Mënyrat për të lidhur ammetrin. Si të lidhni ammetrin dhe voltmetrin në makinë? Reallyshtë vërtet interesante

  1. Karakteristikat teknike të Ammetrit Ap-111
  2. Instalimi i ammetuesit

Drejtuesit e makinave dhe kamionë Ata janë të interesuar se si të lidhin një ammetues dhe një voltmetër në një makinë. Nevoja për të instaluar këta tregues është për shkak të dëshirës për të pasur kontroll të plotë mbi shtetin bateri dhe grup gjeneratori. Shumica e makinave moderne dhe të lëshuara më parë nuk kanë tregues të tillë të instaluar nga prodhuesi. Vërtetë, në makinat me kompjuterë në bord, është e mundur të kontrolloni tensionin në qarqet e makinës, në pjesën tjetër të modeleve pronarët janë të përfshirë në instalimin e instrumenteve.

Si të lidhni një ammetër dhe një voltmetër në një makinë është veçanërisht interesante për pronarët e makinave të përdorura, pasi shumë komponentë dhe asamble, përfshirë këtu grup gjeneratori tashmë janë lodhur, kështu që ata mund të punojnë me shkelje. Llamba e provës sinjalizon vetëm mungesën e tensionit në bord, dhe kjo qartë nuk është e mjaftueshme. Për shembull, nëse nuk e vini re me kohë stres i rritur karikimi i baterisë, mund të shkaktojë dështimin e tij.Në lidhje me funksionet e këtyre treguesve


Do pajisje kontrolli ose matëse e instaluar në panelin e instrumenteve të makinës informon shoferin për performancën e një sistemi të veçantë automjetesh. Kjo ju lejon të përdorni makinën pa rrezikuar gjendjen e saj teknike. Sidoqoftë, sistemi i furnizimit me energji elektrike i shumë makinave është i privuar nga mundësia për një kontroll të tillë. Pronarët e makinave janë duke u përpjekur të zgjidhin probleme të tilla vetë, duke instaluar një ammetues ose një voltmetër, dhe disa pronarë instalojnë të dy këta tregues.

Ammetër i instaluar në qark elektrik , do të tregojë sistemin e konsumuar rryma elektrike . Nga këto të dhëna, ju mund të gjykoni procesin e ngarkimit të baterisë dhe në kohën e duhur për të identifikuar dhe eliminuar problemet e hasura. Voltmetri gjithashtu ju lejon të mbani këtë proces nën kontrollin e shoferit, gjë që rrit jetën e shërbimit të pajisjeve elektrike. Këtu janë arsyet kryesore për instalimin e këtyre pajisjeve në makinë.


Këtu janë arsyet kryesore për instalimin e këtyre pajisjeve në makinë


Cilat produkte përdoren?


Disa kohë më parë, gjetja dhe instalimi i një pajisjeje të tillë ishte një problem i madh. Automjetet instaluan ammetorë nga kamionët në makinat e tyre, dhe ata shoferë që ishin në "ju" me radio elektronike, morën instrumente matëse . Makinat e para shtëpiake në të cilat voltmetri e mori vend i përhershëm në pult, ishte VAZ 2105, dhe pak më vonë ata u shfaqën në modele të tjera.

Sot, ky problem nuk ekziston, siç ekziston përzgjedhje e madhe produkte të tilla në zinxhirët me pakicë. Mund të instalohet në panel ora elektronike të cilat njëkohësisht me kohën aktuale tregojnë tensionin e rrjetit në bord. Ekzistojnë tahometra elektronikë, të cilët, pasi shtypni butonin e dëshiruar, kryejnë funksionet e një voltmetri. Pajisjet e tilla nuk shkaktojnë asnjë problem me pronarët.

Gjithashtu sot ammetorët e automjeteve dhe voltmetrat e automjeteve janë në shitje, dhe drejtuesit individualë rregullojnë në mënyrë të pavarur pajisjet që përdoren në pajisjet elektronike. Instalimi i shenjave të tilla paraqet disa vështirësi, pasi është e nevojshme të zgjidhni shunts për to, të kryeni kalibrimin ose të bëni peshore të reja. Prandaj, ne nuk do të ndalemi në këtë.

Si të instaloni tregues të tillë? Ne do të supozojmë se keni arritur të blini një ammetër ose voltmetër të projektuar për t'u përdorur në automobila; tani ne do të shqyrtojmë procesin e instalimit të tyre. Duhet të kujtohen tiparet e lidhjes së tyre në qarkun elektrik.

Ammetri është i lidhur vetëm në seri midis burimit aktual dhe konsumatorëve, dhe polariteti i lidhjes vëzhgohet gjithmonë, plus nga burimi në plusin e pajisjes, etj. Voltmetri është i lidhur vetëm paralelisht me burimin e energjisë, gjithashtu i nënshtrohet polaritetit.
Ne lidhim ammetrin


Le të fillojmë me faktin se puna mund të fillohet vetëm pas shkëputjes së baterisë. Një rrymë e konsiderueshme rrjedh përmes kësaj pajisje, kështu që ju duhet të vini tela të seksionit kryq të duhur. Ajo duhet të jetë e lidhur me një tel të hapur që furnizon energjinë e ndërprerës së ndezjes. Në skajet e telave duhet të instalohen dhe këshilla të shtypura me pincë, përndryshe për shkak të kontaktit të dobët do të kryqëzohet.

Pas instalimit të telave, kontrolloni lidhjen. Për ta bërë këtë, ndizni ngarkesën, për shembull, afër ose rreze të lartë . Ammetri duhet të tregojë shkarkimin, nëse tregon vlerën e kundërt, atëherë telat e lidhjes duhet të këmbehen. Atëherë duhet të filloni motorin dhe të siguroheni që bateria po karikohet.

Numri i katalogut: 3811010-АП111Б
Karakteristikat teknike të Ammetrit Ap-111

Zbatueshmëria

Traktorë T-150 K, 158, DT-175S, 75 U, T-130 MG, PAZ-672, GAZ-71, 66-01, UAZ-469RH, URAL-479

Instalimi i ammetuesit

Në shumicën e makinave, për të monitoruar funksionimin e sistemit të furnizimit me energji, përdoret vetëm llamba e treguesit të ngarkesës, e cila nuk monitoron gjendjen e baterisë, rrymën e karikimit, tensionin në rrjetin në bord dhe, për më tepër, nuk lejon të përcaktoni një numër të gabimeve në qarqet. Informacioni i plotë mbi funksionimin e gjeneratorit dhe baterisë mund të merret duke pajisur makinën me një ampermetër dhe voltmetër.

Ammetri është i lidhur zakonisht me një thyerje teli nga gjeneratori në bateri. Për shembull, në makinat VAZ midis terminaleve "B +" të gjeneratorit dhe baterisë "+". Ammetri duhet të lidhet me një tel të një seksion kryq të përshtatshëm. Për shembull, një ametër AP-111 duhet të lidhet me një tel prej të paktën 20 kV në seksion kryq, përndryshe tela do të nxehet. Vetë Ammetri gjatë operacionit gjithashtu mund të nxehet pak, pasi brenda saj është instaluar një shunt, mbi të cilën, me një rrymë të madhe, lëshohet gjithashtu nxehtësia, kjo nuk është një mosfunksionim.

Voltmetri lidhet shumë më lehtë, në çdo vend ku ka një "+". Në përputhje me rrethanat, një kontakt është i lidhur me trupin e tjetrit, është më e përshtatshme të lidheni me terminalin e bravës së ndezjes, ku "+" shfaqet kur ndezja është e ndezur. Ilustrimi tregon një tipik diagram skematik lidhni ammeterin dhe voltmetrin

Ammetri dhe voltmetri i diagramit të lidhjes :

1 - bateri e rimbushshme

2 - gjenerator

3 - bllok montimi

4 - ndërprerës i ndezjes

5 - Llambë treguese e ngarkimit të baterisë e vendosur në grupin e instrumenteve

6 - ammetër

Rregullat se si të lidhni një matës duhet të jenë të njohura për të gjithë. Për shembull, njohuri të tilla shpesh përdoren për përpilimin e detyrave për raundet eksperimentale të olimpiadave shkollore ose punën laboratorike.

Le të fillojmë me parimin e funksionimit të ammetuesit. Fakti që mat rrymen është padyshim vetëm nga titulli. Ndodh si më poshtë : rryma elektrike që lëviz përgjatë qark kalon nëpër pajisje. Kjo krijon një çift rrotullues, i cili shkakton devijimin e pjesës dinamike (lëvizëse) të një këndi të caktuar. Një devijim i tillë është drejtpërdrejt proporcional me forcën e rrymës. Kjo më pas shfaqet vizualisht, për shembull, duke lëvizur shigjetën ose duke vizatuar një numër.

Kujtoni konceptet e lidhjes paralele dhe serike. Nëse keni nevojë të matni rrymën në çdo marrës, atëherë vlera e tij duhet të përkojë me faktin se ai kalon nëpër ammetër. Kjo është specifike për komunikimin serik.

Sidoqoftë, mënyra e lidhjes nuk është e vetmja. gjendje e rëndësishme si ta lidhni ammetrin. Jo më pak e rëndësishme është rezistenca e ammetuesit. Nëse papritmas rezulton të jetë më e lartë se rezistenca e marrësit, kur pajisja është e lidhur, sistemi i qarkut do të dështojë, dhe vlera e rrymës që vepron në marrës do të ndryshojë.

Kur lidheni me një ndërprerje, nuk ka rëndësi nëse "plus" është i lidhur me një burim energjie ose një instrument. Gjëja kryesore është që në mënyrë të vazhdueshme dhe jo paralelisht.

Ekzistojnë disa lloje të ammetuesve. Midis tyre janë analoge dhe dixhitale. Me ndihmë mund të matni si konstanten ashtu edhe rryma alternative . Sidoqoftë, për secilën prej tyre, rregullat për lidhjen e një ammetri mbeten të pandryshuara. Duhet vetëm të kontrolloni se cila rrymë matet nga një pajisje specifike. Kjo tregohet në vetë pajisjen. Nëse rryma është konstante, tregohet "=", nëse ndryshorja është "~". Kjo duhet të bëhet, përndryshe ammetri nuk do të funksionojë.

Përveç kësaj, kur punoni me energji elektrike, duhet të ndiqni rregullat e sigurisë. Kur jeni në kontakt me tela të zhveshur dhe pa kujdes, ekziston mundësia që nëse nuk merrni një djegie elektrike, atëherë do të jenë ndjesi shumë të pakëndshme. Kjo është veçanërisht e vërtetë për instalimet reale, sepse në një laborator shkollor, si rregull, qarku funksionon në bateri, dhe rryma nuk është shumë e lartë.

Kështu, tipar karakteristik ammetri është ajo lidhje serike . Kjo kufizon numrin e mënyrave për të lidhur një ampermetër.

Ammeter. Matja e tanishme - Video

Cilat produkte përdoren?
Si të instaloni tregues të tillë?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода