Si ta ktheni kalimin lart ose poshtë. Si të instaloni një kaloni shtëpiake në mënyrë korrekte

Cili prej nesh nga koha në kohë nuk ishte i mërzitur nga orientimi i pakuptueshëm i çelsave në apartamentet dhe institucionet tona. Në disa raste, drita ndizet kur shtypni pjesën e poshtme të çelësit, në raste të tjera - në krye. Kaosi në këtë çështje në vend është i plotë, gjë që më së miri thekson mungesën e plotë të vëmendjes ndaj detajeve. Shumë njerëz e shpjegojnë këtë nga veçoritë e mentalitetit rus. Është shumë e mundshme që mentaliteti nuk ka të bëjë fare me të, dhe rregullat për orientimin e çelsave thjesht nuk janë formuluar në mënyrë eksplicite.

Besohet se pozicioni i saktë "ON" i butonit të kalimit ose i levës baterisë vjen nga epoka e çelsave. Kaloni për shkak të karakteristikave të dizajnit gjithmonë përfshihet me levë lart .

Ky rregull nuk zbatohet për ndërprerjet në skemën "korridori" ose shkallët, të cilat, me çdo shtyp, ndryshojnë gjendjen e sistemit në të kundërtën.

Këtu në Kinë, çelsat janë të ndezur kur shtypni pjesën e poshtme të çelësit. Ndoshta koha e kinezëve hapet disi.

Ekziston një tjetër teori e orientimit të çelsave. Sipas kësaj teorie, orientimi varet nga lartësia e instalimit të çelsave në mur. Nëse kaloni është vendosur në nivelin e dorës së ulur, është më e përshtatshme për ta kthyer atë duke shtypur pjesën e sipërme të çelësit, nëse është në nivelin e kokës - në pjesën e poshtme . Shkruani një qasje shkencore. I çmendur me këto teori.

Në fakt, pozicioni "ON" i çelësit është përcaktuar nga prodhuesi dhe është gjetur ndryshe. Gjëja kryesore është të mbash uniformitetin në të gjithë ndërtesën. Përndryshe, personi është i çorientuar. Ekzistojnë ndërprerës që kanë etiketa, tregues, dritë, LED, ose fjalët "ON" ose "ON". Mbishkrimet në çdo rast nuk duhet të vendosen me kokë poshtë, por shenjat e treguesit ose llamba duhet të tregojnë saktë gjendjen "ON". Dhe, sigurisht, duhet të kemi parasysh se jetojmë në Rusi dhe jo në Kinë. Ne kemi të drejtë ta kthejmë në majë të çelësit.

Kohët e fundit, është bërë modë për të instaluar çelsin me një çelës që kalon në një pozicion horizontal, por nuk dihet se si t'i kthejnë ato në të majtë ose të djathtë. I tillë është futja e matur e një elementi të lehtë të pasigurisë në determinizëm të shurdhër familjar. Por në çdo rast, është e domosdoshme orientimi i çelsave me çelës horizontal në mënyrë të barabartë në të gjithë ndërtesën.

Përveç çelësave të tastierës, ka edhe çelsin e këmbe. Në veçanti, makinat e brendshme dhe RCDs kanë çelsin këmbe (beqe).

Rregulli i orientimit të bazave është shumë më i thjeshtë dhe zakonisht nuk shkakton vështirësi. Pikat zakonisht vendosen në mënyrë të tillë që vrimat për prizën të jenë horizontale. Ekzistojnë priza me hapje të vendosura në një kënd të caktuar në anën e shtëpisë së daljes. Këto bazat janë instaluar horizontalisht në njërën anë të rastit. Kutitë me vrima vertikale duhet të vendosen vetëm në afërsi të dyshemesë (në një distancë prej rreth 100mm).

Ne po presim për ju në zyrë për një konsultim falas në rrjetet inxhinierike!

Kur urdhëron punën e instalimit:

DHURATË 1. PROJEKTET PËR Apartamente falas

DHURATË 2. SIGURIMI i një apartamenti (RosGosStrakh, rrjete dekorative dhe inxhinierike) për 300,000 rubla.

DHURATË 3. Zbritja në materiale deri në 40%. Materialet munden

SET për ndërtesat e reja: Projektet + Instalimi + Laboratori + Të gjitha Veprat + Mbarimi

Kalon në shkallën e riparimit - kjo është një gjë e vogël! Por vendndodhja e tyre e saktë mund ta bëjë jetën e përditshme shumë më të rehatshme dhe të përshtatshme. Sa saktësisht - gjeni më poshtë.

Rregullat e përgjithshme

Është mirë të vendosni çelsin në një distancë prej 10-15 cm nga porta. Duke hyrë në ndonjë zonë banimi, një person në mënyrë intuitive përpiqet të gjejë një kalim në mur pranë hyrjes.

Lartësia optimale e kalimit është 80-90 cm nga niveli i dyshemesë. Natyrisht, sa më kujtohen, riparimet sovjetike, të cilat përfshinin instalimin e një kalimi në nivelin e kokës, nuk e bënë jetën shumë të vështirë për dikë - edhe fëmijët e perceptonin atë si një kulm që duhej të pushtohej. Por ende lartësia në të cilën kaloni mund të ndihet me një dorë, pa ngritur atë, është shumë më komod dhe ergonomik. Kjo është arsyeja pse në familjet ku rritja e të rriturve është nën mesataren, është më e saktë të instaloni çelsin edhe jo sipas standardeve të reja përgjithësisht të pranuara dhe madje edhe më të ulëta në dysheme.

Më shumë për rehati : nuk është shumë e qartë, por është më e përshtatshme nëse drita ndizet duke shtypur pjesën e sipërme të çelësit dhe fiket - në pjesën e poshtme (me kusht që kyçës nuk është një lak ose ndërthurës). Për të kuptuar se pse është kështu, i kushtoni vëmendje mënyrës se si e mbani dorën kur hyni në dhomë dhe keni nevojë të ndizni dritën dhe si - kur të dilni dhe keni nevojë ta fikni. A jeni i bindur?

Në çfarëdo pozicioni çelësat përfundimisht u kthyen në dritë, sigurohuni që ky është rasti në të gjitha dhomat. Kjo është, në qoftë se ju duhet të shtypni majën e çelësit për të ndezur dritën, në çerdhe, banjë dhe dhomë të gjallë duhet të aktivizohet në të njëjtën mënyrë.


Foto: Aleksey Gnilenkov Foto: Aleksey Gnilenkov

Kaloni duhet të jetë i vendosur në të njëjtën anë si doreza e derës. Kështu që ju mund ta hapni derën me një dorë dhe ta fikni dritën me tjetrën.

Nëse ka disa burime drite në dhomë (që korrespondon), secili prej tyre duhet të ketë një çelës me një çelës dhe jo një çelës me disa çelësa. Ky rregull është për shkak të lehtësisë së thjeshtë - nganjëherë duke marrë çelësin, pa i goditur të tjerët, është mjaft problematik.

Nuk është e nevojshme të "rregullosh" një kaloni pajisje ndriçimi . Ju mund të gruponi burime të ndryshme drite dhe t'i sillni ato në një kalim të vetëm . Për shembull, dikush mund të jetë përgjegjës për dritën e butë (llambat e dysheme, llupat, dritat), tjetra - për të ndritshme. Secili prej këtyre skenarëve të dritës është i përshtatshëm për situata të ndryshme të jetës. Për shembull, në një mëngjes të hershëm të dimrit, rrjedha e dritës së ndritur do të fyejë, por mesdita në ditën e dimrit, kur mungesa e dritës natyrale është veçanërisht e dukshme, një dritë e tillë do të jetë e dobishme.

banjë

Çelësat për banjo, si dhe dhomat e tjera pa drita natyrore (depo, sallon, etj.), Duhet të vendosen jashtë tyre, për shembull, në korridor.

Nëse kaloni për banjën ende vendoset të instalohet në dhomë, sigurohuni që distanca nga ajo në derë apo banjë të jetë së paku 70 cm.

dhomë gjumi

Nëse ka një karkalec në dhomën e gjumit mbi shtrat (edhe pse dizajnerët rekomandojnë të bëjnë një zgjedhje në favor të krevatit, në vend të dritave të murit, të cilat gjatë leximit të mbrëmjes vetëm ndriçojnë kurorën tuaj), është më mirë të vendosni kalimin e saj 10 cm mbi tryezën e krevatit.


Foto: Parajsa e thurur Foto: Parajsa e thurur

Nëse shtrati është i dyfishtë dhe gërmimi është gjithashtu dy, ju mund të poziciononi ndërprerësit mbi shtrat në mes (në mënyrë që të gjithë të kenë qasje në dritën e tyre) dhe të shtoni një kaloni dritë të kalueshme në panel. Shtypja në të është shumë më i përshtatshëm se sa të dalësh nga shtrati dhe të kalosh në dalje për të fikur dritën kryesore. E vetmja gjë që duhet të merret parasysh me këtë marrëveshje është se dy çelsat e skajshme janë përgjegjëse për gërmadhat, dhe ajo në mes është për dritën "e madhe". Është e nevojshme në mënyrë që të mos merrni hutuar, cili nga switches rregullon funksionimin e llambës kryesore, dhe të cilat - shtesë.

Nëse shtrati është i dyfishtë dhe llambat mbi të janë gjithashtu dy, mos i bëni ato vetëm një kaloni. Kushdo që dëshiron të fle, nuk lexon, do të jetë shumë më i rehatshëm nëse drita nuk digjet mbi "gjysmën" e saj.

Aleksandër Yarovoy

A jeni i bindur?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода