Nëse rrotat janë të ndryshme - kur mundeni dhe kur jo

  1. Përjashtimet e tubacionit
  2. Makinë me katër rrota - antipodë e plotë
  3. Sisteme moderne kundër
  4. Nga dëshpërimi
  5. Kur dimri takon verën

Makina juaj për një arsye ose një tjetër doli të jetë me rrota të ndryshme. Si do të ndikojë kjo në sjelljen aktuale të makinës? Dhe për këtë tha në SDA?

Përralla e rrotave të ndryshme është e njohur për shumë prej nesh që nga fëmijëria. Mos harroni, ka një karrocë me rrota të ndryshme doli të jetë një mjet i papërshtatshëm, dhe për këtë arsye u hodh në pyll? Është e kuptueshme: pothuajse gjithmonë, rrota të ndryshme janë vendosur nga dëshpërimi.

Mospranimi i një automjeti me rrota të ndryshme, madje edhe në literaturën e fëmijëve.

Së pari, kujtojmë se si ligji lidhet me rrota të ndryshme. Në broshurën me Rregullat e rrugës që qëndron prapa saj gjithmonë i nënshtrohet "Listës së gabimeve dhe kushteve nën të cilat përdorimi i automjeteve është i ndaluar". Ajo tregon këto mangësi të makinave me të cilat është ndaluar operacioni i tyre afatgjatë. Me ta ju nuk do të jeni në gjendje të merrni hartën diagnostike të nevojshme për regjistrimin e politikës CTP. Por për të arritur në parkingun ose riparimin me të gjitha disavantazhet e renditura më poshtë është e mundur. A ka ndonjë përmendje të rrotave?

Ne lexojmë. Operacioni është i ndaluar nëse:

"Goma të madhësive të ndryshme, dizajne (radiale, diagonale, dhoma, tuba), modele me modele të ndryshme të veshjes, rezistente ndaj akullit dhe jo të ngrirë, të reja dhe të restauruara, të reja dhe me model të thellë të futjes, janë instaluar në një bosht të automjetit. Gomat e zhytura dhe jo të studjuara janë instaluar në automjet. "

Deri tani, gjithçka është e qartë. Si nga rregullat ashtu edhe nga kuptimi i zakonshëm, është mjaft e qartë se në të njëjtën bosht rrota dhe goma duhet të jenë të njëjta. Por kjo idil shpesh thyen ... instalimin e rezervës. Natyrisht, nëse ka një rrotë të plotë në bagazhin, atëherë asgjë nuk do të ndryshojë, por për fat të keq ka mundësi të tjera. domethënë:

  • ju keni një rezervë verore, dhe kjo ndodh në dimër dhe keni rrota dimri të instaluara
  • makina juaj ka një rrotë më të vogël rezervë sesa rrota të tjera
  • aplikuar dokatka me një gomë të ngushtë të madhësisë së vogël.

Më shumë për dokatka që kemi thënë më herët. Me ligj, ju mund t'i çoni ata vetëm në parking ose riparim. Është e qartë se në të njëjtën kohë është e nevojshme që shpejtësia të mos jetë më e lartë se 80 km / h dhe të kujdeset posaçërisht.

Pas instalimit të rrotave të dokatkit definitivisht dalin të jenë të ndryshme. Vetëm kujdes do t'ju shpëtojë nga telashet.

Përjashtimet e tubacionit

Rrotat e ndryshme në boshtet e përparme dhe të pasme shpesh futen në shiritat që prodhojnë makina me rrota të pasme, nga lloji më i vogël i fortwo i zgjuar, si sportet Mercedes-Benz, BMW dhe disa të tjera.

Ka rrota të ndryshme "në ligj".

Besohet se për të transferuar çift rrotullues të lartë nga motori është më mirë nëse rrotat e pasme do të kenë një gjerësi më të madhe. Përvoja e makinave sportive u miratua dhe makina mjaft civil. Për shembull, Mercedes-Benz C-Class e gjeneratës së mëparshme, madje edhe me motorin më të thjeshtë prej 156 hp mund të pajisen me goma 225/45 R17 përpara dhe gjerë 245/40 R17 prapa. E pra, një vendim i tillë ka të drejtë të ekzistojë, por vetëm mos harroni se edhe një gomë rezervë të plotë në një disk aliazh të lehta në "cheshki" në dimensionin e trungut, si në boshtin e përparëm. Në cilin rast incidenti shkon!

Makinë me katër rrota - antipodë e plotë

Makina me makinë me rrota gjithnjë rrotullohen nga transportuesi në të njëjtat rrota. Karakteristikat e transmetimit me të gjitha rrotat me rrota kërkojnë simetri të të katër rrotave.

Rezerva mund të kërkohet në shkretëtirë, dhe Zoti të ndalojë që ajo të jetë dimensioni i dëshiruar.

Me një skemë me një diferencë qendrore simetrike (për shembull, një Chevrolet Niva), rrota me madhësi të ndryshme do të shkaktojnë lëvizjen e vazhdueshme të saj dhe, për rrjedhojë, do të veshin. "Trurin" e ndërveprimeve bashkëkohore dhe të sofistikuara moderne nuk do të jetë i lumtur me rrota që rrotullohen me shpejtësi të ndryshme. Dhe makina me një bosht të ngushtë të lidhur ngushtë do ta thyejnë plotësisht transmetimin duke tjerrur fuqinë e humbur, dhe gjithashtu do të veshin rroba.

Dhe makina me një bosht të ngushtë të lidhur ngushtë do ta thyejnë plotësisht transmetimin duke tjerrur fuqinë e humbur, dhe gjithashtu do të veshin rroba

Sa më i pasur të jetë vendi, aq më pak ka gjasë "rrotat e ndryshme". Dhe dimrat janë të rralla këtu ...

Sisteme moderne kundër

Në një kryqëzim relativisht të lirë Hyundai Creta në versionin monoprivodnom të sistemit të monitorimit të presionit të gomave është shumë i ndjeshëm ndaj lëvizjes së veturës me çarje të shpeshta. Edhe me presion absolutisht të barabartë në katër goma identike, ajo periodikisht fillon të tingëllojë një alarm i rremë.

Në rrugë të tilla, madje edhe me rrota identike, makina vazhdimisht kërkon të kontrollojë presionin e gomave.

Ju e kuptoni se çfarë do të ndodhë nëse vendosni të paktën disa rrota të ndryshme në boshtet e përparme dhe të pasme. E njëjta gjë mund të thuhet edhe për sistemet e tjera që krahasojnë shpejtësitë e rrotave. Në çdo makina moderne, ESP thjesht do të "çmendet" nëse vendosni rrota me madhësi të ndryshme në veturë.

Nga dëshpërimi

Rrotat që ndryshojnë pak në madhësi mund të vendosen vetëm në makinat me rrota të përparme dhe makinat e pasme me rrota që kanë ABS si maksimum ose nuk kanë sisteme të tilla fare. Për më tepër, kjo mund të bëhet vetëm nëse është e nevojshme deri në fund të sezonit. Për shembull, ju keni vjedhur dy rrota dhe arritët të merrni vetëm dimensionin ngjitur. Por vazhdimisht në këtë mënyrë nuk duhet të veprojë asnjë makinë.

Gjithashtu ndodh që në rast të dëmtimit fatally në njërën nga katër gomat, nuk është e mundur të sigurohet e njëjta. Për shembull, për shkak të tërheqjes së këtij modeli nga prodhimi ose sepse dyqanet më së shumti importojnë dhe shesin gomat në rastin më të mirë në çifte. Këtu ju mund të këshilloni që të kërkoni të njëjtën gomë të përdorur, ose të blini dy goma të reja të të njëjtit dimension. Bordi është i përshtatshëm vetëm për makina monoprivodnom. Është mirë që të blini një çift të të njëjtit prodhues si më parë, dhe sa më afër të jetë e mundur në modelin e futjes. Në këtë çift të ri duhet të vendoset në boshtin e përparëm, pavarësisht nga lloji i vozitjes.

Në këtë çift të ri duhet të vendoset në boshtin e përparëm, pavarësisht nga lloji i vozitjes

Një mjet i thjeshtë me një motor jo shumë të fuqishëm - dhe rrotat janë të pranueshme të ndryshme.

Kur dimri takon verën

Rregullat nuk ndalojnë instalimin e rrotave të dimrit gjatë një viti dhe një rrota verore në një tjetër gjatë gjithë vitit, përveç tri muajve të dimrit. Ndonjëherë e bëjnë këtë në qoftë se keni nevojë të rritni pak përshkueshmërinë e makinës (gomat e dimrit, si rregull, lugët më të theksuar), dhe nuk ka para, as dëshirë për të shpenzuar para për goma të posaçme jashtë rrugës. Vendosni gome më të pranueshme në boshtin e makinës, duke kuptuar qartë se makina do të jetë e prirur të prishë këtë bosht, e cila është veçanërisht e rrezikshme në makinën e pasme të rrotave, por mund të kushtojë flokë gri dhe në pjesën e përparme.

Burimi i

Si do të ndikojë kjo në sjelljen aktuale të makinës?
Dhe për këtë tha në SDA?
Mos harroni, ka një karrocë me rrota të ndryshme doli të jetë një mjet i papërshtatshëm, dhe për këtë arsye u hodh në pyll?
A ka ndonjë përmendje të rrotave?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода