëse përdoruesi ka nevojë të ruajë vazhdimisht një sasi të madhe të të dhënave në pajisjen e tij të lëvizshme, është më e sigurt të marrësh një telefon që do të kishte një sasi të madhe memorie të brendshme dhe do të lejonte zgjerimin e ruajtjes nga disa dhjetëra gigabajt me një kartë SD.

Kur përdorni vazhdimisht kartelën, gradualisht zvogëloni performancën e saj. Fshirja e të gjitha fotove nuk ndihmon. Ndonjëherë duhet të formatoni hartën për të filluar me një propozim të freskët. Duhet pak më shumë se fshirja, por është një zakon i madh për mirëmbajtjen.

Formatting një disk përgjithmonë fshin gjithçka në të, dhe pastaj rikthen directories. Para se të filloni procesin, duhet të siguroheni që gjithçka në të është krijuar në hard disk, sepse një herë formatoni kartën, ajo do të zhduket përgjithmonë. Zgjedhja e formatit në kamera.

Në të njëjtën kohë, disponueshmëria e telefonit bëhet një faktor i rëndësishëm. Nëse pajisja, në të cilën mund të ruani një sasi mbresëlënëse të dosjeve pa shikuar prapa, fitohet për një sasi të vogël parash, kjo bëhet një shtesë e rëndësishme kur blejnë. Në këtë kuptim, ne rekomandojmë t'i kushtojmë vëmendje kompanisë britanike Fly, prodhimet e të cilave që nga viti 2003 i plotësojnë kërkesat më të larta të përdoruesit. Çdo telefon smartphone dhe markë kombinon besueshmërinë, performancën e lartë, dizajnin spektakolar dhe një çmim të këndshëm. Ndër risitë e vitit 2017, Fly Cirrus 13 LTE smartphone, i cili është krijuar thjesht për të ruajtur dosjet më të vlefshme në të, duhet të theksohet. Në fund të fundit, kujtesa e brendshme e një vegël prej 16 gigabajt mund të rritet me SD kartelë deri në 64 GB.

Mund të formatoni kartat e kujtesës duke përdorur një aparat fotografik ose kompjuter. Çdo kamera është e ndryshme, por të gjithë ndjekin të njëjtën strukturë të përgjithshme. Vendosni kartën në kamera, aktivizoni dhe kaloni në modalitetin e riprodhimit. Hapni menunë dhe shkoni te opsioni që ju lejon të formatoni kartën.

Kur bleni kartë të re kujtesës, gjithmonë duhet ta formatoni në aparatin tuaj para se ta përdorni atë. Kështu, sistemi i hartave do të sinkronizohet me kamerën, e cila do t'i japë një shtytje të vogël në departamentin e efikasitetit. Duhet ta bëni këtë edhe kur përdorni një kartë që ka punuar në një aparat tjetër.

Dizajnerët e telefonit inteligjent u kushtuan vëmendje të veçantë sigurisë së të dhënave të përdoruesit. Së pari, pajisja është instaluar versioni i fundit Android OS 7 Nuga. Ky "aks" jo vetëm që siguron mbrojtje të besueshme të informacionit në shumë faza, por gjithashtu minimizon nevojën për të formatuar kartën për shkak të gabimeve për shkak të optimizimit të saj inteligjent. Së dyti, qasja në dosje mbrohet më tej nga skaneri i gjurmëve të gishtave.

Shumë përdorues shpesh ndeshen me një situatë kur, për shkak të sasisë së madhe të të dhënave në smartphone, procesori fillon të mbyt dhe të ngadalësohet. Kompania Fly dhe siguroi këtë faktor. Fly Cirrus 13 është e pajisur me një procesor të fuqishëm 4-core në 1,5 GHz, i cili do të sigurojë funksionimin e qëndrueshëm dhe të qetë të të gjithë programeve, madje edhe në ngarkesat maksimale. Procesi i mbështetjes dhe transferimit të fotove dhe videove në zgjidhjen FullHD mund të marrë shumë kohë, veçanërisht kur bëhet fjalë për transferimin e të dhënave në cloud. Në këtë rast, mund të mbështeteni në një bateri të zgjuar litium polimer smartphone në 2400 mAh. Pas një ngarkese të plotë, do të lejojë deri në 4 orë për të kryer kopjimin kur të jetë 4G-Internet ose Wi-Fi. Në përfundim, vlen të përmendet se ne i kemi thënë të gjitha mënyrat se si të formatojmë një kartë SD në versionin Android 6. Fakti është se ky funksion është i ngjashëm në pothuajse të gjitha versionet e sistemit operativ. Vetëm emrat e seksionit do të jenë paksa të ndryshme, për shembull, "Karta e kujtesës". Përndryshe, algoritmi i formatimit të specifikuar mund të zbatohet në versionet e mëparshme ose të mëvonshme të Android.

A duhet të lëviz nga "veprimi" në diçka më të shpejtë?
Por pse duhet të formatoni kartelën dhe të mos fshini të gjitha imazhet?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода