Si për të përcaktuar freskinë e produkteve të peshkut?

  1. Peshk i ftohtë
  2. Peshk i freskët i ngrirë
  3. Peshk i kripur, i kripur dhe i tymosur
  4. Peshku ruan
  5. Peshk i konservuar
  6. Tricks Peshku

Në lidhje me fillimin e një sezoni të nxehtë, duhet të jetë më diskriminuese në zgjedhjen e produkteve. Kjo vlen edhe për peshqit dhe produktet e peshkut. Blerja vetëm e peshkut të gjallë, ne mund të jemi të sigurt për freskinë e saj. Si të mos bëni një gabim dhe të bëni zgjedhjen e duhur kur blejnë?

Peshk i ftohtë

Sa për peshq të ftohtë. Jeta e tij e depozitave varion nga 1 deri në 12 ditë, të gjitha varen nga temperatura e ruajtjes. Sa më e ulët të jetë temperatura, aq më e gjatë është ruajtja. Sytë e peshkut duhet të jenë konveks dhe transparent. Muddy, sytë e zhytur tregojnë se peshku patjetër kishte kohë të gënjejë në counter më shumë se e nevojshme. Sipërfaqja e peshkut duhet të jetë e pastër dhe e shkëlqyeshme, peshoret nuk janë të thata dhe nuk përshtaten me lëkurën. Gushat duhet të jenë të kuqe ose të kuqe të errët, jo të zbehur ose kafe. Trupi duhet të jetë elastik, dhe pasi të shtypni gishtin tuaj përsëri në gjendjen e tij origjinale. Peshku duhet të ketë erë si peshk i freskët.

Peshk i freskët i ngrirë

Aktualisht, besohet se peshqit e ngrirë në një gjendje të gjallë nga të ftohtit natyror, nëse shlyhet siç duhet, janë pothuajse aq i mirë sa freskët. Dhe për të shkrirë siç duhet, nuk duhet të jetë në temperaturë dhome ose në ujë, por në frigorifer. Në peshk të freskët të ngrirë, ngjyra e gushëve është gri me nuancë të kuqërremtë. Gurët e bardhë nënkuptojnë se peshku ngrihet për herë të dytë. Shenjat që tregojnë freskinë e peshkut në sy janë të njëjta me ato të ftohta. Fat i jep siguri peshkut, shumë të gjatë, me erë dhe ngjyrë të verdhë. Kur ri-ngrihet, shkallët bëhen të turbullta, gushat kanë një erë jo specifike, mishi i peshkut largohet nga eshtrat dhe gjurmët e gjakut kafe tregojnë se peshku ishte i shkrirë plotësisht.

Peshk i kripur, i kripur dhe i tymosur

Peshku i kripur, i kripur lehtë, i tymosur duhet të jetë i trashë, jo shumë i ushqyer mirë dhe jo shumë i hollë. Kockat nuk duhet të shfaqen, dhe gushët duhet të jenë të kuq, në asnjë rast nuk janë të zeza. Nuk duhet të ketë mukus. Nëse ka mangësi në kufomë, kjo do të thotë se ne kemi praktikisht dekompozuar peshq para nesh, e cila, për ta zgjatur atë, thjesht ishte e kripur. Shtypni atë me gishtin tuaj - një peshk i keq nuk e rikthen formën e saj. Kur blejnë peshk të tillë në paketim vakum, është e nevojshme të kontrolloni ngushtësinë e paketës, nuk duhet të ketë ajër në të, shëllirë, filmi duhet të jetë i shtrënguar fort për peshkun. Është e rëndësishme të ndieni peshkun: nëse ka një erë të pakëndshme, kjo do të thotë se është e dëmtuar.

Peshku ruan

Këto janë produkte të peshkut që nuk kanë pësuar trajtim të ngrohjes, kështu që ato përmbajnë vitamina dhe elementë gjurmë. Kur bleni, ju duhet t'i kushtoni vëmendje afateve të ruajtjes, ngushtësisë së paketimit, ngjyrës, konsistencës së produktit, përmbajtjes së papastërtive, gjendjes së lëkurës peshk , transparenca e naftës.

Peshk i konservuar

Një lloj tjetër i produkteve të peshkut - të konservuar. Këto janë prodhimet e peshkut që kanë pësuar trajtim të ngrohjes dhe kanë një afat të gjatë depozitimi - deri në 2 vjet. Gjatë blerjes, vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet pamjes së mundshme - bloating (bombardimeve). Kur hapni, shikoni në muret e brendshme të kallajit - ajo duhet të jetë e lirë nga njollat ​​e ndryshkut. Peshku duhet të jetë i një qëndrueshmëri homogjene, salçi nuk është i turbullt, pa flluska gazi, dhe era e vajit të rrahur tregon dëme në produkt.

Tricks Peshku

Shitësit përdorin truket e ndryshme, të tilla si shitja e karkasave të peshqve pa kokë, për ta bërë më të vështirë përcaktimin e freski, apo edhe të përpiqen të japin peshkun e shkrirë për të ftohur. Gryka ngjyrë mangan ose bojëra uji. Për të siguruar që gungat e peshkut nuk janë pikturuar, fshijini ato me një leckë të lagur. Nëse jeni të hutuar kur zgjedhni një peshk, mos hezitoni të pyesni shitësin për dokumentet shoqëruese për këtë lloj produkti. Jini jashtëzakonisht të kujdesshëm, mos u mashtroni.

Lajmet e ushqimit

Si të mos bëni një gabim dhe të bëni zgjedhjen e duhur kur blejnë?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода