Kompiut nuk e sheh tastin e celulës se çfarë duhet të bëjë. Manual praktik i tastierës

 1. Lidhja e tastierës me lidhje USB në njësinë e sistemit
 2. Lidhje me miun, me lidhje USB në njësinë e sistemit
 3. PS / 2, lidhjet Bluetooth dhe të tjerët për tastierë dhe miun
 4. Si të lidhni një tastierë dhe miun me një ndërfaqe USB
 5. Si të lidhni një tastierë dhe miun me ndërfaqen PS / 2
 6. Si të lidhni një tastierë dhe miun me ndërfaqen Bluetooth

Njerëzit që punojnë me vëllime të mëdha tekstesh vërejnë se përdorimi tastierë celulare shumë më i përshtatshëm. Laptopët e rinj po bëhen më të vegjël, ekranet janë më të papërshtatshëm dhe në tableta është përgjithësisht e pamundur të printosh. Pastaj e vetmja rrugëdalje është të blesh një pajisje portative dhe të punosh në mënyrë aktive me të. Tani ne do të banojmë më në detaje se si të lidhim një tastierë pa tel me një kompjuter portativ .

Ka dy lloje të tyre në treg: e para është tastiera e radios, dhe e dyta është Bluetooth. Parimi i lidhjes së tyre është shumë i ngjashëm, prandaj paraqesim dispozitat e përgjithshme, duke u kushtuar vëmendje veçorive vetëm aty ku është e nevojshme.

 1. Kontrolloni lidhjen Bluetooth. Laptopi juaj duhet të mbështesë këtë teknologji. Jo të gjithë modelet kanë një përshtatës të integruar. Më shpesh ajo duhet të blihet veç e veç. Në këtë rast, duhet fillimisht të instaloni sinjalin marrës dhe vetëm pasi të angazhoheni në tastierë.
 2. Për një tastierë radio, duhet të keni konfiguruar një sinjal RF (radio frequency). Nëse nuk ka, atëherë ju nuk duhet të shqetësoheni me vendosjen e saj. E lehtë për të shkuar te Bluetooth.
 3. Kur jeni i bindur se lidhja është e mundur, vlerësoni distancën nga laptopi tek marrësi i sinjalit në tastierë. Midis tyre nuk duhet të ketë monitor, përpunues, objekte metalike, llampa fluoreshente, pajisje elektrike. Siguroni një distancë të dukshme të paktën për kohën e nisjes së parë.
 4. Të gjitha tastierat portative janë të vetë-powered, kështu që të kujdeset për bateritë. Hyrja për ta është e vendosur në anën e pasme.
 5. Çdo pajisje e këtij lloji duhet të jetë e bashkangjitur diskun e instalimit . Futeni atë në laptop dhe ndiqni hapat pas kërkesave. Sistemi juaj duhet të ketë një program të veçantë për vendosjen dhe kontrollin e tastierës.
 6. Tani merrni një marrës nano. Ky është një transmetues i vogël drejtkëndëshe që vjen bundled. Se kryen funksionin e transmetimit të sinjaleve nga tastiera në laptop. Vendoseni atë në një port të lirë USB. Pas kësaj, laptopi do të kërkojë vetë pajisjen dhe vetëm duhet të prisni për mesazhin se gjithçka është gati për përdorim.
 7. Nëse lidhni një tastierë Bluetooth, së pari aktivizoni pajisjen në të, pastaj në laptop. Shkoni te programi që është përgjegjës për kërkimin e pajisjeve pa tela dhe zgjidhni opsionin "Palë pajisjen". Sistemi do t'ju bëjë të qartë se çfarë duhet të bëni më pas. Në fund, gjithashtu do të shfaqet një dritare me mesazhin se pajisja është gati.
 8. Kontrolloni nëse gjithçka funksionon duke hapur skedarin Word ose Notepad, duke shtypur disa fraza. Veçmas, klikoni butonat shtesë - Caps Lock, Esc, Home, End, tab dhe të tjerë.

Dhe së fundi, nëse keni bërë gjithçka të drejtë - urime ju jeni pronari i një pajisje të përshtatshme dhe të nevojshme. Dhe në rastin kur tastiera nuk funksionon, duhet të kërkoni arsye. Një hyrje USB mund të mos punojë ose mund të ketë ndodhur ndërhyrja në rrugën e sinjalit të radios. Move pajisjen më afër dhe provo përsëri.


tastierës dhe miut
në kompjuter të palëvizshëm

Tastierë dhe minj, si pjesa tjetër e atributeve
për një kompjuter stacionar - gjithashtu të ndryshme.

Keyboards moderne dhe minj, për pjesën më të madhe,
keni lidhje USB.

Përveç përhapjes së përhapur - një avantazh
Ndërfaqja USB është aftësia për t'u lidhur
në një kompjuter pune.

Por në përshkrimin, unë do të tregoj pak
dhe lidhjet e tjera.

Lidhja e tastierës me lidhje USB me njësinë e sistemit

Lidhja e tastierës
me lidhje USB
në njësinë e sistemit

Më poshtë, diagrami i lidhjeve të blloqeve kryesore,
në njësinë e sistemit të një kompjuteri stacionar.


Klikoni mbi imazhin për ta zmadhuar.

Siç mund ta shihni, në diagram, ka dy mundësi.
lidhni tastierën dhe miun.

Interfaces për lidhje USB.
Interfaces për lidhjen PS / 2.

Në këtë seksion do të shqyrtojmë
Tastierë USB.

Në një kompjuter desktop mund të vendosen lidhje USB
Dhe në panelin e përparmë të njësisë së sistemit, dhe në anën e pasme. Të zënë
si horizontale ashtu edhe vertikale.

Nuk ka nevojë të tregoni të gjitha opsionet ekzistuese të tastierës.
Unë do t'ju prezantoj vetëm dy prej tyre.

Në të majtë - një tastierë me një kabëll të lëvizshëm. Para lidhjes
saj në njësinë e sistemit - ju duhet të lidhni kabllon me tastierën vetë.
Dhe pastaj lidheni në anën e pasme njësi të sistemit .

Në të djathtë është një tastierë me kabllo të integruar. Mund të jetë menjëherë
lidheni në portën USB në anën e pasme të njësisë së sistemit.

Dhe kjo është ajo ... Pas futjes në kompjuter dhe instalimit të Operimit
sistemi i dritareve Shoferët e veçantë - ju mund të punoni me tastierë.

Lidhja e një mouse me një lidhje USB me njësinë e sistemit

Lidhje me miun,
me lidhje USB
në njësinë e sistemit

Mice me lidhje USB.
Wired dhe wireless.

Wired dhe wireless

Lidhja e miut në njësinë e sistemit është shumë e thjeshtë.
Futni lidhësin USB të miut në portën USB të njësisë së sistemit.

Dhe, kur lidhni së pari, prisni ndërsa Windows
lidhni miun dhe raportojeni për gatishmërinë e tij për punë.

PS / 2, Bluetooth dhe lidhje të tjera për tastierë dhe miun

PS / 2, lidhjet Bluetooth
dhe të tjerët për tastierë dhe miun

Nëse tastiera juaj ka një ndërfaqe PS / 2,
atëherë lidhni tastierën me portën PS / 2.

Ndërfaqja PS / 2 është përdorur në Motherboards ATX mundësuar.
Ky është një lidhës i hollë i rrumbullakët - 6-pin miniDIN.
Pas lidhjes së pajisjeve të reja me portën PS / 2, kërkohet

Në panelin e pasmë të njësisë së sistemit,
për tastierë dhe maus, pikturuar.

PS / 2-port për tastierën është pikturuar në ngjyrë jargavani.
Dhe për miun - në të gjelbër.

Është e mundur për të përshtatur tastierë PS / 2 dhe ndërfaqen e miut,
për t'u lidhur me portën USB. Adaptorët përdoren për këtë qëllim.

Zhvilluesit e teknologjisë gjithmonë përpiqen të arrijnë qëllimin e njëjtë - për të rritur komoditetin dhe komoditetin e një personi. Teknologjia kompjuterike nuk është përjashtim. Pesha dhe madhësia e laptopëve është zvogëluar, routers kanë lejuar të shkojnë në internet pa probleme të përhershme me lidhje dhe kabllo, shembujt mund të renditen pothuajse pafundësisht. Rreth një prej këtyre njohurive do të tregojë më shumë detaje. Ka të bëjë me ngritjen dhe lidhjen e një tastiere me valë.

Kur blini një tastierë të re celulare, mbani në mend se duhet të ketë tre gjëra në kuti. I pari është tastiera në vetvete, e dyta është disku i shoferit, i fundit është përshtatës pa tel i cili lidhet nëpërmjet USB portit dhe punon në parimin e "Bluetooth". Ndonjëherë ky grup mund të përfshijë disa bateri, por shpesh ato duhet të blihen veç e veç. Për këtë qëllim, bateri perfekte, bateri, megjithëse janë mjaft të shtrenjta, por ndryshe nga ato konvencionale, ato mund të ngarkohen dhe gjithashtu mbajnë një pagesë për më shumë kohë. Përveç kësaj, ka kits për shitje, në të cilën ka edhe një mouse. Megjithatë, të gjitha varen direkt nga prodhuesi dhe çmimi. Pra, le të vazhdojmë drejtpërdrejt në instalimin. Së pari, futni diskun në të cilin drejtuesit janë shkruar në makinë, dhe sapo të fillojë, duhet të shfaqet një meny. Por në qoftë se asgjë nuk duket automatikisht, atëherë ju duhet të kandidoni me dorë. Për ta bërë këtë, shkoni tek "Kompjuter" ose "Kompjuteri im" i standardit Explorer, nëse përdorni sistemin operativ "Windows XP". Pastaj klikoni dy herë ikonën e diskut me butonin e majtë të miut dhe në dritaren e hapur gjeni skedarin me emrin "Install.exe" ose "Setup.exe". Run it - dhe ju mund të filloni lidhjen e tastierës me kompjuterin.


Tani ju duhet të lidhni përshtatësin me valë në portën USB. Nga rruga, nganjëherë lidhësit e tillë janë të pajisur me një LED për të lehtësuar perceptimin, i cili do të injorojë kur të lidhet lidhja me tastierën. Nëse ka ndonjë problem, drita nuk do të funksionojë. Dhe nëse tashmë keni lidhur një ari lazer, kjo përvojë do të ndihmojë, pasi instalimi është i ngjashëm.


Tjetra ju duhet të futni bateritë. Instalimi i tyre nuk kërkon njohuri magjepsëse dhe ne shpresojmë që ju ta bëni vetë këtë. Nëse tastiera nuk funksionon, kthejeni mbrapa dhe shqyrtoni me kujdes mbulesën e pasme, duhet të vendoset në kaloni në formën e një levë të vogël. Duhet të vendoset në pozicionin "ON", kjo duhet të kthehet në furnizimin me energji të produktit. Më tej në desktop, do të shfaqet një mesazh që sistemi ka zbuluar një pajisje të re dhe Windows do të instalojë automatikisht drejtuesin nga disku i nisur më parë. Kur konfigurimi është i plotë, rifilloni kompjuterin dhe mund të përdorni tastierën.


Dhe nëse keni probleme me sistemin BIOS, ju do të duhet ta braktisni idenë. Hiqni tastierën me kabllo të zakonshme, pasi që motherboardët e vjetër nuk i mbështesin cilësimet e përshtatësit USB dhe shoferi për vetë Windows nuk është i përfshirë.

Nëse keni përdorur një kompjuter desktop për një kohë të gjatë, atëherë pas kalimit në një kompjuter portativ, mund të vëreni se është më i përshtatshëm për të përdorur një tastierë të veçantë se një laptop i integruar. Përvoja tregon se bezdisja rritet edhe më shumë kur dimensionet e laptopëve zvogëlohen dhe në të njëjtën kohë ka kufizime të reja në shtypje. Në të njëjtën kohë, është e nevojshme të sakrifikosh një bllok digjital dhe disa çelësa ndihmës, duke i kombinuar ato me të tjerët.

Nëse i gjeni të gjitha këto ndryshime të papranueshme dhe shpejtësia e shtypjes është ulur në mënyrë dramatike, atëherë zgjedhja juaj duhet të jetë një tastierë pa tel. Së bashku me të, ju do të merrni të gjitha avantazhet e një tastierë me madhësi standarde, por në të njëjtën kohë duke ruajtur lëvizshmërinë, në sajë të një ndërfaqeje pa tel. Tjetra, ne do t'ju tregojmë se si ta lidhni një tastierë të ngjashëm me një kompjuter portativ.

udhëzim

Tastiera e radios

1. Së pari, sigurohuni që laptopi juaj është i përputhshëm me teknologjitë celulare si Bluetooth ose RF (frekuenca e radios). Blerni një tastierë me valë që mbështet ndërfaqen pa tel të gjetur në laptop.

2. Para se të lidhni tastierën, sigurohuni që modulet e tastierës dhe të laptopit nuk janë më afër se tetë inç deri në burimet e ndërhyrjeve, siç janë monitorimi i kompjuterit, procesori, objektet metalike, tifozët elektrikë, llambat fluoreshente etj. Në të njëjtën kohë, është e dëshirueshme që të sigurohet një shikueshmëri e drejtpërdrejtë midis pajisjeve të lidhura, duke eliminuar të gjitha llojet e pengesave.

3. Kthejeni tastierën përsëri dhe hapni ndarjen e baterisë. Instaloni bateritë në të. Nevoja për fuqi autonome është për shkak të faktit se tastiera nuk është e lidhur me kabllo në kompjuter. Kontrolloni që bateritë të instalohen me polarizim të saktë.

4. Futni shoferin në CD-në e furnizuar me tastierë në makinë laptop dhe, duke ndjekur udhëzimet, instaloni shoferin së bashku me aplikacionin e kontrollit.

5. Vendoseni nano-marrës (marrës miniaturë) në portën e lirë USB të laptopit. Nëse nuk keni një port të lirë, përdorni një shpërndarës USB për të zgjeruar numrin e porteve.

6. Pas kësaj, laptop do të fillojë konfigurimin e shoferit të tastierës. Prisni deri në fund të procesit. Në fund do të merrni një mesazh që tregon se tastiera është konfiguruar dhe gati për përdorim.

7. Kontrolloni funksionimin e tastierës duke hapur dokumentin dhe shtypni një mesazh testimi, duke përdorur të gjitha çelësat e tastierës (numra, letra, çelësat e funksioneve ). Kontrolloni përgjigjen për të shtypur "Caps Lock".

Tastierë Bluetooth

1. Nëse laptopi ka një modul wireless Bluetooth 2.0, instalimi do të jetë disi më i lehtë. Shkarkoni drejtuesin e tastierës celulare në sistem.

2. Aktivizoni modulin Bluetooth duke shtypur një buton të veçantë (shih manualin për laptop) dhe pritni që instalimi të përfundojë. Kur shtypni butonin (treguesi është aktiv), laptopi juaj do të jetë në gjendje të lidhet me tastierën.

3. Klikoni me të djathtën në ikonën e tastierës në desktop dhe zgjidhni opsionin e lidhjes së tastierës pa tel të "Palë pajisjen". Ndiqni thirrjet derisa tastiera të jetë plotësisht gati për përdorim.

përfundim

Nëse tastiera nuk funksionon, kontrolloni për ndërhyrje fizike dhe radio në rrugën ndërmjet moduleve të radios. Lëvizni burimet elektromagnetike larg. Nëse kjo nuk ndihmon, referojuni seksionit të zgjidhjes së problemeve të manualit në tastierë ose shërbimit të mbështetjes së prodhuesit.

Në këtë artikull, unë do të tregoj se si të lidhni një tastierë dhe miun në një kompjuter ose laptop duke përdorur pajisje me një ndërfaqe pa tel nëpërmjet Bluetooth ose Wired, me lidhje PS / 2 dhe USB. Do t'ju tregoj për të gjitha tiparet e lidhjes dhe shpjegoj se si ta bëni atë pa dëmtuar asgjë.

Si të lidhni një tastierë dhe miun me një ndërfaqe USB

Një lidhje e tillë është ndoshta më e thjeshti. Dhe kohët e fundit, ndërfaqja USB në tastierë dhe në minj është e zakonshme. Në laptopë dhe laptopë të tjerë, kjo lidhje është kryesisht.


Ndërfaqja USB

Nuk ka asgjë të vështirë. Thjesht merreni teli nga mausit ose tastierës dhe ngjiteni në një nga portat e lirë të USB-së (ato ku ju ngjiteni flash drive). Kompjuteri mund të lihet.

Pasi ta lidhni miun ose tastierën me anë të USB, tuaj sistem operativ filloni instalimin e drejtuesve të pajisjes (e gjithë kjo ndodh automatikisht, nuk keni nevojë të bëni asgjë). Dhe kur shoferët janë instaluar, do të shfaqet një mesazh për këtë. Tani ju mund të gëzoni.

Si të lidhni një tastierë dhe miun me ndërfaqen PS / 2

Lidhësit PS / 2 janë një metodë e vjetëruar e lidhjes së tastierës dhe mausit, madje edhe aspak moderne Motherboards ka fole të tilla. Gjetur në PC stacionare ose laptopë të vjetër. Mouse dhe tastierë PS / 2 janë një prizë e rrumbullakët me gjashtë këmbë dhe një bllokim.


Ndërfaqja PS / 2

Lidhësit PS / 2 për tastierë dhe maus të të njëjtit formë. Prandaj, për të mos ngatërruar se çfarë dhe ku të lidheni, ato bëhen ngjyra të ndryshme . Spinën e miut zakonisht është e gjelbër, duhet të lidhet me lidhësin e gjelbër në kompjuter. Në tastierë, priza është purple, përkatësisht në ngjyrë vjollcë. Lidheni siç duhet pajisja do t'ju ndihmojë të bllokohet - këtu ajo paraqitet në formën e një këmbë plastike. Gjithçka duhet të bjerë në vend.

Lidhësit PS / 2 në një kompjuter janë zakonisht të vendosura në pjesën e prapme të rastit.

Kur lidhni miun dhe tastierën përmes PS / 2, jini të kujdesshëm. Së pari, mos i ngatërroni ngjyrat e prizave dhe lidhësve. Së dyti, mos e përdorni forcën, mos e shtyni, përndryshe rrezikon të grumbulloni këmbët, atëherë ato janë të vështira për t'u sqaruar. Ose edhe ti mund t'i thyesh ato. Së treti, fikni kompjuterin gjatë këtij operacioni.

Ekzistojnë gjithashtu fole të kombinuara me dy ngjyra. Kjo do të thotë që ju mund të lidhni një mouse dhe tastierë.

Si të lidhni një tastierë dhe miun me ndërfaqen Bluetooth

Nëse keni nevojë të lidhni një tastierë ose miun me valë, atëherë ka shumë të ngjarë që të keni një modul të posaçëm Bluetooth që të futet në USB. Është e nevojshme të lidheni këtë modul me kompjuterin dhe të instaloni një shofer për të (ose do të instalohet automatikisht). Pas kësaj mund të përdorni pajisjen.


Mouse pa tel dhe moduli Bluetooth

Ju mund të lidhni një tastierë ose miun pa tel me anë të modulit të integruar Bluetooth në kompjuterin tuaj. Për ta bërë këtë, ju vetëm duhet të siguroheni që ata të shohin njëri-tjetrin në fushën e radios.

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода