Hipur me një rimorkio: nuanca dhe gjoba në 2018 dhe 2019

 1. Teoria e Rregulloreve te Trafikut
 2. Çfarë duhet të dini shoferin?
 3. Dënimet për shkelje

Të gjitha nuancat dhe rregullat kur ngasin një makinë me një rimorkio.

Për të përzënë një makinë me një rimorkio, pesha e përgjithshme e të cilave tejkalon 750 kg, kategoria "E" duhet të jetë e hapur në të drejtat e shoferit. Por kjo nuk është kërkesa e vetme që përcaktohet në rregullat operative të rimorkios dhe traktorit.

Teoria e Rregulloreve te Trafikut

Sipas rregullave të trafikut, është e mundur të operohet një makinë me një rimorkio vetëm nën kushte të caktuara:

 • Me kërkesën e inspektorit të policisë së trafikut shoferi duhet të prodhojë dokumente që vërtetojnë të drejtën për të operuar rimorkio. Këto përfshijnë një patentë shoferi me një kategori të hapur "E" dhe dokumentet e regjistrimit për rimorkio. Politika e MTPL duhet të tregojë se makina është me një rimorkio.
 • Është e mundur të përdoret rimorkio me kusht që të ketë targa të regjistrimit.
 • Para largimit, shoferi duhet të kontrollojë rimorkio për servisim. Ju mund ta instaloni atë vetëm nëse makina nuk ka defekte teknike.
 • Nuk rekomandohet (por nuk është e ndaluar) të përdoret rimorkio në rrugë me shikim të kufizuar.
 • Në rimorkio duhet të instalohet ndriçimi. Në këtë rast, kërkesa vlen vetëm për kohën e errët të ditës. Por inspektorët mund të gjejnë defekte pa fenerë gjatë ditës.
 • Rimorkio, si ngarkesa në të, nuk duhet të bllokojë targat dhe pajisjet e lehta.
 • Para largimit, rekomandohet të kontrolloni cilësinë e lidhjeve, gomave dhe praninë e një lubrifikanti në pjesët në lëvizje.

Mosrespektimi i këtyre rregullave zbatohet për veprat penale për të cilat janë dhënë dënime.

Çfarë duhet të dini shoferin?

Përveç këtyre rregullave, shoferi duhet të marrë parasysh disa informacione të tjera:

 • Rimorkio rrit distancën e frenimit dhe përkeqëson përshpejtimin e makinës.
 • Nuk mund të kalojë shpejtësia maksimale e përcaktuar në dokumentet teknike për rimorkio dhe rregullat e rrugës. Sipas rregullave të trafikut, një makinë me një rimorkio nuk duhet të shkojë me shpejtësi më shumë se 90 km / h në autostradë dhe jo më shumë se 70 km / orë në rrugë të tjera.
 • Rimorkio mund të përdoret vetëm për qëllimin e synuar. Për shembull, është e pamundur të transportojmë njerëz në të.
 • Shoferi duhet të jetë jashtëzakonisht i kujdesshëm kur rindërtimi, kthimi dhe manovrimi. Nëse zgjidhni shpejtësinë dhe distancën e gabuar për një makinë tjetër, atëherë shmangni një përplasje që nuk do të funksionojë.
 • Kur jeni në garë, duhet të merrni parasysh se rrezja e rrotave të rimorkios është shumë më e vogël se ajo e makinës, respektivisht, stabiliteti është më i ulët.
 • Kur vozis me shpejtësi të lartë, rimorkio mund të lëkundet nga njëra anë në tjetrën, veçanërisht me trafikun e rëndë.
 • Ngarkesa duhet të vendoset në mënyrë të barabartë në rimorkio në mënyrë që ngarkesa në të dy anët e thithit është e njëjtë.
 • Zbatimi i rregullave të përcaktuara është i nevojshëm për sigurinë e lëvizjes në veturë me rimorkio.

Zbatimi i rregullave të përcaktuara është i nevojshëm për sigurinë e lëvizjes në veturë me rimorkio

Dënimet për shkelje

Shkelja e rregullave të specifikuara të ngasjes me një rimorkio nënkupton përgjegjësinë administrative dhe gjobat:

 • anije të pasakta - 500 rubla sipas Art. 12.21 të Kodit Administrativ;

 • mungesa e informacionit në lidhje me rimorkio në politikën e CTP - 500 rubla sipas pjesës 2 të nenit 12.37 të Kodit Administrativ të Federatës Ruse;

 • Malfunksionet e rimorkios ose makinës - 500 rubla sipas Art. 12.5 Kodi Administrativ;

 • mungesa e numrit të transitit në një rimorkio - në përputhje me paragrafin 2 të nenit 12.2, shqiptohet një gjobë prej 5,000 rubla ose heqja e të drejtave;

 • mungesa e një kategorie të hapur "E" në të drejtat - 5,000 rubla sipas nenit 12.7 të Kodit Administrativ.

Në mungesë të një kategorie të hapur dhe të sigurimit të një rimorkioje nën OSAGO në rast aksidenti, ku shkaku i përplasjes ishte një rrëshqitje rimorkioje, shoferi do të duhet të kompensojë palën e dëmtuar nga xhepi i tij.

Çfarë duhet të dini shoferin?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода