Kordoni Patch 4 cores. Si të kompresoni kabllin e rrjetit (palë të përdredhur) vetë

 1. Wire, Connector dhe Crimper
 2. Metoda të çiftëzuara me çiftëzime
 3. Direkt në 4 dhe 8 tela 568V
 4. mbikalesë
 5. Procedura e krimimit me Crimper
 6. Krimbi pa mjet
 7. Duke përmbledhur

Dhe këtu lind pyetja: si të compress pëlhurë të përdredhur Ka jetuar 8? Pas të gjitha, direkt lidhësi vetë është "fort" bashkangjitur në tel. Çfarë tani, për të thirrur përsëri ofruesin, thirrni specialistët, paguani ato për punën?

Siç doli, skema e copëtimit të çiftit të shtrembëruar nuk është aq e komplikuar. Është mjaft e mundur të krijojmë një lidhje të ngjashme me duart tuaja. Përveç kësaj, pëlhurë të përdredhur , lidhja e cila është bërë me dorë, do të kursejë buxhetin tuaj personal. Dhe si ta kompresoni kabllon për internet, le të përpiqemi ta kuptojmë tani.

Por së pari ia vlen të kuptohet se çfarë është kablli i internetit në vetvete dhe si t'i lidhni telat me lidhësin për funksionimin e duhur.

Wire, Connector dhe Crimper

Kablli i internetit përmban 8 tela bakri të cilët janë të ndrydhur në çifte midis njëri-tjetrit. Kjo është arsyeja pse një tela e tillë quhet një çift i shtrembëruar. Përçuesit e dyfishtë kanë një ngjyrë të ngjashme. Për shembull, një palë mund të jetë blu dhe blu-bardhë ose kafe dhe kafe-bardhë.

Në raftet ekzistojnë dy lloje të telave - është i mbrojtur (STP) dhe i pambrojtur (UTP). Por, në fund të fundit, këto lloje të kabllove bëjnë të njëjtën punë, dhe për këtë arsye nuk ka asnjë pikë për mbipagesë për ekranin. Prandaj, më e mira do të ishte opsioni i dytë, sa më i arritshëm për t'u lidhur. Përveç kësaj, ajo ka kategori të ndryshme, ndër të cilat ia vlen të zgjedhësh.

Sipas kategorisë, kabllot UTP mund të ndahen në 3, 5, 6 dhe 7 (më të zakonshmet). Duhet të kuptohet se sa më e ulët të jetë kategoria, aq më e ulët cilësia dhe, si rrjedhim, çmimi. Deri më sot, është e mundur të dallojmë kategorinë e 5-të, e cila është provuar mjaft mirë në veprim dhe në të njëjtën kohë ka një çmim të pranueshëm. Ajo është në këtë moment më të zakonshmet.

Sa për lidhësin, sot pothuajse të gjitha pajisjet përdorin Rj-45. Kostoja e tij është e ulët, prandaj ia vlen të blesh këto pjesë kalimi me një diferencë, sepse ekziston rreziku i dëmtimit të tyre gjatë punës për shkak të mungesës së eksperiencës.

Ju gjithashtu mund të keni nevojë për një mjet të quajtur crimper, dmth. pincë të posaçme për pirunët e prerjes. Edhe pse mund të bëni pa to, me kusht që të keni nevojë të kompresoni vetëm një ose dy tela - në këtë rast, nuk ia vlen të shpenzoni në të.


Metoda të çiftëzuara me çiftëzime

Duke u trajtuar mjet i nevojshëm dhe materiale, ju mund të vazhdoni me zgjedhjen e opsioneve për të cilat do të jenë të crimped. Në fund të fundit, shpejtësia e transmetimit të trafikut në internet dhe informacione të tjera, si dhe llojet e pajisjeve me të cilat kablli do të jetë i përputhshëm varet se si do të jetë.

Janë dy lloje të pinouts: ata janë 568 A dhe 568 B. Nga ana tjetër, ata përbëjnë dy nën-lloje - live ose kryq (kryq). Përveç kësaj, ekziston një shtrirje e thjeshtuar, dmth. duke copëtuar një palë të përdredhur prej 4 telave, jo 8. Megjithatë, me këtë marrëveshje, shpejtësia e trafikut ulet nga 1 Gbit / s në 100 Mbps. Duhet të shqyrtojmë secilën nga opsionet veç e veç dhe duhet të fillojmë me më të thjeshtë.

Direkt në 4 dhe 8 tela 568V

Çift i rrokullisur, i prerë në një mënyrë dy-palësh, përdoret kur lidh një kompjuter me pajisjet kaluese si një modem, router etj. Kur crimping në të dy anët, sekuenca e telave në kunjat është:

 1. portokalli me të bardhë;
 2. portokalli;
 3. jeshile me te bardhe;
 4. gjelbër.


portokalli me të bardhë;  portokalli;  jeshile me te bardhe;  gjelbër

Kjo paraqitje e ngjyrave lë 4, 5, 7 dhe 8 kontakte të papërdorura. Kështu, është e mundur të lidhni internetin nëpërmjet një linje ADSL me një shpejtësi jo më shumë se 100 Mbit / s, por në të njëjtën kohë, çiftet e kthyera 4 janë natyrisht shumë më të lehtë për t'u instaluar.

Çift i rrotulluar, lidhja e së cilës duhet të jetë me shpejtësi të lartë, kërkon përdorimin e të gjitha 8 telave gjatë crimping. Një skemë e tillë e lidhjes së kabllit të rrjetit lejon të rritet shpejtësia e transferimit të të dhënave deri në 1 Gbit / s. Rendi i vendndodhjes së venave sipas ngjyrave është si më poshtë:

 1. portokalli me të bardhë;
 2. portokalli;
 3. jeshile me te bardhe;
 4. blu;
 5. blu me të bardhë;
 6. gjelbër;
 7. kafe me të bardhë;
 8. kafe.

Një renditje pak më e ndryshme e lidhjes në versionin kryq, për të cilin lloji i vendndodhjes së të jetuarit është 568 A.

mbikalesë


mbikalesë


Një opsion i ngjashëm lidhës përdor 568 A dhe 568 B për shpejtësi transmetimi të ulëta, domethënë një nga anët e telit është e prerë duke përdorur metodën e mëparshme 8-tela, ndërsa e dyta ndërpret çiftet portokalli dhe jeshile. Rezulton pinout twisted palë 568; A:

 1. jeshile me te bardhe;
 2. gjelbër;
 3. portokalli me të bardhë;
 4. blu;
 5. blu me të bardhë;
 6. portokalli;
 7. kafe me të bardhë;
 8. kafe.

Nëse keni nevojë me shpejtesi te larte trafiku, kabllor pinout për Internet do të jetë si më poshtë: njëra nga palët është e lidhur në një sekuencë prej 568 V dhe nga ana e dytë mbetet 568 A, por me zëvendësimin e palës "blu-kafe".

Procedura e krimimit me Crimper

Së pari, duhet të zhvishni shtresën e izolimit të jashtëm me rreth 2.5-3 cm. Për manipulim të tillë, ka krila të veçanta në qafë. Duhet të jeni shumë të kujdesshëm për të mos dëmtuar izolimin e telave të çiftit të shtrembëruar.

Pasi të jetë e nevojshme që butësisht të drejtoni bërthamat, vendosni ato në rendin e dëshiruar, dhe të prerë në mënyrë që të merrni një avantazh madje pingul. Pastaj, përgjatë groove brenda prizës, futini bërthamat në mënyrë që ata të futen në kontaktet e prizës. Izolimi i jashtëm i telit duhet gjithashtu të hyjë brenda. Përndryshe, pas disa kthesave, lidhësi nuk do të qëndrojë dhe telat do të thyejnë.


Përndryshe, pas disa kthesave, lidhësi nuk do të qëndrojë dhe telat do të thyejnë

Pasi që tashmë është e mundur të shtypni tela dhe vendin e dytë të fiksimit me një crimper, në të cilën ka një zakon të veçantë për teli i rrjetit 8P. Në qoftë se krimba është e mjaftueshme, atëherë kontaktet shpërthejnë izolimin e telave. Një veprim i tillë ka dy funksione: krijohet një kontakt i fortë dhe një fiksim shtesë.

Në varësi të zbatimit të përpiktë të udhëzimeve, lidhësi i rrotulluar i palëvizshëm do të funksionojë sipas qëllimit. Nëse diçka do të ishte e gabuar, ngjyrat e venave, etj, ishin të hutuara, dhe në një rast të tillë është e nevojshme furnizimi i prizave, të përmendura më lart.

Krimbi pa mjet

Procedura këtu është e njëjtë si në metodën e mëparshme - izolimi është hequr, rregulluar në mënyrë të dëshiruar dhe venat janë prerë, futen në prizë përgjatë groove. Pas një kaçavari, pjesa që siguron kabllon vetë është djegur, dhe vetëm pas kësaj ju mund të shkoni drejtpërdrejt në kontaktet vetë.

I njëjti kaçavid (ose gërshërë - ashtu siç është më i përshtatshëm për dikë), kontaktet janë të prera një nga një, deri në çastin kur shpërthejnë izolimin dhe shtypin fort në thelbin e përçuesve. Kontaktet do të mbeten të ngulitura në lojëra elektronike të prizës plastike.

Por akoma, sigurisht, lidhësi i prishur me ndihmën e një krimineli, madje edhe buxheti, do të jetë shumë më i mirë. Nga rruga, në kompjuterë të rinj dhe laptopë nuk ka më rëndësi, direkt ose kryq priza është ngjeshur, sepse Këto modele vetë janë përshtatur për të pinout. Sigurisht, kjo nuk do të thotë që ju mund të bëni një procedurë të ngjashme si të tmerrshme. Vetëm kur duhet të lidhni një modem në Internet ose një kompjuter tjetër, mund të kryeni crimping direkt të një çifti të shtrembëruar ose të çiftit të çiftuar 4 (me shpejtësi të ulët të trafikut).


Duke përmbledhur

Siç u bë, me siguri, pyetja se si të ngjesh rrjet kabllor , nuk është aq e komplikuar, dhe të gjithë mund ta bëjnë këtë lloj pune, madje edhe pa arsim të posaçëm. Gjëja kryesore, si dhe në çdo punë, është vëmendja, saktësia dhe respektimi i saktë i udhëzimit (imazhi i shkurtimeve të ndryshme të pragut janë në dispozicion më lart). Kjo është arsyeja pse nuk ka asnjë pikë në thirrjen e mjeshtrit, duke pritur për të dhe duke paguar para për punën që mund të bëhet me duart tuaja. Por në qoftë se ka dyshime në aftësitë e tyre, atëherë, natyrisht, mund t'ia besosh këtë biznes një profesionist, por ende duke u përpjekur të kryqëzosh veten nuk do të dëmtojë. Pas të gjitha, kostoja e priza janë më të vogla, dhe ju mund të ruani një sasi të mirë.

Më herët, në pjesën e parë të postës, unë tashmë thashë se si ta rrokullisja saktë palën e përzgjedhur të kategorisë 5, e përbërë nga 4 çifte përçuesve . Tani ne shohim se si të kompresojmë kabllon me dy palë . Cili është dallimi mes tyre? Në fakt, për lidhjen e një çifti të shtrembëruar me shpejtësi 10 ose 100 Mbit / s, vetëm 2 çifte telash janë të mjaftueshme. Dhe absolutisht katër çifte përdoren vetëm për 1 Gbit / s (1000 Mbit / s) . Rezulton se kur përdoren kabllot me 4 palë në rrjetet e zakonshme jo-gigabit, dy palë 4 nuk përdoren. Për një përdorues të zakonshëm që hedh një rrjet dhe krijon një çift ​​të shtrembëruar nja dy herë në disa vite, ndryshimi në koston midis kabllove 2 dhe 4 palë nuk luan një rëndësi të veçantë. Por në shkallën e rrjeteve të mëdha të ofruesve, dallimi është tashmë i prekshëm. E pra, në fund, përdoruesit e zakonshëm lidhin kabllon më të lirë. Është e vërtetë të theksohet se abonentët e zakonshëm nuk janë më të mirë dhe jo më keq. Në gjatësi të vogla (deri në 50-70 metra) në cilësi, ata nuk humbasin.
Si në këtë rast duhet të kompresoni kordonin patch?
Së pari ju duhet të përcaktoni se çfarë kanale në lidhës përdoren për 100 Mbit / s . Shqyrto skemën:


Shqyrto skemën:

Në të majtë është faqosja e kabllit për crimping një palë të zakonshme të përdredhur, dhe në të djathtë janë ndarë 2 çifte për 100 Mbit / s - këto janë 1 dhe 2 kanale për transmetim - TX dhe respektivisht 3 dhe 6 për pritjen - RX .
Për të rrotulluar palën e përdredhur do të na duhet:
1. Çifti i përdredhur i kategorisë 5 (cat 5) në 2 çifte përçuesve.
2. Lidhës standard RJ-45 .
3. Mjet i krimit.


Mjet i krimit

Llojet e përbërësve - crossover ose direkt - Unë tashmë e kam konsideruar në pjesën e parë të artikullit. Ne do të ngjeshim nën llojin e drejtpërdrejtë, sepse çifti i shtrembëruar në 4 tela ( 2 çifte ) në 99% të rasteve përdoret për t'u lidhur midis kalimit të qasjes së ofruesit dhe pajisjeve të parapaguesit. Nëse ju ende keni për të crimp kryqëzim , atëherë në fund të dytë, kur crimping kordonin patch, vetëm shkëmbejnë palë.
Pra, lironi fundin e kabllit nga izolimi i jashtëm për rreth nja cm. Për nxjerrjen, mund të përdorni një thikë (për shembull, një slotted si imi) ose përdorni blades në një mjet crimping.
Pastaj ne hapim telat dhe vendosim 4 kabllo për skema e ngjyrave , të cilën e përmenda më lart. Nëse në çiftin tuaj të shtrembëruar përdoren dy palë ngjyrosje - mos u shqetësoni. Gjëja kryesore është futja e saktë e një çifti në 1 dhe 2 kanale, dhe e dyta në 3 dhe 6. Dhe në të njëjtën mënyrë, bëni një kordon patch në anën tjetër. RJ45 lidhës mbajnë mbajtësin plastik larg nga ju dhe kontaktet me ju për vete.
Futni me kujdes kabllot elektrike në kanalet 1, 2, 3 dhe 6 të lidhësit. Duhet të funksionojë kështu:


Duhet të funksionojë kështu:

Ju shikoni, në kabllo time janë përdorur çifte - bardhë-portokalli / portokalli dhe bardhë-blu / blu. Pas montimit, shkurtoni gjatësinë e tepërt të telave:


Pas montimit, shkurtoni gjatësinë e tepërt të telave:

Fundet duhet të jenë rreth gjysmë centimetri. Tani futeni me kujdes instalimet elektrike në lidhës derisa të ndalet. Me gjithë këtë, ju duhet të provoni me të vërtetë të vozisni mbështjelljen e jashtme nën lidhësin. Duhet të duket kështu:


Duhet të duket kështu:

Kjo bëhet më vonë, në mënyrë që kordoni patch të jetë aq i ngushtë sa të jetë e mundur dhe të mos dëmtohet nëse dikush e tërheq atë.
Në mënyrë të rregullt, në mënyrë që çifti i përdredhur të mos hidhen jashtë dhe instalimi i kabllove të jetë në lidhës derisa të ndalet, futni lidhësin me tela në krimb:


Në mënyrë të rregullt, në mënyrë që çifti i përdredhur të mos hidhen jashtë dhe instalimi i kabllove të jetë në lidhës derisa të ndalet, futni lidhësin me tela në krimb:

Përkuluni gjithë rrugës.
Ne përsërisim të gjitha veprimet e njëjta nga ana tjetër e kabllit.
Gjithçka, kordoni patch tonë 5p është gati.

Cili është dallimi në mes të çiftit të çiftuar 100 Mbit / s (kompresuar të gjitha 8 instalime elektrike) dhe 100 Mbit / s (kompresuar 4 kabllot), cilat janë pro dhe kundrat?

Pak teori

Kur përdorni palë të përdredhur për të mbështetur shpejtësinë e 100 Mb / s përdoren katër tela. Parazgjedhja është çifte portokalli dhe jeshile. Në shumicën e rasteve, telat e mbetura nuk përdoren. Prandaj, ato përdoren për: lidhjen e një kompjuteri tjetër nëpërmjet telit të njëjtë, ose dy telefonave analogë, ose lidhjen e telefonave IP ose në rastin e PoE (Power over Ethernet), çifte të papërdorur përdoren për të transmetuar energji elektrike.
1000 Mb / s përdor të gjitha 4 çifte. Kjo është telat e TIJ. Atje dhe kryqëzimet plotësisht të ngjeshur.

Për 100 MB shfrytëzohen 2 çifte : 1, 2, 3 dhe 6 kontakte ... për kryq, 1 me 3 kontakte dhe 2 me 6 ndryshohen.

Lidhja e drejtpërdrejtë ( nga të dy skajet ):
1 portokalli e bardhë
2 portokalli
3 belozeleny
6 jeshile

Kryqi ( mbetet në një fund siç është përshkruar më sipër, dhe në ndryshimet e tjera ):
1 belozeleny
2 jeshile
3 portokalli të bardhë
6 portokalli

Shpejtësia e 100 Mbit / s zbatohet dhe përdoret në rrjetin Fast Ethernet (shiko çiftin e shtrembëruar):
CAT5 (frekuenca e frekuencës 100 MHz) - kabllo 4-palë, e përdorur për të ndërtuar rrjeteve lokale 100BASE-TX mbështet normat e të dhënave deri në 100 Mbps kur përdorni 2 çifte.
CAT5e (125 MHz bandwidth) - kabllo 4-palësh, kategoria e përmirësuar 5. Shkalla e transferimit të të dhënave deri në 100 Mbps kur përdorni 2 çifte dhe deri në 1000 Mbps kur përdorni 4 çifte.

Certifikimi kalon rrjetin e bërë në çiftin e shtrembëruar 5e (8 tela). Por në të njëjtën kohë të dy kabllot dhe kabllot e tjera mbështesin dyfishin e plotë.

Dua të theksoj se 2 çifte kablli, pavarësisht (!), 5 ose 5E, janë të mjaftueshme për rrjetet 100 Mbps, dmth. për çelsin e tyre 100 Mbps.

Pyetja vjen deri: pse në portet e 100 megabit çelsin 8 këmbët për të lidhur crimped 8-core kabllo ??

Poshtëroni me këtë:

4, 5, 7, 8 është i pranishëm në kabllo por nuk përdoret (!). Duke kërkuar më tej ...

Poshtëroni me këtë:
100BASE-TX, IEEE 802.3u - një evolucion i standardit 10BASE-T për përdorim në rrjetet e yjeve. Pjestimi i rrymës 5 kategori është i aktivizuar, në të vërtetë përdoren vetëm dy çifte të pambrojtur të përçuesve, transmetimi i të dhënave dupleks është i mbështetur, distanca është deri në 100 m. (Shih wiki).

I çuditshëm ... Unë mendoj ... Po, mirë, 2 çifte janë aq 2 - sepse edhe prodhimi i kabllove me 4 5E çifte tashmë ju bën të pyes veten pse përdor 8 përçuesve, që është 5, që kategoritë 5E në rrjetet 100 Mbps, edhe nëse wiki thotë se në të vërtetë, 2 çiftë që punojnë me 100 Mbps, nuk ka problem, por më së shumti ju bën të pyesni veten pse dirigjenti 4, 5, 7, 8 nuk merr pjesë edhe në kategorinë e 5-të.

Pra, pse të bëni 8 këmbët në një port switch që kurrë nuk mund të punojë me një kabëll 5E për shpejtësi deri në 1000 megabit?

Kjo pyetje duhet t'u kërkohet prodhuesve. Unë mendoj se kjo është për shkak të faktit se ka pasur vetëm lidhje të tilla (priza) në depo dhe pajisjet e bashkimit ishin konfiguruar për ta.

Gjetjet


1) Sa i përket llogaritjes së shpejtësisë reale, ju duhet të shikoni në drejtimin e komandës ping.

2) Si rregull, për të shpërndarë internetin në katër abonentë me një shpejtësi prej 1 Mb / s, nuk është e nevojshme që ofruesi të ketë një kanal prej 4 Mb / s. Ka formulë e veçantë për llogaritjen shpejtësi optimale . Kjo shpjegohet me faktin se në asnjë mënyrë nuk do të shkarkohen / dërgohen të gjitha 4 abonentët. Si rregull, ofruesi nuk garanton shpejtësinë, por thotë se një gjë e tillë është e mundur. Ju mund të lexoni më shumë bandwidth.

Artikuj të ngjashëm

Çfarë tani, për të thirrur përsëri ofruesin, thirrni specialistët, paguani ato për punën?
Cili është dallimi mes tyre?
Si në këtë rast duhet të kompresoni kordonin patch?
Cili është dallimi në mes të çiftit të çiftuar 100 Mbit / s (kompresuar të gjitha 8 instalime elektrike) dhe 100 Mbit / s (kompresuar 4 kabllot), cilat janë pro dhe kundrat?
Pyetja vjen deri: pse në portet e 100 megabit çelsin 8 këmbët për të lidhur crimped 8-core kabllo ?
Pra, pse të bëni 8 këmbët në një port switch që kurrë nuk mund të punojë me një kabëll 5E për shpejtësi deri në 1000 megabit?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода