Dhe nëse ... priza e ndezjes janë të gabuara

  1. Qëllimi dhe ndërtimi Përzierja e karburantit-ajrit në cilindrat e një motori nafte ndez në një temperaturë...
  2. Shkaqet e problemeve
  3. Diagnostics

Qëllimi dhe ndërtimi

Qëllimi dhe ndërtimi

Përzierja e karburantit-ajrit në cilindrat e një motori nafte ndez në një temperaturë prej 800-850 gradë. Por në një motor nafte të ftohtë (më pak se 50-60 gradë), është e pamundur të arrihet një temperaturë e tillë vetëm duke shtypur ajrin me pistone. Kjo është arsyeja pse priza e shkëlqimit, pjesa e punës e së cilës ndodhet në dhomën e djegies për ngrohjen e ajrit, janë futur në hartimin e këtij lloji të motorëve.

Detyra kryesore e prizës së ndezjes është që ta kthejnë çelësin e ndezjes në pozicionin e parë sa më shpejt të jetë e mundur për të arritur temperaturën e punës në mënyrë që të nxehet ajri në dhomën e djegies. Qirinj ngrohin deri në 850-1300 gradë për 2-30 sekonda dhe mesatarisht konsumojnë një rrymë 8-16 amps (dmth. 96-192 W) secila. Kohëzgjatja e furnizimit me rrymë në qiri dhe vlera e tensionit kontrollohet nga një rele ose një njësi e veçantë elektronike. Duke "shpenguar" një llambë në silur, e cila ndalon shoferin që të aktivizojë iniciuesin, stafi është ende për një kohë - ai vazhdon të ngroh qirinj për 3 minuta ndërsa motori po kandidon. Megjithatë, disa qirinj moderne shkëputen nga rrjeti menjëherë pasi të fiken motorët, pasi ato mbeten të nxehtë për kohën që kërkohet për të ngrohur motorin. Në dizenjot më të përparuara, elektronika monitoron temperaturën e motorit, dhe nëse e njeh atë mjaft të ngrohtë, nuk përfshinë në të gjitha qirinj.

Shenja e ndezjes është një element ngrohjeje i vendosur në një strehëz dhe i mbyllur nga një shtresë e jashtme. Në rastin më të thjeshtë, ajo është një spirale metalike zjarrduruese. Qirinj më komplekse kanë dy spirale të materialeve të ndryshme. Duke ndryshuar rezistencën e tyre në varësi të shkallës së ngrohjes, ato sigurojnë mirëmbajtje automatike të temperaturës dhe shmangin tejnxehjen pa ndihmën e një rele të jashtëm.

Simptomat e problemit

Në një motor modern dizel, një qiri i shërueshëm me një njësi kontrolli normalisht operon ngrohjes deri në temperaturën e punës në pak sekonda.

Mungesa e ngrohjes së vëllimit të brendshëm të cilindrave është shkaku më i mundshëm i një fillimi të vështirë të një motori me naftë. Një motor i dobishëm duhet të fillojë menjëherë pas fillimit të motorit, nga revolucionet e parë të boshtit. Në mot të ngrohtë, dështimi i një qiri nuk është gjithmonë i dukshëm në fillim, por minutat e para pas fillimit të disa motorëve (në varësi të modelit dhe gjendjes) do të funksionojnë në mënyrë të pabarabartë, meqë procesi i djegies në cilindër të ftohtë do të jetë i shqetësuar. Dy qirinj të problemeve tashmë komplikojnë seriozisht nisjen. Dështimi i tre ose katër qirinj në të njëjtën kohë nuk ka të ngjarë, prandaj nëse motori nuk fillon, arsyeja mund të qëndrojë në stacionin e kontrollit ose instalime elektrike. Ka makina që kanë një keqfunksionim të llambës së sinjalit të qirinjve në pult.

Me qirinj të gabuar, diezeli i ngrohtë (nga 60 gradë dhe më lart) fillon pa probleme.

Shkaqet e problemeve

Hunda nuk duhet të "derdh" naftën në një rrymë direkt mbi qiri.

Qiri dështon për dy arsye: burimi i spiralit është i rraskapitur (afërsisht 50-75 mijë kilometra të drejtuar), ose pajisjet e karburantit janë të gabuara. Nëse në makinën e vjetër një qiri refuzon, ju duhet të ndryshoni pjesën tjetër - ata ende do të jenë së shpejti jashtë funksionit.

Një pajisje e dëmtuar e karburantit shkurton jetën e një qiri, për shembull, një grykë të ndotur ose të veshur që drejton një rrjedhë të fuqishme të karburantit drejtpërdrejt në elementin e punës të ngrohës. Nga kjo në shell e ngrohës është formuar një vrimë, dhe spirale është shkatërruar. Së fundi, qiri është i lehtë për t'u shkëputur me një instalim të pakualifikuar. Spinjat e gjata të shumë motorëve modern pushojnë kur janë shpërbërë, pasi ato mbajnë në kokë bllokun.

Një staf i kontrollit i gabuar mund të shkaktojë shpejtimin e qirinjve - predha e tyre është e deformuar, e shkrirë, spiralja djeg. Reletë në vetvete mund të "digjet" dhe telat që vijnë prej saj mund të prishen ose të grinden për shkak të instalimit të pahijshëm pas riparimit.

Diagnostics

Diagnostics

Fakti që qiri është ndezur dhe ju mund të aktivizoni motorin, do t'i tregoni llambës së zjarrit të zhdukur.

Diagnoza më e thjeshtë e prizave të ndezjes është të kontrollojë përçueshmërinë elektrike të tyre. Spiralja duhet të kryejë rrymën, rezistenca e saj në gjendjen e ftohtë është 0.6-4.0 Ohm. Nëse keni akses në qirinj, ju mund t'i "thërrisni" ato vetë: jo çdo kontrollues i familjes mund të masë rezistencën e tillë të ulët, por çdo pajisje do të tregojë praninë e një ndërprerje ngrohëse (rezistenca e barabartë me pafundësi).

Diagnostikimi më i saktë me karakteristikat e përcjelljes së secilës prej spiraleve janë prodhuar tashmë nga specialistë. Në prani të një ampermetash pa kontakt (induksion), mund të bëni pa demontimin e kandeljes nga motori. Por shpesh është e nevojshme të kontrollohet vendi në një qëndrim të veçantë dhe inspektim vizual të pjesës së punës, që mund të tregojë shenja të mbinxehjes - shkrirjes, deformimit të majës deri në shkatërrimin e saj.

Në disa raste, duke përfshirë refuzimin e të gjitha qirinjve në të njëjtën kohë, mund të jetë e nevojshme të kontrollohet pajisja elektrike e automjetit. Gjegjësisht - kontrolli rele qirinj dhe zinxhirët e saj.

Igor Shirokun
Fotografi Bosch, Beru

Nëse gjeni një gabim, zgjidhni fragmentin e tekstit dhe shtypni Ctrl + Enter .

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода