10 faktet e origjinës së emrit të programit 1C.

Para se programi 1C të shfaqej në treg, punëtorët duhej të kërkonin dokumente të caktuara për një kohë të gjatë. Programi 1C na lejoi që të shpejtojmë ndjeshëm këtë kërkim - përdoruesi duhej të futte kritere të caktuara - dhe një rezultat u shfaq. Me kalimin e kohës, për të lehtësuar dhe përshpejtuar punën me dokumentet, një numër në rritje i kompanive dhe ndërmarrjeve po blejnë këtë program - sepse çmimi i kohës në botën e biznesit luan një rol shumë të rëndësishëm. Drejtuesit e kompanisë janë të interesuar që punonjësit ta zotërojnë këtë program sa më shpejt që të jetë e mundur dhe ta përdorin plotësisht atë.

Kompania 1C u themelua në vitin 1991 në Rusi nga Boris Georgievich Nuraliev - një sipërmarrës i njohur rus.

Emri i programit të parë i është dhënë vetë nga Boris Nuraliev, bazuar në emrin e motorit të saj të kërkimit: 1C (jo më shumë se një sekondë për të marrë informacionin e nevojshëm). Programi është shkruar nga vëllai i Borisit, Sergej Nuraliev, në mënyrë specifike për të lehtësuar punën e kontabilitetit të ndërmarrjes.

Më vonë, programi i ndërmarrjes 1C: Enterprise u fut në treg, i cili u fokusua në përshpejtimin e kontabilitetit të kontabilitetit dhe të menaxhimit, si dhe të menaxhimit të personelit dhe listës së pagave. Një numër i madh i varieteteve të këtij programi janë liruar: 1C: Ndërmarrja: Menaxhimi i pagave dhe personelit . Menaxhimi i tregtisë , Kontabilitet për Ukrainën dhe të tjerët. Versione arsimore të këtij programi gjithashtu janë lëshuar, të dizajnuara për t'u zotëruar nga ai. Programi vazhdimisht po përmirësohet, të gjitha versionet e reja lëshohen.

Kompania 1C gjithashtu lëshoi ​​programin 1C: Consolidation. Ajo synon, para së gjithash, për menaxherët dhe drejtorët e kompanive dhe ndërmarrjeve, për të thjeshtuar analizën e punës së grupeve të ndërmarrjeve. Vendimet e marra në mënyrë korrekte shpesh varen nga sa e përshtatshme është dorëzuar informacioni për punën e ndërmarrjes, nënndarjet ose degët e ndara. Në formën e tabelave, grafikëve dhe diagrameve, është shumë më e lehtë që menaxheri të vlerësojë punën e kompanisë, të identifikojë raportin e treguesve financiarë dhe të tjerë.

Pas një kohe, kompania 1C u lirua programi "1C: e-learning". Kompania është fokusuar në përshpejtimin e procesit të mësimit dhe kthimin e shpejtë të tij, gjë që në kohën tonë është një çështje shumë aktuale për shumë kompani dhe firma. Programi është dizajnuar gjithashtu për përdorim në institucionet arsimore, ku nxitimi i transferimit të njohurive nga mësimdhënësi tek nxënësi luan një rol shumë të rëndësishëm.

Në të ardhmen, programi, i cili u lëshua nga kompania 1C - "1C: Document Management" - dha shumë mundësi për menaxherët dhe punëtorët e personelit të firmave dhe ndërmarrjeve. Përparësitë e saj: ruajtja e skedarëve (kontabilizimi i të gjitha dokumenteve të ndërmarrjes); puna në grup (fotografi ofrohen për të gjithë të punësuarit); ndjekja e kohës (lejon menaxherin të vlerësojë performancën e vartësve të tyre); përdorimi i internetit dhe e-mail (qasja në skedarë nëpërmjet internetit); cilësime individuale - secilit punonjës i jepet mundësia për të vendosur cilësimet e veta dhe për të ndaluar qasjen në skedarë. Të gjitha këto funksione të programit "1C: Menaxhimi i Dokumenteve" disa herë e lehtësojnë punën, si për menaxherët ashtu edhe për punonjësit. Programi bën të mundur ruajtjen e një sasi të madhe të kohës, gjë që është një faktor shumë i rëndësishëm. Kjo i lejon kreut të kontrollojë vartësit e tij, gjë që rrit ndjeshëm fitimet e ndërmarrjes. Për momentin, ky program është përdorur tashmë nga një numër shumë i madh i firmave, kompanive dhe korporatave.

Ka një version tjetër të origjinës së emrit të programit 1C. Thuhet se emri u shpik në mënyrë që të jetë një prioritet në të gjitha librat e njohur të referencës, sepse numrat, ndryshe nga letrat, kur renditen alfabetikisht, janë të parat.

Versioni tjetër i origjinës së këtij emri mund të konsiderohet ndoshta një legjendë. Thuhet se titulli 1C ka koduar shprehjen "një në një me kontabilitet".

Pra, pasi që tre versionet tashmë janë dhënë më lart, le të ndalet në të katërtën. Ajo thotë se emri 1C është shkronja e parë e shkruar me dorë e alfabetit hebre, që lexon si "Alef".

Versioni tjetër i pestë thotë se Boris Nuraliev dha emrin e programit kur pa kompjuterin e vëllait të tij (Sergej Nuraliev) një program kontabël të bërë vetë. Pastaj ai u ngjiz me të për të bërë një program profesional të kontabilitetit që do të përshtatet për shumicën e kompanive dhe ndërmarrjeve. Dhe emri 1C do të thotë: "Sergej bëri një" - pavarësisht nga të gjitha piratët.

Versioni i gjashtë i origjinës së emrit është shprehja: "1C - i pari, ose kompania e parë (kompania e parë)". Por nga kjo lind pyetja - pse atëherë nuk është nota më e lartë? Ky version nuk mbështetet nga prova të caktuara.

Versioni i shtatë është se emri nuk është i deshifruar ose përkthyer në asnjë mënyrë, është zgjedhur në mënyrë empirike, dmth. Mënyra e fituar nga disa njohuri - me profesionalizëm.

Versioni i tetë i mundshëm i krijimit të programit 1C është se shkronja "C" është çelësi i vetëm në tastierë, shkrimi i të cilit në latinisht dhe cirilik është i njëjtë. Para miratimit të një emri të tillë, kishte shumë përpjekje për të kërkuar variantet: "1A, 1Б, 1" dhe kështu me radhë. Por, ky version nuk duhet të konsiderohet si ai kryesor, sepse krijimi i një kompanie të madhe nuk mund të shoqërohet nga një zgjedhje e tillë elementare e emrit.

Versioni i nëntë i paraqitjes së emrit 1C është se emri 1C do të thotë "Sistemi i Unifikuar" ose "Standarti i Unifikuar". Kjo është, vetëm programet më të mira të kompanisë më të mirë mund të jenë në tregun e materialeve të sistemit. Boris Nuraliev donte të hynte në treg me një program që do të bëhej shumë më mirë se të tjerët, tashmë ekzistues.

Dhe versioni i fundit i krijimit të emrit të këtij programi ka një histori kaq të vogël: Boris Nuraliev, i cili së pari erdhi për të përfaqësuar programin e tij të kontabilitetit, ende i panjohur, tha: "Ne kemi një risi shumë të mirë të softuerit dhe nëse diçka është e gabuar, atëherë prisni "1 Së dyti" dhe problemi juaj do të zgjidhet. "

Duke përmbledhur sa më sipër, mund të themi se më e vërteta dhe e besueshme e dhjetë versioneve të shqyrtuara është e para. Në burime të ndryshme, ky version është më i zakonshëm, dhe duket si një e vërtetë më shumë se të tjerët. Boris Nuraliev dhe 1C realisht bënë një zbulim të madh në tregun e softuerit. Mbi 20 vjet gjithnjë e më shumë ndërmarrje, firma, korporata, jo vetëm në Rusi, por edhe jashtë vendit, përdorin produktet softuerike të kësaj kompanie. Programuesit 1C nuk do të ndalen, duke lëshuar gjithnjë e më shumë versione të reja të programeve të kontabilitetit. Lidhur me emrin e 1C - kompania nuk zbuloi sekretin e origjinës së saj, prandaj, është e pamundur të jesh plotësisht e sigurtë se ndonjë nga versionet e shqyrtuara është e saktë.


Ne jemi gjetur: yfpdfybt 1c gjxtve nfr & , pse programi quhet 1c , emri 1c, emri 1c, në cilin vit shfaqet programi 1c, pse 1c quhet 1c, i cili shpiku programin 1c, kur u shfaq programi 1c, origjina 1c


Por nga kjo lind pyetja - pse atëherë nuk është nota më e lartë?

Разделы

» Ваз

» Двигатель

» Не заводится

» Неисправности

» Обзор

» Новости


Календарь

«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Архив

О сайте

Затраты на выполнение норм токсичности автомобилей в США на период до 1974 г.-1975 г произошли существенные изменения. Прежде всего следует отметить изменение характера большинства работ по электромобилям: работы в подавляющем большинстве стали носить чисто утилитарный характер. Большинство созданных в начале 70х годов электромобилей поступили в опытную эксплуатацию. Выпуск электромобилей в размере нескольких десятков штук стал обычным не только для Англии, но и для США, ФРГ, Франции.

ПОПУЛЯРНОЕ

РЕКЛАМА

www.school4mama.ru © 2016. Запчасти для автомобилей Шкода