Pse procesori është i ngarkuar dhe i ngadalshëm, dhe nuk ka asgjë në proces? Ngarkesa e CPU deri në 100%

  1. 1. Pyetja numër 1 - çfarë programi është ngarkuar procesori?
  2. 2. Pyetja numër 2 - ekziston një ngarkesë CPU, aplikacionet dhe proceset që ngarkojnë - jo! Çfarë duhet të bëni
  3. 3. Pyetja numër 3 - shkaku i ngarkesës CPU mund të mbinxehje dhe pluhur?

Përshëndetje   Një nga arsyet më të zakonshme për ngadalësimin e kompjuterit është ngarkesa e CPU-së, dhe, nganjëherë, aplikacione dhe procese të pakuptueshme Përshëndetje

Një nga arsyet më të zakonshme për ngadalësimin e kompjuterit është ngarkesa e CPU-së, dhe, nganjëherë, aplikacione dhe procese të pakuptueshme.

Jo shumë kohë më parë, në një kompjuter, një mik duhej të ballafaqohej me një ngarkesë "të pakuptueshme" të CPU, e cila ndonjëherë arrinte 100%, megjithëse nuk kishte programe që mund ta shkarkonin atë mënyrë (nga rruga, procesori ishte mjaft modern Intel brenda Core i3). Problemi u zgjidh me reinstalling sistemin dhe instalimin e shoferëve të reja (por më shumë në atë më vonë ...).

Në fakt, unë vendosa që ky problem të jetë mjaft popullor dhe do të jetë interesant për një gamë të gjerë përdoruesish. Artikulli do të japë rekomandime, në sajë të së cilës ju mund ta kuptoni në mënyrë të pavarur pse është ngarkuar procesori dhe si ta zvogëloni ngarkesën në të. Dhe kështu ...

1. Pyetja numër 1 - çfarë programi është ngarkuar procesori?

Për të zbuluar sa përqind të procesorit është ngarkuar - hapni Task Manager të Windows.

Buttons: Ctrl + Shift + Esc (ose Ctrl + Alt + Del) .

Tjetra, në skedën e proceseve, të gjitha aplikacionet që janë aktualisht në funksion duhet të shfaqen. Ju mund të renditni çdo gjë me emër ose me ngarkesën e krijuar në CPU dhe pastaj hiqni detyrën e dëshiruar.

Nga rruga , shumë shpesh lind problemi i planit në vijim: keni punuar, për shembull, në Adobe Photoshop, më pas e keni mbyllur programin, por mbeti në proces (ose ndodh gjatë gjithë kohës me disa lojëra). Si rezultat, ata "hanë" burime, dhe jo ato të vogla. Për shkak të kësaj, kompjuteri fillon të ngadalësohet. Prandaj, shumë shpesh rekomandimi i parë në raste të tilla është të rifilloni PC-në (pasi në këtë rast aplikacionet e tilla do të mbyllen), mirë, ose shkoni te menaxherët e detyrës dhe hiqni një proces të tillë.

Prandaj, shumë shpesh rekomandimi i parë në raste të tilla është të rifilloni PC-në (pasi në këtë rast aplikacionet e tilla do të mbyllen), mirë, ose shkoni te menaxherët e detyrës dhe hiqni një proces të tillë

Është e rëndësishme! Kushtojini vëmendje të veçantë proceseve të dyshimta: që rëndojnë ngarkesën e procesorit (më shumë se 20%, dhe ju kurrë nuk keni parë një proces të tillë më parë). Në më shumë detaje rreth proceseve të dyshimta nuk ishte shumë kohë më parë artikull: https://pcpro100.info/podozritelnyie-protsessyi-kak-udalit-virus/

2. Pyetja numër 2 - ekziston një ngarkesë CPU, aplikacionet dhe proceset që ngarkojnë - jo! Çfarë duhet të bëni

Kur vendosja e një kompjuteri, kam hasur në një ngarkesë të pakuptueshme të CPU-së - ka një ngarkesë, nuk ka procese! Shikimi i mëposhtëm tregon se çfarë duket në menaxherin e detyrave.

Nga njëra anë, është e habitshme: kutia e zgjedhjes "Shfaq proceset e të gjithë përdoruesve" është ndezur, nuk ka asgjë midis proceseve, dhe boot PC hedhje 16-30%!

Për të parë të gjitha proceset që ngarkojnë PC-në - drejtojeni programin e lirë të Procesit të Procesit . Tjetër, lloj të gjitha proceset nga ngarkesa (kolona CPU) dhe të shohim nëse ka ndonjë "elemente" të dyshimtë (menaxher i detyrës nuk tregon disa procese, ndryshe nga Process Explorer ).

Lidhje me te. Procesi i faqes së internetit të Explorer: https://technet.microsoft.com/ru-ru/bb896653.aspx

Procesi i Explorer - ngarkoni procesorin në ~ 20% të ndërprerjeve të sistemit (ndërprerjet e hardware dhe DPCs). Kur gjithçka është në rregull, zakonisht përdorimi i CPU-së i lidhur me ndërprerjet e Hardware dhe DPCs nuk kalon 0.5-1%.

Në rastin tim, fajtori ishte ndërprerjet e sistemit (Ndërprerjet e pajisjeve dhe DPC-të). Nga rruga, unë mund të them se ndonjëherë ndreqim boot PC lidhur me ta është mjaft i mundimshëm dhe i komplikuar (përveç, nganjëherë ata mund të ngarkesës procesor jo vetëm nga 30%, por nga 100%!).

Fakti është se CPU është ngarkuar për shkak të tyre në disa raste: problemet e shoferit; viruset; hard disk nuk vepron në regjimin DMA, por në regjimin PIO; problemet me pajisjet periferike (p.sh. printer, skaner, kartela rrjeti, flash dhe disqe HDD etj.).

1. Problemet e shoferit

Shkaku më i zakonshëm i ngarkesës së CPU është ndërprerjet e sistemit. Unë rekomandoj që të bëni sa më poshtë: boot PC në mënyrë të sigurt dhe të shohim nëse ka ndonjë ngarkesë në procesor: nëse nuk është atje, arsyeja është shumë e lartë në drejtuesit! Në përgjithësi, mënyra më e lehtë dhe më e shpejtë në këtë rast është që të instalosh Windows përsëri dhe pastaj të instalosh një shofer një nga një dhe të shohim nëse ngarkesa e CPU është shfaqur (sa më shpejt që duket, ju keni gjetur fajtorin).

Më shpesh, faji këtu është kartat e rrjetit + drejtuesit universal nga Microsoft, të cilët instalohen menjëherë kur instaloni Windows (kërkoj falje për tautologjinë). Unë rekomandoj që të shkarkoni dhe përditësoni të gjithë shoferët nga faqja zyrtare e prodhuesit të laptopit / kompjuterit tuaj.

https://pcpro100.info/ustanovka-windows-7-s-fleshki/ - instalimi i Windows 7 nga një flash drive

https://pcpro100.info/kak-iskat-drayvera/ - përditësoni dhe kërkoni për shoferët

2. Viruse

Unë mendoj se nuk ia vlen të përhapet, gjë që mund të jetë për shkak të viruseve: fshirjes së dosjeve dhe dosjeve nga disku, vjedhjes së informacionit personal, ngarkimit të CPU-së, reklamave të ndryshme reklamuese në tavolinën e punës etj.

Unë nuk do të them asgjë të re këtu - instaloni një antivirus modern në PC tuaj: https://pcpro100.info/luchshie-antivirusyi-2016/

Plus, nganjëherë kontrolloni kompjuterin me programet e palëve të treta (të cilat janë duke kërkuar adware adware, mailware, etj): rreth tyre në detaje këtu .

3. Modaliteti i Hard Disk

Mënyra e funksionimit të HDD-së mund të ndikojë gjithashtu në nisjen dhe shpejtësinë e kompjuterit. Në përgjithësi, nëse hard disk nuk funksionon në regjimin DMA, por në modalitetin PIO, ju do ta vini re këtë menjëherë me "frenat" e tmerrshme!

Si ta kontrolloni atë? Për të mos përsëritur, shih artikullin: https://pcpro100.info/tormozit-zhestkiy-disk/#3__HDD_-_PIODMA

4. Probleme me pajisjet periferike

Shkëputeni çdo gjë nga laptop ose PC, lini minimumin (miun, tastierën, monitorin). Unë gjithashtu rekomandoj t'i kushtoj vëmendje menaxherit të pajisjes, nëse do të ketë pajisje të instaluara me ikona të verdhë ose të kuqe në të (kjo do të thotë që nuk ka shoferë ose nuk punojnë si duhet).

Si ta hapni menaxherin e pajisjes? Mënyra më e lehtë është të hapni panelin e kontrollit të Windows dhe të shkruani fjalën "dispeçer" në kutinë e kërkimit. Shihni screenshot më poshtë.

Shihni screenshot më poshtë

Në të vërtetë, atëherë do të mbeten vetëm për të parë informacionin që menaxheri i pajisjes do të lëshojë ...

Në të vërtetë, atëherë do të mbeten vetëm për të parë informacionin që menaxheri i pajisjes do të lëshojë

Menaxher i pajisjes: nuk ka shoferë për pajisjet (disqet e diskut), ato mund të mos funksionojnë mirë (dhe ka shumë të ngjarë që të mos funksionojnë fare).

3. Pyetja numër 3 - shkaku i ngarkesës CPU mund të mbinxehje dhe pluhur?

Arsyeja pse procesori mund të ngarkohet dhe kompjuteri fillon të ngadalësohet - mund të jetë mbinxehje. Në mënyrë tipike, shenjat karakteristike të mbinxehjes janë:

  • rritet dridhjet në rritje: numri i revolucioneve për minutë po rritet për shkak të kësaj, zhurma nga ajo po bëhet më e fortë. Nëse keni pasur një kompjuter portativ: pastaj zhdukni dorën pranë anës së majtë (zakonisht ka një prizë të ajrit të nxehtë në laptopë) - mund të vëreni se sa ajër është hedhur në erë dhe sa e nxehtë është. Ndonjëherë - dora nuk toleron (kjo nuk është e mirë)!
  • frenim dhe ngadalësimin e kompjuterit (laptop);
  • reboot spontane dhe mbyllje;
  • dështimi për të nisur me gabime që raportojnë dështime në sistemin e ftohjes etj.

Gjeni temperaturën e procesorit, mund të përdorni specialitete. programe (rreth tyre në më shumë detaje këtu: https://pcpro100.info/harakteristiki-kompyutera/ ).

Për shembull, në programin AIDA 64, për të parë temperaturën e procesorit, duhet të hapni skedën "Kompjuter / sensor".

AIDA64 - temperatura e procesorit 49gr. Ts

Si të zbuloni se cila është temperatura kritike për procesorin tuaj dhe çfarë është normale?

Mënyra më e lehtë është të shikoni faqen e internetit të prodhuesit, ky informacion gjithmonë tregohet atje. Është mjaft e vështirë të japësh numra të përgjithshëm për modelet e ndryshme të procesorit.

Në përgjithësi, mesatarisht, nëse temperatura e procesorit nuk është më e lartë se 40 gram. C. - atëherë gjithçka është mirë. Mbi 50g. C. - mund të tregojë probleme në sistemin e ftohjes (për shembull, një bollëk pluhuri). Megjithatë, për disa modele të procesorit, kjo temperaturë është një temperaturë normale e punës. Kjo vlen veçanërisht për laptopë ku është e vështirë të organizohet një sistem i mirë ftohës për shkak të hapësirës së kufizuar. Nga rruga, në laptopë dhe 70 gram. C. - mund të jetë temperatura normale nën ngarkesë.

Lexoni më shumë rreth temperaturës së CPU: https://pcpro100.info/kakaya-dolzhna-byit-temperatura-protsessora-noutbuka-i-kak-ee-snizit/

Pastrimi i pluhurit: kur, sa dhe sa herë?

Në përgjithësi, është e dëshirueshme për të pastruar një kompjuter ose laptop nga pluhuri 1-2 herë në vit (edhe pse shumë varet nga lokalet tuaja, dikush ka më shumë pluhur, dikush ka më pak pluhur ...). Çdo 3-4 vjet, është e dëshirueshme të zëvendësohet yndyrat termike. Si operacioni ashtu edhe ai tjetër nuk është asgjë e komplikuar dhe mund të kryhet në mënyrë të pavarur.

Në mënyrë që të mos përsëris, do të jap disa lidhje më poshtë ...

Në mënyrë që të mos përsëris, do të jap disa lidhje më poshtë

Si të pastroni kompjuterin nga pluhuri dhe të zëvendësoni yndyrat termike: https://pcpro100.info/kak-pochistit-kompyuter-ot-pyili/

info/kak-pochistit-kompyuter-ot-pyili/

Pastrimi i laptopit nga pluhuri, si ta fshijni ekranin: https://pcpro100.info/kak-pochistit-noutbuk-ot-pyili-v-domashnih-usloviyah/

PS

Kjo është e gjitha për sot. Nga rruga, në qoftë se masat e propozuara më sipër nuk ndihmuan, mund të provoni ta instaloni Windows-in (ose ta zëvendësoni atë me një version më të ri, për shembull, duke ndryshuar Windows 7 në Windows 8). Ndonjëherë, është më e lehtë për të instaluar OS se sa për të kërkuar arsyen: do të kurseni kohë dhe para ... Në përgjithësi, ndonjëherë ju duhet të bëni kopje rezervë (kur gjithçka funksionon mirë).

Fat i mirë për të gjithë!

1. Pyetja numër 1 - çfarë programi është ngarkuar procesori?
3. Pyetja numër 3 - shkaku i ngarkesës CPU mund të mbinxehje dhe pluhur?
1. Pyetja numër 1 - çfarë programi është ngarkuar procesori?
Si ta kontrolloni atë?
Si ta hapni menaxherin e pajisjes?
3. Pyetja numër 3 - shkaku i ngarkesës CPU mund të mbinxehje dhe pluhur?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода