Metodat për riparimin e një furnizimi me energji të pulsuar: përcaktoni gabimet - kërkoni zgjidhje

 1. Çka nëse nuk ka tension të prodhimit?
 2. Veçoritë e riparimit të njësisë së furnizimit me energji DVD video
 3. Pra, le të shohim në përbërjen e furnizimit me energji të zakonshme të ulët të energjisë dhe riparimin e saj

Furnizimi me energji switching është ndërtuar në shumicën e pajisje shtëpiake . Siç tregon praktika, kjo nyje e veçantë shpesh dështon, duke kërkuar zëvendësim.

Tensioni i lartë që vazhdimisht kalon përmes furnizimit me energji elektrike, në mënyrën më të mirë nuk ndikon në elementet e tij. Dhe nuk ka të bëjë me gabimet e prodhuesve. Rritja e jetës së shërbimit duke shtuar mbrojtje shtesë, mund të arrini besueshmërinë e pjesëve të mbrojtura, por e humbni atë në ato të sapo instaluara. Përveç kësaj, elemente shtesë komplikojnë riparimet - bëhet e vështirë të kuptohen të gjitha ndërlikimet e skemës që rezulton.

Prodhuesit e kanë zgjidhur këtë problem rrënjësisht, duke zvogëluar UPS-in dhe duke e bërë atë monolit, të pandarë. Pajisjet e tilla të disponueshme po bëhen gjithnjë e më të zakonshme. Por, nëse keni qenë me fat - njësia e palosshme nuk pranoi, Riparim DIY mjaft e mundshme.

Parimi i funksionimit të të gjitha UPS-ve është i njëjtë. Dallimet kanë të bëjnë vetëm me skemat dhe llojet e pjesëve. Prandaj, për të kuptuar dëmin, të kesh njohuritë themelore në elektricitet, është mjaft e thjeshtë.

Për riparim do t'ju duhet një voltmetër.

Ai mat tensionin nëpër një kondensator elektrolitik. Ai theksoi në foto. Nëse tensionet e siguresës 300 V janë të paprekura dhe të gjithë elementët e tjerë të lidhur me të (mbrojtës i rrymës, kablloja e energjisë, hyrja) janë të paprekura.

Ka modele me dy kondensatorë të vegjël. Në këtë rast, tregon funksionimi normal i këtyre elementeve tension i vazhdueshëm 150 V në secilën nga kondensatorët.

Në mungesë të tensionit, ju duhet të unazoni diodat e urës ndreqëse, kondensatorin, vetë siguresën dhe kështu me radhë. Zvarritja e siguresave është se, duke dështuar, ata nga jashtë nuk janë të ndryshme nga mostra të punës. Zbulimi i një mosfunksionimi është i mundur vetëm përmes formimit të numrit - siguresa e çelur do të tregojë rezistencë të lartë.

Duke gjetur një siguresë të gabuar, duhet të kontrolloni me kujdes bordin, pasi shpesh dështon në të njëjtën kohë me elementë të tjerë.

Një kondensator i dëmtuar vërehet lehtësisht me sy të lirë - do të shkatërrohet ose do të hidhet në erë.

Në këtë rast, ai nuk ka nevojë për prozvanivanii, por thjesht vypivaetsya Gjithashtu elementet në vijim janë të dehur dhe të quajtur:

 • pushtet ose urë ndreqës (duket si një bllok monolit ose mund të përbëhet nga katër dioda);
 • një kondensator filtri (duket si një njësi e madhe ose disa njësi të lidhura paralelisht ose në seri) të vendosura në pjesën e tensionit të lartë të njësisë;
 • tranzistorë të montuar në radiator (këto janë ndërprerës elektrik).

Është e rëndësishme. Të gjitha pjesët janë ngjitur dhe zëvendësuar në të njëjtën kohë! Zëvendësimi nga ana tjetër do të çojë çdo herë në burnout të njësisë së energjisë.

Artikujt e djegur duhet të zëvendësohen me ato të reja. Tregu i radios ofron një gamë të gjerë të pjesëve për furnizimin me energji elektrike. Gjetja e opsioneve të mira me çmime më të ulta është shumë e lehtë.

Në shënim. Fitilja mund të zëvendësohet me sukses me një copë. tela bakri . Trashësia e telit prej 0,11 milimetër korrespondon me një siguresë 3 Ampere.

Shkaqet e dështimit

:

 • pika të tensionit;
 • mungesa e mbrojtjes (ka një vend për të, por vetë elementi nuk është i instaluar - kështu që prodhuesit shpëtojnë).

Zgjidhja e këtij furnizimi me energji switching faji:

 • instaloni mbrojtjen (nuk është gjithmonë e mundur të gjesh pjesën e duhur);
 • ose përdorni një filtër të tensionit të rrjetit me elementë të mirë mbrojtës (jo jumpers!).

Çka nëse nuk ka tension të prodhimit?

Një tjetër shkak i zakonshëm i mosfunksionimit në furnizimin me energji elektrike nuk ka të bëjë fare me siguresën Një tjetër shkak i zakonshëm i mosfunksionimit në furnizimin me energji elektrike nuk ka të bëjë fare me siguresën. Ne po flasim për mungesën e tensionit të prodhimit me një element të tillë plotësisht funksional.
Zgjidhja e problemit :

 1. Nevojitet kondensator - lotim dhe zëvendësim.
 2. Prishja e thyer - duhet të hiqni elementin dhe të ndryshoni dredha-dredha. Teli i dëmtuar është i zbrazur. Kjo është numërimi i kthesave. Pastaj një tel i ri i telit të përshtatshëm është plagosur në të njëjtin numër kthesash. Artikulli kthehet në vendin e vet.
 3. Diodat e deformuara të urës zëvendësohen me ato të reja.
 4. Nëse është e nevojshme, pjesët kontrollohen nga një testues (nëse nuk zbulohet dëmtime).

Para kësaj, është e domosdoshme të mësohen rregullat për përdorimin e sigurt të një mjeti të tillë. Kjo pajisje nuk duhet të shkëlqejë në sipërfaqen reflektuese, sepse mund të dëmtojë sytë.

Të përballojë plotësisht për të ndërtuar veten. Një tifoz përdoret si një kompresor, dhe një spirale përdoret si një ngrohës. Opsioni më i mirë është një qark me një tiristor.

Shkaqet e dështimit :

 • ventilim i dobët.

Zgjidhja :

 • Mos bllokoni hapjet e ventilimit.
 • sigurojnë kushte optimale të temperaturës - ftohje dhe ventilim.

Çfarë duhet të mbani mend :

 1. Lidhja e parë e njësisë është bërë në një llambë me një fuqi prej 25 vat. Kjo është veçanërisht e rëndësishme pas zëvendësimit të diodave ose tranzistorit! Nëse një gabim është bërë diku ose nuk është vërejtur një defekt, rryma rrjedhëse nuk do të dëmtojë pajisjen në tërësi.
 2. Kur të filloni punën, nuk duhet të harroni se një shkarkesë e mbetur mbetet për një kohë të gjatë në kondensatorët elektrolitik. Përpara lotimit të pjesëve, çon kondensatori i shkurtër. Direkt kjo nuk mund të bëhet. Ajo duhet të jetë e shkurtër në qarkun e rezistencës së një nominali më të lartë se 0.5 V.

Nëse i gjithë UPS kontrollohet me kujdes, por ende nuk funksionon, mund të kontaktoni me servisin e riparimit. Ndoshta rasti juaj lidhet me një thyerje komplekse që ende është e përshtatshme për korrigjim.

Sipas statistikave, rreth 5% e dështimeve kërkojnë zëvendësimin e njësisë. Për fat të mirë, kjo pajisje është gjithmonë në dispozicion. Në dyqane mund të gjeni një shumëllojshmëri të pasur në kategori të ndryshme çmimesh.

Veçoritë e riparimit të njësisë së furnizimit me energji DVD video

TV Bravis LED-16E96B pas rënies së tensionit.

Furnizimi me energji është mbledhur në kontrolluesin PWM SW2658a .
Çipi është i rrallë, por nuk është e çuditshme që ekziston një tabelë e disponueshme. Dhe asgjë më shumë.

SW2658-skema e tipit. Adaptor BP TV kinez.

Adaptori i rrymës, siç pritet, vdiq me efekte speciale.
Televizioni në vetvete nuk ishte dëmtuar, kam kontrolluar atë me ndihmën e një furnizimi me energji të punës.

Adaptori hapet me një kaçavidë jo të mprehta dhe çekiç. Drita godet në shtresë. Pastaj një kaçavidë të gjerë razlushivaetsya më tej.

Vizualisht, një nga kondensatorët e linjës 15 microfarads x 400 volt u rrit.
Siguresa e ndërprerë natyrisht. Ajo u rrëzua mirë, bordi duhej të lahej me alkool në disa vende.
Në fillim, as nuk e kuptoja se me çfarë ishte fryrë bordi. Më vonë, nën një silikoni, një mbytje e thyer L1 u plasua në një bërthamë ferrite. Lejoni tela të njëjtë.

M'u desh të hidhja 15 centimetra tela. Coil ishte spirale për spirale. Motal nuk është aq i zoti, shtresat e para janë të lëmuara, atëherë si ndodhi. Kjo nuk ndikoi në performancën.


Grykeni në furnizimin me energji elektrike me një tel të djegur

Unë kam për të kujtuar teknologjinë e vjetër)
Kam marrë kontrolluesin tim të preferuar PWM, të cilin e përdorja për DVD, marrës, adaptorë ... 5H0165R.


5H0165R

skemë njësi impuls pushtet në kontrolluesin PWM 5H0165R

Kam hapur dy tabela të të dhënave dhe shikuar se sa e këmbyeshme ishte.

Nuk ka nevojë të pastroheni, shtoni shumë. Është e nevojshme vetëm për të formuar gjetjet siç tregohet në foto.


Është e nevojshme vetëm për të formuar gjetjet siç tregohet në foto

Pamje e përgjithshme e furnizimit me energji elektrike, duke formuar gjetjet 5H0165R në vend të SW2658A


Pamje e përgjithshme e furnizimit me energji elektrike, duke formuar gjetjet 5H0165R në vend të SW2658A

zgjidhje SW2658A - 5H0165R

Fillimi i parë, si zakonisht, përmes një llambë 220 volt, 100 watts, kështu që asgjë nuk mund të rrahë në rast të një gabimi të humbur.

SW2658A po ndryshon tek 5H0165R . Jo për të thënë se ky është analog, por do të funksionojë edhe më shumë se një mikrokontroll i vërtetë.

Për të përmirësuar besueshmërinë, unë pashë një radiator të vogël në formën e një pllake alumini në 5H0165R, dhe unë shpuar 3 mm vrima në krye të mbuluar të përshtatës.

Përshtatësit e rrymës së rrjetit - furnizimet me miniaturë të pajisjeve të ndryshme elektronike shtëpiake përdoren për fuqinë e amplifikatorëve të antenave, telefonave të radios, Ngarkuesit . Pavarësisht futjes aktive të furnizimit me energji switching, furnizimet e transformatorit ende përdoren në mënyrë aktive dhe përdoren në shtëpinë e përdoruesit.

Nuk është e pazakontë që këto njësi të transformatorëve të dështojnë dhe të thyejnë.

Nëse përshtatësi prishet, mund ta zëvendësoni atë me një të re, kostoja e tyre është e ulët. Por pse ryshfet nëse, në shumicën e rasteve, mund ta ndreqësh vetë mosfunksionimin brenda 15 deri 30 minutave dhe të shpëtosh veten nga kërkimi për zëvendësimin dhe shpenzimin e parave?

Pra, le të shohim në përbërjen e furnizimit me energji të zakonshme të ulët të energjisë dhe riparimin e saj

Një përshtatës për 12V dhe një rrymë prej 100mA me një fuqi prej 3.6 watts nga një amplifikues antenash goditi tryezën e riparimit.

Fotografia e përshtatësit pas riparimit.

Fotografia e përshtatësit pas riparimit

Cilat pjesë përbëhen nga një përshtatës normal i transformatorit?

Nëse e çmontoni përshtatësin, atëherë brenda ne do të gjejmë një transformator ( 1 ) dhe një qark të vogël elektronik ( 2 ).

Transformatori ( 1 ) përdoret për të ulur tensionin elektrik AC 220V në një nivel prej 13 - 15 V.

Qarku elektronik shërben për rregullimin e tensionit të alternuar (duke e kthyer atë në një tension të drejtpërdrejtë) dhe stabilizimin e tensionit të daljes në 12 V.
Është e thjeshtë. Çfarë mund të thyejnë në një pajisje kaq të thjeshtë?

Le të shikojmë diagramin skematik të këtij përshtatës.


Në parim, T1 është një transformator . Gabimet tipike Transformatorët janë burnout ose thyerja tela e primar, më rrallë dredha-dingut sekondar. Si rregull, dylli kryesor i rrjetit ( 1 ) është i gabuar.

Shkaku i ndërprerjes ose i zjarrit është një tel i hollë që nuk i përballon spikes dhe overloads tensionit të rrjetit. Thuaj falë kinezëve, ata janë njerëz të begatë, më të trashë tela nuk dëshiron të lyej ...

Kontrolloni funksionalitetin e transformatorit është mjaft e thjeshtë. Është e nevojshme të matni rezistencën e mbështjelljes primare dhe sekondare. rezistencë dredha-dredha primare ajo duhet të jetë disa kilo ohms (1 kOhm = 1000 ohms), e mesme duhet të jetë disa dhjetëra ohmë.

Kur kontrolloni përshtatësin e transformatorit për dredha-rimin primar, rezistenca doli të jetë 1.8 kΩ, që tregon se dredha-dimi primar është funksional.

8 kΩ, që tregon se dredha-dimi primar është funksional

Për dredha-dingun sekondar, rezistenca ishte 25.5 ohm , e cila është gjithashtu normale.

Nëse nuk ka indikacione, matni rezistencën e mbështjelljes primare të transformatorit. Bëni lehtë, nuk mund as të çmontoni furnizimin me energji elektrike dhe matni rezistencën e mbështjelljes përmes kontakteve të prizës së rrymës.

Ne e çmontojmë furnizimin me energji elektrike, bëjmë një inspektim të jashtëm. Ne tërheqim vëmendjen në zonat e errëta rreth komponentëve të radios, çipave dhe çarjeve në stabilizatorët e furnizimit me energji elektrike (78L12), inçizimet e kondensatorëve të filtrave.

Në procesin e riparimit të përshtatësit të antenës, doli që chipi i stabilizatorit 78L12 është i gabuar. Kondensatori elektrolitik C1 (100 microfarad 16V) u zëvendësua gjithashtu nga një kondensator me kapacitet më të madh - 470 microfarad (25V) . Kur zëvendësoni një kondensator, merrni parasysh polaritetin e kondensatorit.

Njohja e pozicionimit (lokacionit dhe qëllimit) të kunjve stabilizues 78L12 nuk është e domosdoshme, ose duhet të mbani mend, skiconi ose fotografoni vendndodhjen e çipit të gabuar në bordin elektronik dhe lidhni një pjesë të shërbimit sa më shpejt që ta gjeni. Ky operacion i thjeshtë do të kursejë kohën tuaj nëse një mikrokullë e gabuar do të bjerë, dhe zëvendësimi nuk u gjet në kohë dhe harroi se si microcircuit ishte ngjitur.

Çka nëse nuk ka tension të prodhimit?
Çka nëse nuk ka tension të prodhimit?
Por pse ryshfet nëse, në shumicën e rasteve, mund ta ndreqësh vetë mosfunksionimin brenda 15 deri 30 minutave dhe të shpëtosh veten nga kërkimi për zëvendësimin dhe shpenzimin e parave?
Cilat pjesë përbëhen nga një përshtatës normal i transformatorit?
Çfarë mund të thyejnë në një pajisje kaq të thjeshtë?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода